Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

ŞEBNEM ERSOY SELANİK VE MÜBADELE SERGİSİ

Aralık ayının ilk günlerinde 20 yıllık dostum kardeşim Şebnem Ersoy’un sergi haberi ve bu sergiyle ilgili röpörtaj yazım var.

Öncelikle Şebnem Ersoy kimdir?
Sanatçı,Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümünden mezun oldu. Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak yurdun pek çok yerinde çalıştı. Halen Ankara’da Güzel Sanatlar Lisesinde Görsel Sanatlar öğretmeni olarak çalışmaktadır.
2006 Ankara Anküsev sergi salonunda, kişisel sergi
2008 Ankara Altındağ sergi salonu ,kişisel sergi
GÖRSED bünyesinde yurt içinde pek çok karma sergiye katılan sanatçı Samsun doğumludur.

Aylin Menekşe: Yeni serginiz hakkında bize neler söylemek istersiniz?
Şebnem Ersoy: Konuyu vatanlarından göç etmek zorunda kalan göçmenlerden esinlenerek yaptım .Kendi ailemin , atalarımın da nasıl göç etmek zorunda olduklarını hatirladim ve bu sergiyi onlara adıyorum. Çalışmalarımı yaparken çok duygulandım. O günleri adeta yaşadım oyüzden çok duygusal çalışmalar çıktı ortaya. Konsepti belirlerken yaşadığım duyguları şu şekilde daha ayrıntılı açıklayabilirim.

İnsan zorunda kalmadıkça döner mi sırtını anılarına, doğup büyüdüğü topraklara?
Veda eder mi en güzel yanına, vatanına? Resimlerim vatanlarından göç eden göçmenlerinyolculuğunun sesi, rengi. Onlarla çıktım yola.Yüreğime dokunan yanlarını anlatırken kendi köklerime döndüm.

İçimin derinliklerinde başlayan bir yolculuk bu. Daha ilk çalışmamda bütün izleri ruhuma işledi.Gidilen yolların tozunu yuttum.Engin denizlerin mavisinde iyot kokusunu soludum.Dalgaların kıyıya vurduğu cansız bedenlerin kimsesizliğinde kayboldum.Anneannemin tahta sandığına sığdıramadığı çocukluk anılarını dinlerken içinin sızısını duydum.Gidenlerin arkada kalanlara salladıkları yorgun eller benimdi.Gözü arkada kalan da geleceğe tedirgin bir umutla bakan da benim gözlerimdi.Savaşın, kinin, nefretin, öfkenin yok ediciliğinden kaçarken gelinen yerde iğreti yaşamanın yorgunluğunu hisseden yüreğimse artık onlarındı.

Taşlı, çakıllı yollarda ağır aksak ilerleyen kağnıda çıktı ruhum yolculuğa.Uçurtmasını kaçıran kız çocuğunun boş ellerine değdi yüreğim.Kimi zaman ayakları yere çıplak basan anneannemin ayakları oldum.Akdeniz gemisinin yol aldığı denizlerin dalgasında dedemin sesini duydum. Güvenli bir yaşam için çocuklarını kanatlarının altına alan bir anneydim. Bir güvercinin göğsünde hapsedilen çocuk gibiydim. Kelebeğin kanadında uçuşa hazırlanan yeni bir hayat… Toprağı ellerinden kayıp giden bir nene…

Küçük bir çocuğun gözyaşında kaybolur gibi gittim yolları.Dostluk, kardeşlikle sarmaş dolaş yol aldım. Geride kalan yaşamları boynu bükük selamlayarak… Yorulunca baktığım göğün mavi aydınlığında boyadım umudu, sarıya, yeşile... Yaprak döken tüm duygularımızı, yeniden yeşertmek için… Güneşin hepimizi yeniden ısıttığı, sevgiden yüreğimizin kamaştığı güzel günlere kavuşmak için…
Şeklinde açıklayabilirim.

A- Sergi tarihleri ve serginiz nerde?
Ş- 2-3 Aralık 2017 ‘de 11.Uluslararası Balkan kongresi kapsamında Samsun’da yer alıyor. Aynı zamanda 2018’de Selanik’te de 20 eserimin yer aldığı kişisel sergimin devamı olacak.

A- Size başarılar diliyor daha pek çok serginizi görmek istiyoruz.
Ş- Teşekkürler tüm sanatseverleri bekliyorum.

Tüm sanatseverlere sanat dolu günler dilerim.


Aylin MENEKŞE
1.12.2017

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 













 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.