Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

‘BEKLE ZAFER ŞARKILARIYLA GEÇİŞİMİZİ…’

Aslında böyle başlamak benim tarzım değil. Ama Nasıl bir yaz geçiriyoruz böyle? Bir toz bulutunun içinde görünmeyen bir gerçeğin yada (görülen bir gerçeğin) gölgesinde geçeceğini bilebilir miydik?

Herşeyin bir gece de değişebileceği ateş çemberinde günlerin aktığı bir ülkede içimizde açan çiçekler yıllardır dikenli...

İşte tamda böyle bir zamanda çemberi kırmalıyız ve direnmeliyiz. Genco Erkal üstad'ın oyunu iptal edildi sonrasında oluşan tepki ile tekrar sahnelendi. Devam eden OHAL süreci içinde pek çok oyun ve etkinlik iptal oldu. Sanatçı birlikleri tepkilerini koydular. İşte bu noktada en büyük pay izleyiciye düşüyor.

Sanattan uzak kalmayın bir kaç tavsiye... Galeri Eksen Nişantaşı'nda "Alamet-İ Farika" isimli sergi 30 genç sanatçının eserlerine ev sahipliği yapıyor. Aralarında benim de bulunduğum genç sanatçılar en güncel eserleri ile sanatseverleri 10 Eylül'e dek bekliyor. Galeri Eksen,Maçka Cad. No:29 Nişantaşı.

7 Eylül akşamı Piramid Sanat yeni sezonuna Bülent Bakan ve Deniz Gökduman’ın buluştuğu FOCUS/OUT OF FOCUS sergisi ile başlıyor. 28 Eylül'e dek izlenebilecek olan sergide birbirinden farklı teknikte eserler üreten iki sanatçının ortak dil yaratmalarına, harf/ kelime kullanımları ile görsel bir bulmaca oluşturmalarına davetli olacağız. Piramid Sanat, Feridiye Cad. No:25 Taksim

Bu ay aramızdan ayrılan isimler ile sanat dünyamızda kederli bir boşluk daha oluştu.

Arkasında yüzlerce makale, kitap ve aşılmış yollar bırakan, aydın, Sanat tarihinin önemli ismi, eleştirmen, ve akademisyen Kaya Özsezgin Aydın'da yaşamını yitirdi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ressam Tanju Demirci pankreas kanserine yenik düştü.

"Sanat en güçlü muhalafet biçimidir " diyen edebiyat dünyasının büyük ismi Vedat Türkali'yi kaybettik. O filmlerde, kitaplarda, unutulmaz satırlarda sonsuzluğu yakalamış sanatçılardan biriydi.

"Haramilerin saltanatını yıkacağız,
bekle bizi İstanbul,
bekle zafer şarkılarıyla geçişimizi."
Vedat Türkali

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu olsun. Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ile emperyalizm ve maşalarının Anadolu'dan temizlenişini andığımız bir bayramdır. Uzun yıllardır resmi törenlerle kutlanmaması ise ayrı bir acıdır. Ama Cumhuriyet evlatlarının kalbinde ve ruhunda Kurtuluşumuzun en değerli ve önemli günlerinden biri anılmadan geçilir mi? Bayram mesajlarınızı bekleyeceğim.

Başladığı gibi güzel geçseydin keşke yaz...


Nebahat KARYAĞDI
30.08.2016

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 















 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.