Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

YENİDEN, UMUTLA BİR SONBAHAR YÜRÜYÜŞÜ

Merhaba 30 Ağustos Zafer bayramınızı ve Kurban bayramınızı kutlarım. Çalkantılı, fırtınalı, sallantılı ama herşeye rağmen güneşli günlerle geçen yaz yeni günlere ışık olsun.

Bu yaz Sakız adasında "Homeros'un İzinde" isimli sempozyuma katıldım. Türk ve Yunan sanatçılar bir araya geldik. Sanatın dostluk dilini konuştuk. Yeni üretimler, sergiler ve workshoplar ile güzel zamanlar geçirdik. Sanatın tatile girmediğinin göstergesi sergiler, çalıştaylar, konserler, edebiyat günleri gibi etkinliklerdir. 2017 yaz sezonu geride kaldı herşeye rağmen. Gönül isterdi ki daha da çok etkinlikler olsun bizde haberlerini okuyalım, katılalım.

2017- 2018 sezonu başlıyor. İstanbul Bienali kapıda. 15. İstanbul Bienali, 16 Eylül-12 Kasım 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bienal 30. Yaşını kutlarken bu yılın teması "İyi bir komşu". 14-17 Eylül de ise Contemporary İstanbul kapılarını sanat severlere açıyor. Fuar İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 12. kez gerçekleşecek. Konser programları başlıyor! Müziğin hayata dokunuşuna sizde katılın.

İçeriği İle bu kadar oynanıp kalitesini ve marka değerini yitiren Antalya (Altın Portakal) Film festivali ya da artık yeni adı her ne ise bu yıl geleneğini bir kez daha bozuyor! Ulusal film yarışması kategorisi düzenlenmeyecek. Festivalin niteliğinin bu şekliyle değişmesi, aynı zamanda en eski Ulusal Yarışmanın “kapatılması” anlamına gelmekte. 54. Yaşında festival bir darbe daha alıyor, her yıl olduğu gibi tepkiler ile gündemde,

26-30 Ağustos tarihlerinde yapılan Adalet Kurultayında çalıştaylar ve paneller gerçekleşti. Konulardan biri sanattı. İki büyük ressam Mehmet Güleryüz ve Bedri Baykam çok önemli konuşmalarıyla yaşadığımız zorlukları ve eleştirilerini aktardılar. Edebiyat alanında Ataol Behramoğlu ve Tuğrul Keskin tiyatro ve sinema alanından Orhan Kurtuldu, Ezel Akay ve Orhan Aydın yaşanılan zorlukları, ülkemizin sanat ve kültür politikalarına dair konuşmalarını yaptılar.

30 Ağustos Zafer bayramımızı sanatla kutladık. Usta ressam Yücel Dönmez'in ülkemizde sanat ve sorunları üzerine söyleşisi ile başlayan " Kod adı: Özgürlük" isimli karma resim sergimiz Kadıköy Galeria Mavist'te açıldı. 15 Eylül'e dek izlenebilir.

Yaz bitti ve Sonbahar gülümsüyor... Okullar açılıyor! (değişen ve tartışılan müfredatıyla) Eylül ilham vericidir, romantiktir... Yoldan geçerken seni selamlar ağaçlar, bir yağmur gelir özlersin güneşi, serin bir rüzgar sarılır bazen... Bu güzelliği tadan, bu ayda dünyaya gözünü açanlara ve aramızdan ayrılanlara selam olsun... Veda olarak üstat Ataol Behramoğlu'nun her dizesi kalbe dokunan şiirini paylaşıyorum... Sonbahar uyanıştır, umutla aydınlık yarınlara...

Eylül Sabahının Serinliği

Eylül sabahının serinliğini
Yaprakların serinliğini
Ciğerlerime dolduruyorum

Sessizlik ve serinlik
Birleşiyor
Yıkanmış güvercinler
Ve çok uzakta bir tren sesi

Her zaman yeniden başlamak duygusu
Doğuyor içimde
Her uyanışımda

Düşmanlarımı bağışlıyorum
Daha çok seviyorum dostlarımı
Her uyanışımda

Eylül sabahının serinliğini
Yaprakların serinliğini
Yüreğime dolduruyorum

Ataol Behramoğlu


Nebahat KARYAĞDI
3.09.2017

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 













 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.