Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

GENÇLERE SÖZ

Ne yapmalı, ne yapmalı?
Bir yandan kaçınılmaz olarak hayat devam ediyorun mutlu olunasıları, bir yandan mutluluğumuza göz koyanlar, kastı olanlar.
Karar verdim, bu sene daha çok tiyatro oyunu ve sanatsal film izleyeceğim, daha çok şarkı türkü dinleyeceğim, daha çok sergiye gidiceğim, daha çok fotoğraf çekeceğim, daha çok kitap okuyacağım, daha çok toplumsal ve sosyal etkinliklere katılacağım, memleketimin daha çok yerini görmeye çalışacağım, daha çok insana, daha çok hayvana, doğaya daha da faydalı olmaya çalışacağım. Gençlere ve çocuklara yönelik daha çok tasarının içinde olmaya çalışacağım. Emek sarf edilen, faydasına inandığım daha fazla çalışmalara katılmaya çalışacağım. Bütün bunları kendimi oyalamak ya da tatmin etmek için değil, sızlanmaktan, oturduğum yerden ahkam kesmekten fazlasını yapmam gerektiğine inandığım için yapacağım.

Söz beni tanıyan tek kişinin bile hayatına kabus olmadan herkese ama herkese faydalı bir şeyler yapılabileceğini gösterebileceğim her yolu deneyeceğim. Belki siyasi bazı oluşumlara da girebilirim. Henüz aklımdakilere uyan tek bir siyasi oluşum var. Belki ona belki yeni başka oluşumlara destek olacağım. İsminin önemi yok önemli olan memleketimize ve yeni nesillerimize faydalı olacağına inanmam. Bazı meslekler var ki onların başarısı çok çok önemli, öğretmenlik gibi. Tanıdığım ya da tanımadığım her mesleğini iyi yapana bende elimden geldiğince yapabileceğim her anlamda destek olacağım. Bazı şeyler maddi destek gerektirebilir, Bunun için de en olması gereken yolları bulmaya çalışacağım. Kısacası başta iki oğlum olmak üzere manevi olarak kendimi gençlere ve çocuklara adayacağım. Gençlere ve çocuklara borçlu olduğumuza inanıyorum, bu borcu ödeyene kadar bildiğim her doğru yolu kullanacağım.
İhmal ettiğim köşe yazılarımı daha da çoğaltacağım. Daha çok şiir yazacağım. Ulaşabileceğim insanların sayısını daha da çok arttırmaya çabalıyacağım.

Günümüz koşullarında keyifli yaşamaya en büyük engellerden biri. ekonomik zorluklar ve moralsizlik. Ekonomik açıdan benim kişisel yapabileceğim en önemli katkı yaptığım işim olan Network Marketing işini daha çok insana anlatabilmek, öğretebilmek olabilir. İşimle ilgili öğrenmek isteyen herkese en azından ekonomik olarak ayakta kalabilme yollarını, kazanabilmenin bu farklı ve bağımsız yolunu öğretmeye çalışacağım. Bu konuya daha çok zaman ayırmaya çalışacağım. Sakarya üniversitesi Spor Yöneticiliği öğrencileriyle bir başlangıç yaptım, daha da çok insana ulaşabilmeyi hedeflerim arasına alacağım.

Katkımın olabileceğini gördüğüm Sivil Toplum Kuruluşlarına destek olmaya, görev almaya çalışacağım. Bana göre en az altı-yedi nesil kaybettiğimiz çocuklara yönelik farkettiğim, faydalı bulduğum her tasarıya destek olmaya çalışacağım. Olumsuzluklara insanca üzülüp kahrolup ama neleri değiştirebileceklerime daha çok odaklanacağım. Çoğu zaman olduğu gibi daha az konuşup daha çok elimden gelenleri yapmaya çalışacağım. Daha önceden yapamadığım zamanları da telafi etmeye çalışacağım. Var olan bütün pozitif enerjimi özellikle çocuklara ve gençlere harcıyacağım.
Yapmaya çalışacaklarım, yapmaktan kaçınacaklarımı biraz da olsa anlatıyordur diye düşünüyorum. Elinden daha fazlası gelmediğinin çaresizliğiyle oturduğu yerden kınayıp lanet edenlere karşın bıyık altından gülenlere de aldırış etmeden daha çözümcül bir şeyler yapmalı.

Ne zamana kadar mı? Bilmiyorum hangi tasarıdan kimin ne kadar haberi olur ama başta akıl ve vücut sağlığıma daha da çok önem vererek benimle beraber çalışmak isteyenlerle birlikte o ya da bu sebeple en son nefesimi verene kadar.


İlknur ERŞAHİN ÇAKICI
2.01.2017

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.