Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

SARI, TURUNCU, SONBAHAR KASIM…

Uzun bir tatilden sonra İstanbul’a sonbaharda dönmek harika gerçekten. Bu uzun arada pek çok proje, araştırmalarla, birde yeni sergimin hazırlıklarıyla renkli bir sürece girdim.

Kasım ayı İstanbul’da sanat piyasası çok hareketli başladı. İstanbul Bienali, Tüyap ARTİST FUARI ve sergiler…

Öncelikle İstanbul Belediyesine bağlı Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisinde Zihinsel Engelliler Çağdaş Sanat Sergisi vardı. İstanbul Büyükşehir Sağlık Daire Başkanlığı bünyesindeki 850 zihinsel engelli bireyin yapmış olduğu 35 eser sergilenmişti. Sergide, tuval üzerinde kolaj, artık kartonlardan maket yerleştirme, üç boyutlu enstalasyonlar, atık ampullerden yerleştirme, heykel ,kısa video çalışmaları vardı. Şimdiye kadar gezdiğim en kaliteli sergilerden biriydi. Çok güzel bir sergiydi ve inanın beni çok etkiledi. Bu sergide emeği geçen tüm öğretmenleri ve eser sahibi zihinsel engellileri tebrik ediyorum. Umarım böyle sergiler ülkemizde daha fazla olur . İstanbul Büyükşehir Belediyesini desteğinden ötürü tebrik ediyorum.

Farklılıklarımızla toplum olarak birbirimizi benimseyip hoşgörülü olmayı başarabileceğimizi düşünüyorum.

Tüyap Artist 2017 Fuarı ise bu yıl çok farklılıklar vardı. Artist 2017 -7.8. salon olarak yer alıyordu.7. salonun 4/3 galerilerle doluyken bu yıl salonun sonunda ilgi çekici yerleştirmeler ,enstalasyonlar ve mekanik çalışan sanat eserleri vardı. Fuarın bu bölümü gerçekten güzeldi ancak yerler henüz yapılmamış hissi veriyordu sanki yarım kalmış bir dekarasyon.. 7. Salona yakışmayan bir eksiklik olduğunu düşünüyorum.

8. Salonda çok başarılı sanatçılar ve galeriler gördüm. İlham verici bu sanatçılar Serdal Kesgin farklı bir teknikle eserlerini sergileyen sanatçı adeta cam içine yerleştirdiği kağıt rulolarıyla dikkate değer eserler oluşturan sanatçının yeni çalışmalarının takipçisi olacağız.

Ulaşcan Konya’nın eserleri ise farklıydı .Tuval ardına saklanmış yüzler baskı ile gerçekleştirilmiş eserler dikkat çekici çalışmalardandı.
Kadir Çelik’in fotogerçekçi çalışmaları karakalemle harmanlanmış olması eserlerini daha değerli kılıyor.

Darülşafaka öğrencisi Defne Hadiş’in eserleri umut verici,ilham vericiydi. 16 yaşın gencecik sanat aşığı sanatçı adayı yolun açık olsun Defne Hadiş. Greyartl’a fuara katılan Emine Şenses’in kolaj çalışmaları güzeldi.. Heykeller ve yerleştirmelerin önceki yıllardan daha dikkat çekici eserlerle yer alması fuar için çok iyi olmuş.
Ancak fuarın yıllarca reklamsız devam etmesi ve kitap fuarının gölgesinde yer alması akıl alır gibi değil.

Bu yıl bir başka değişiklikse fuar broşürün de kitap fuarının yanı sıra sanat fuarının da yerleşim planı yer alırken bu yıl fuarın broşüründe sanat fuarı ile ilgili hiçbir şey yoktu sanki sanat fuarı hiç yokmuş gibi..

İstanbul Bienali ise bu yıl çok güzel bir konseptle 6 farklı mekandaydı.
“İyi bir komşu nadiren gördüğümüz birisi midir”
Bienal mekanları bu yıl Galata Özel Rum İlkokulu, İstanbul Modern Müzesi ,Pera Müzesi, ARK Kültür, Yoğunluk Atölyesi, Küçük Mustafa Paşa Hamamı, idi.

Bu sene katlanarak izleyici kapasitesine sahip olduğunu gözlemledim. Sanatçıların pek çok ülkeden katılımı güzeldi. Türk sanatçılar Volkan Aslan, Alper Aydın, Burçak Bingöl, CandeğerFurtun, Gözde İlkin, Erkan Özgen, Ali Taptık, Tuğçe Tuna, Bilal Yılmaz ve Yoğunluk Atölyesi vardı.

Umarım daha fazla sanatçı İstanbul Bienaline katılımlarıyla bize farklı renkler sunarlar. Çünkü çok değerli çağdaş sanatçılarımız var.
Biz sanatseverler merakla yeni sergileri ve fuarları, bieanalleri bekliyoruz.

Tüm sanatseverlere güzel günler dilerim.


Aylin MENEKŞE
23.11.2017

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



















 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.