Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

BÜYÜMEYEN ÇOCUKLAR

Uzun zamandır yazı yazmak içimden gelmiyordu. Sanırım motivasyonum zayıfladı.

Oysa ki yeni bir sanat fuarı daha açılmıştı 20-23 Şubat tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezinde. İstanbul Sanat ve Antika isimli Fuarda çok değerli sanatçı arkadaşım Elif Özal Danışman ile aynı stantda son dönem çalışmalarımızı sergilemiştik. Danışman uzun zamandır yurt dışında ki fuarlarda heykel çalışmalarını sergiledi. Fuar için bazı yeni büyük boy heykeller yapan sanatçı değişik tekniği ile ilgi çekti. İki yılı kapsayan son dönem resim çalışmalarımla yer aldım fuarda. Komşu standlarda Özge Günaydın yeni sergisi öncesi bir büyük enstalasyonla, Suat Arıkan eski ve en yeni resimleri ile seyirci ile buluştu. Ustalarımızla, sanatseverlerle sohbet ettik. Yeni diyaloglar kurduk. Fuarın süpriz konuğu ise İstanbul Büyükşehir belediyesi başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu oldu. Açılış günü eşi ile gelen Başkan ertesi gün de gelip tek tek sanatçılarla tanışıp sohbet etti. Doğrusunu söylemek gerekirse kendimi Avrupa’da gibi hissettim. Avrupa’nın tüm önemli başkentlerinde, şehirlerinde sanat fuarlarına katıldım, sergiler açtım. Oralarda valinin, belediye başkanının varlığı, protokolün ilgi ile gezip sanatçılarla sohbet etmesi olağan bir durum çünkü.

Derken olanlar oldu... Amansız bir virüs yavaş yavaş başlayan ölümlerle evlere, kalplere acı getirirken, bizi gündelik hayattan koparıp, izole bir yeni hayata sürükledi. Buradan uzun uzun bir şeyleri tekrar hatırlatmak istemiyorum ama dikkatli olun, sağlıklı kalın! Görüyorsunuz pandemi esaretinde yaşarken sanat en büyük yol arkadaşımız oldu. İnsanlar filmlere, kitap, el işlerine, digital müzelere, resim yapmaya, müzik aletlerine, online konser ve showlara sarıldı. Sanal eğitimlerle hobiler edinmeye başladık. Günümüzü renklendirip, zamanı dolduran sanatın varlığı oldu.

Garip bir içsel buluşma yaşıyoruz. Morale, motivasyona ihtiyacımız var, bunu bir aplikasyonla değil kendi içimizdeki ışıkla sağlamalıyız. Sanat aktivitesi öneremeyeceğim belki ama ücretsiz olarak kapılarını açan digital müzeleri gezmenizi, online sergileri izlemenizi, sanatçıların canlı performanslarını ve sohbetleri takip edip, hobiler edip gününüzü güzelleştirmeyi ihmal etmeyin!

Anadolu’dan yükselen bağımsızlık ateşinin kalesi Türkiye Büyük Millet Meclisimiz bugün 100 yaşında! Milli Mücadelenin ve bağımsızlığımızın sembolü, Emperyalizme karşı direnen Meclisimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, gazi ve şehitlerimize minnetle, saygıyla şükranlarımı sunarım...

Dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!

Biyolojik çocuğu olmadığı halde sayıları milyonları geçen evlatları olan Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarından biri olmanın gururunu yaşıyorum. Bu bayramı kutlarken, coşkusuyla büyümeyen bir çocuğum hala. Sosyal medyada ülkenin her yerinden digital kutlamalar yapan güzel çocuklarımız bayramımızı evde kutlayıp, paylaşımlarını dünyaya yayarak, çoşkuyu büyüttü, mutsuzluğu dağıttı. Madem evdeyiz, evimizi süsleyelim! Sevincimiz, mutluluğumuz duvarları, evleri, şehirleri tüm ülkeyi sarsın...

Sanatla kal evde kal!

#enzorzamanlardasanatnefestir


Nebahat KARYAĞDI
23.04.2020

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 













 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.