Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

ART ANKARA SANAT FUARI

Bu ay Ankara’da önemli bir fuar var. Art Ankara Çağdaş Sanatlar Fuarı 11-15 mart 2020 tarihlerinde düzenlenen, yüzlerce sanatçının yüzlerce eserinin sergilendiği fuar bu yıl da kaliteli organizasyonuyla sanat piyasasını hareketlendirecek.

Bu yıl çok taktir ettiğim iki organizasyonla katılıyorum. Bahariye Sanat Galerisi’inde(stant no: A/14) 3 çalışmam yer alacak. Portakal Çiçeği Sanat Kolonisinde(ana salonun üst katında) 6 çalışmamla yer alıyorum.

Dislektik Bakış adlı serimle 6.Art Ankara Çağdaş Sanatlar Fuarına katılıyorum.

Disleksi okuma yazmada güçlük, matematikte güçlük yaşıyorsa diskalkuli gibi adlar alıyor. Ancak bunun yanı sıra başka bazı problemlerde yaşıyabiliyorlar. Bu durumla karşı karşıya kalan pek çok ünlü var.A. Einstein, Cher, Tom Cruise , Picasso, Bill Gates, Agatha Christie, Steven Spielberg, Muhammed Ali, John Lenon v.b

Zamanla resimlerimin de , önce konusu ,sonra adı Disleksi olmaya başladı. İşte Disleksi serisine önce kişisel sergimle adım attım. Zamanla bu konu benim zihnimi çok meşgul ettikçe yeni ve büyük bir proje oluşturmaya başladım.

Disleksi olan bireylerin derin ve çok renkli dünyaları vardır. Hayal güçleri muazzam gelişmiş olabildiği gibi bazılarının matematiksel zekaları çok gelişmiş olabilmektedir.

Hayata bakışları çok temiz ve çok ayrıntılı. Deniz altının, dislektik bireylere benzerlik gösterdiğini düşünüyorum.

Derin denizlerin her zaman çok renkli bir yaşam döngüsü vardır. Balıklar çok renkli ve şaşırtıcı bir şekilde deniz yaşamına uyum gösterirler. Tüm bu özellikler disleksi olan bireylere olan benzerliklerini bu serimde deniz ve balıklarla anlatmak istedim.

Art Ankara 6. Yılında başkent için önemli bir eksikliği sanat fuarı kulvarını geliştirerek ve yenilemiştir. Kentin sanat atmosferine Art Ankara hareket kazandırıyor.

ArtAnkara Sanat Fuarı 11-15 Mart 2020 tarihlerinde Congresium’da gerçekleşecek. Geçen yıl 41 ülkeden 750 sanatçıyı ağırlayan sanat fuarı kalitesiyle hem Ankara’nın hem de sanat piyasasının değerini artırmaya devam edeceğe benziyor.

Bu fuardaki çalışmalarımla ve yeni projelerimle, dislektiklerin toplumdaki ötekileştirmenin farkındalığa ve sonunda merak duygusuna dönüşeceğine ve toplumsal kabul ve sosyal iyileştirmelere dönüşeceğine inanıyorum. Sosyal iyileştirme kelebek etkisi ile tüm toplumda etkisini gösterecektir.

Tüm sanatçı dostları bu kaliteli fuara bekliyorum.


Aylin MENEKŞE
3.03.2020

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 











 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.