Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

BAHAR ADALETLİ GEÇMİYOR…

Günler, haftalar, aylar öyle bir telaşın yumağından geçiyor ki… Bazen yazılarımı tamamlamak ya da başlamak hayal oluyor. Yarım kalan işler, yarım kalan şarkılar gibi askıda kalıyor. Ve inadına bir bahar yarım kalan bir aşk gibi yüzünü bir gösterip bir kayboluyoroysaki hiçbir yağmur yarım kalmıyor…

“Her aşk bir ihtilaldir!” diyen Ayşen Gruda, “Deli Kadın” isimli oyunuyla geçtiğimiz hafta İstanbul izleyicisi ile buluştu. 55. Sanat yılını geride bırakan Ayşen Gruda, yakın tarihimize tanıklığını hayatı, tiyatro, sinema ve hayattan anılar anlatarak sahnede izleyicisi ile paylaşıyor.

Resim dalında Jüri başkanlığını yaptığım Merhum Politikacı Rüştü Kazım Yücelen'in Anısına düzenlenen 4. Geleneksel Resim, öykü, yaratı ve şiir yarışması ödül töreni 20 Mayıs Cumartesi günü Anamur'da gerçekleşti. Sunay Akın'ın şiir dalında Jüri başkanı olduğu yarışma ödül töreni çoşkulu geçti. Miniklerin mutluluk ışıltısı, sanatın her dalında ürettikleri ürünler bizleri duygulandırdı, düşündürdü ve şaşırttı. Şair- Aydın Sunay Akın, bilmediğimiz pek çok tarihsel gerçeklerle dolu “Bakmak ve Görmek” isimli oyunu ile aynı akşam Anamur’lu sanatseverlerle buluştu. Duygulandık, güldük, düşündük vepekçok olayın yıllarca araştırılarak ortaya çıkmış “nedeni” ni öğrendik.

Türk Futbolunun ve BJK’nın efsane ismi, her zaman onun manevi yeğeni olmakla övündüğüm, rahmetli babamın yakın dostu, babama BABA diyen, son İstanbul beyefendisi, sahaların 90’dan gol atanı, BABA RECEP, Recep Adanır'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Sayın Adanır ailesi ve tüm sevenlerinin başı sağolsun. Çok güzel anılarımız vardı ailecek geçirdiğimiz (Antalya) Talya Otelde geçen unutulmaz yaz tatilleri... Beni hergün bir başka güzel sözle karşılayan, değerli eşi ile bizlere eski İstanbul’u güzellikleri anıları anlatan, yaşatan, asil bir İnsanı kaybettik... Böylesi DEĞERLi insanlar günümüzde karşımıza çıkmıyor, yetişmiyor artık. Çocukluk anılarımdan bir kare daha hüzünlü bir tabloya dönüştü, gerçekten çok üzgünüm...

Geçen ay Eskişehir’de idim. 8. Uluslararası Tepebaşı Sanat Çalıştayında katılımcı sanatçıydım. Çok güzel üretimler, sohbetler ve arkadaşlıklarla geçen bir haftaydı. Sanatla, Atatürkçülük ile şekillenmiş Anadolu aydınlanmasının başkenti olan Eskişehir, gerçekten yüzü gülen, mutlu insanların şehri. Sanata ve sanatçıya katkıları bizlere hakettiğimiz değeri veren Tepebaşı Belediye başkanı Sayın Dt. Ahmet Ataç’a ve bu güzel sanat çalıştayını yıllardır organize eden Sayın Yard. Doç. Numan Arslan’a teşekkürlerimi bir kez daha sunuyorum.


Nebahat KARYAĞDI
23.05.2017

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 











 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.