Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

VE YENİDEN AŞK…

“Ve sonra, önünde pek çok yol açılıp sen hangisini seçeceğini bilemediğin zaman, herhangi birine öylece girme, otur ve bekle. Dünyaya geldiğin gün nasıl güvenli ve derin derin soluk aldıysan, öyle soluk al, hiçbir şeyin senin dikkatini dağıtmasına izin verme, bekle ve gene bekle. Dur, sessizce dur ve yüreğini dinle. Seninle konuştuğu zaman kalk ve yüreğinin götürdüğü yere git.” S.Tamaro.

Ben bambaşka bir yazı yazacaktım aslında, çok kızdığım bir konu üzerine. Kalemimi kuşanmış saldıracaktım beni çok üzene terapi olsun diye köşemde. Nemi oldu?

İş hayatımda duruşuna, verdiği kararlara, attığı adımlara çok güvendiğim bir büyüğümün öğüdünü tutup içimden saydım ve öfkem geçti, unutmadım ama daha sakinledim daha sonra elbet yazacağım. Biraz daha ılımlı, sakin kelimelerle S. Tamaro’ nun kitabından alıntı bu sözcükler ile bir kez daha karşılaşınca aslında benim keyfimin, yolumun AŞK olduğunu bir kez daha anladım.

Yüreğinin götürdüğü yere git…

Birçok kez benimde yaptığım gibi, kimi zaman yanıldığım burulduğum kırıldığım, kimi zaman keyiflendiğim çoğu zaman doğru seçimlerim ile yüreğimin götürdüğü yer. Hayatın içine dalıp, arada nefes almayı unutmak arada bir an nefes almak için kafayı kaldırmak, arada dibe vurmak… Bunların hepsi hayatın parçası bizi biz yapan.

Uçuşan Kelebekler gibi renklere konmak, kelebekler çok önemlidir benim için anlamları farklıdır, onlar için hissettiklerim etrafımda uçuşurken anlattıkları. Hep gülümserim, dinlerim duyarmışçasına seslerini, kimbilir beklide duyuyorumdur.

Hiç korkmamak en acısından, en coşkulusuna kadar dolu yaşamak. Herkes kendi hayatını yaşamaya çalışıyorken, o hikayenin kahramanlarını yazıyor. Ben sevgi, aşk, dostluk yazdım hikayemde. Kimi silindi gitti, kimi hep var, kimi farkında değil, kiminin adı bende saklı. Olsun varsın ben biliyorum ya neyi neden, kimi niçin çok sevdiğimi.

Gün batımları içilen meylerde, bir kahvenin kırk yıl hatırı var denilerek yudumlanan kahvede, hiç ummadığın bir zamanda değişik tesadüfler ile hayatına girenlerde ve öyle tesadüfler ile hayatını paylaşırken vazgeçilmez olan güzel dostları, dostlukları, bu dostluklardan çıkan keyifli sohbetleri ben hep sevgiyle seçtim.

Yüreğimin götürdüğü yerde karşılaştım hepsiyle. Acılarım hayat sınavlarım çok zorladı kimi zaman beni. Bir nedene yüreğimi yasladım, iyi gelende oldu, çaresiz kaldığımda ama hep sevgiyle yol aldım, almaya çalışıyorum.

Çocukluğumdan beri evimde hep insani değerler öncelikliydi, her fırsatta tekrarladığım din, dil, ırk, tercihler, mevkiiler hiç önemli olmadı. Tek gerçek vardı insan olabilmek. Kırılmadım mı çoookkkk, yanılmadım mı bazen, yorulmadım mı çokkkk, ama bunların bütününün adı benim hayatımdı.

Bazen başka yoldan gitseydim neler olurdu diye düşünmeden tabiî ki edemiyorum, bir çoğunuzda yapıyorsunuzdur eminim. O yollardan geçerken neler neler yaşayacaktık? Tabi ki bilemiyoruz, dışarıdan çok cazip gelip de içinde yaşarken o kadar keyifli olmayacak çok örnek var.

Yarım kalan veya hiç yaşayamadığımız bir aşk, beklide hiç mutlu etmeyecekti sizi. Seçmekten vazgeçtiğiniz iş, almadığınız ev, araba, çıkmadığınız seyahat ve bir çoğu. Belki de sadece yaşanması gereken, yaşamam gereken şuandaki hayat.

Ya öyle olsaydı diye başlanan cümleler insanı ileriye götürmez bence sadece mutsuzluk verir. Bazen kilitlenir insan, sorunların içinde ne yapacağını, nasıl adım atacağını bilemez. Öyle anlar da;

“Ve sonra, önünde pek çok yol açılıp sen hangisini seçeceğini bilemediğin zaman, herhangi birine öylece girme, otur ve bekle. Dünyaya geldiğin gün nasıl güvenli ve derin derin soluk aldıysan, öyle soluk al, hiçbir şeyin senin dikkatini dağıtmasına izin verme, bekle ve gene bekle. Dur, sessizce dur ve yüreğini dinle. Seninle konuştuğu zaman kalk ve yüreğinin götürdüğü yere git.” S.Tamaro.

Bende derin bir nefes aldım şuan, sessizce duruyor yüreğimin benimle konuşmasını bekliyorum. Bekliyorum.

Beklenen, dilenen ve yaşanacak her şey hayır olsun, güzellik ve bereket bol olsun. Mutlu ağustoslar.


Perrin GÖKDEMİR ÜLKER
16.08.2016

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.