Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

DÜNYA CENNET ZATEN

Neden cennet anaların ayakları altında, nedir annelerle baba olmanın farkı diye düşündüm de biraz. Nedendir babaların ikinci plana atılma sebebi acaba?

Biz anneler sadece kendi çocuklarımıza değil her şeye annelik yapabilecek yürek büyüklüğüne sahibiz. Annesi olamayan bir çocuğa, ihtiyacı olan her hangi bir canlıya, hayvanlara, hatta çiçeklere doğaya her şeye. Yüreğimiz öyle büyük ki babasız büyütülen çocuklara baba bile olabilecek kadar. Annelik yapan babalar da var elbette ama anne olan her kadının yüreği kadar büyük olamaz. Yüreğimizde herkese yetecek sevgi var biz annelerin . Sadece kendi çocuğuna verebileceğin kadarla babalık olmaz ki, bunu dahi yapamayan niceleri var. Ağzından sürekli çirkin sözler çıkan, insanlara ya da canlılara zarar verebilen, işkence edebilen, savaşabilen, silahı bir canlıya doğrultabilen acımasızlıktaki insanların yüreğindeki sevgiden şüphe etmemiz gayet doğal. Hiç bir savaşı kadınlar çıkarmamıştır. Hiç bir savaşta çocuklara ya da kadınlara, kadınlar vahşet uygulamamıştır. İstisnalar olabilir; hemen savunmaya geçmenize gerek yok. İhtiyacı olan hiç bir eli geri asla çeviremez ana yüreği.

Özellikle son yıllarda TV’de medyada türlü enteresanlıkları algı yoluyla beynimize yerleştirmeye çalışan zihniyetler bir anne yüreğiyle örtüşemez asla. Arada maşa olarak kullanılanlar yine istisna. Bütün bunların değerlendirmesini yaptığımızda annelik hep ağır basıyor. Ve ne yazık ki, sıradan bir babalar günü kutlaması yaparken bile düşüncelerimizde kötü yer edenlere değinmeden kutlayamaz hale gelmişiz.

Kötüleri temsil eden hiç bir erkeğin babalar günü kutlu filan olmasın. Bunlar bademlemedir bilmem nedir diyen bir adamın babalar günü ne diye kutlu olsun. Kutlamasi değil kendi bile olmaz olsun. Kadın öyle güçlüdür ki, çocuğuna hem anne hem baba bile olabilir. Oluyor da bir çok kadın. Kalbinde insan sevgisi, hayvan sevgisi, doğa sevgisi olmayan hiç bir erkeğin hiç bir şeyi kutlu olmasın.

Sevgi dolu olduğu halde evlat sahibi olamayanlar başta olmak üzere, evlatlarına hem anne hem baba olan kadınlar da dahil, gerçek sevgiyi evlatlarına verebilen, iyi ki varsın baba dedirtebilen herkesin babalar gününü kutluyorum. Sevgili babam; varlığınla gücüme güç katan sevgili babam, iyi ki varsın hep sağ ol hep var ol.

Bu dünyadan göçmüş olanlara rahmet diliyorum. Varlığıyla babalığı hak eden; sevgiyi saygıyı hak eden, çocuklarına emek harcayan herkesin babalar günü kutlu olsun. Cennet anaların ayakları altında ama kendimiz için değil, sizin için; cenneti hak edecek olanlar hepinizsiniz.


İlknur ERŞAHİN ÇAKICI
20.06.2016

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.