Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

VE.. NERDE KALMIŞTIK?

Koca Dev Adam, bozmuş olduğu laptopumu yaptırdı konforuma kavuştum şimdi gelsin yazılar. Evde bir hayli söylenip, her defasında da ‘ama yazamıyorum’ diye sitem edince çenemden kurtulsun diye süreci hızlandırdı bu zor koşullarda. Eh hal böyle olunca benim de susmam icap etti. (kahkaha efekti koyalım buraya)

1 haziran geldi. Uzun süredir kısıtlanmış sürecin yeni normalleri ile tamamen açılımı.

Yaz aylarının başlangıcı. Bu sene geçen yazlar gibi değil maalesef. Sadece yaz mı? Mart tan itibaren Türkiye’de hiçbir şey aynı değil. Dünyayı saran Corona adında bir canavar varJ Algıda zorlanmayanlar ve süreci iyi takip edenler için sıkıntı yok. Şöyle yok: bilinçli ve attıkları adımları hem kendileri hem de çevreleri için korunaklı yapacaklar kesin. Bilinçsiz, algı problemli insanlar için tabi ki eski tas eski hamam devam edecek. Sosyal mesafe kurallarına hiç uymayan o kadar çok insan var ki, beraber sofralarda yemek yiyenler, sarmaş dolaş dolaşanlar, maskesiz hareket edenler, aynı apartmanda oturup birbirine gidip gelen, yaşlısına saygı duymayan vesaire vesaire….

Bu süreçte aslında biraz da kendinizi, daha yakından tanıma şansımız oldu, ben öyle deli manyak temizlik hastası bir insan değilim, hani eve misafir kabul etmeyen oturulan koltuğu birinin arkasından silen, her gün temizlik yapan. Ama farkettim ki kuralarım var eve giren içecekleri, içme suyunu hep yıkadığımı, markette her şeyi ellemediğimi, eve girince ilk iş ellerimi yıkadığımı asla sokak kıyafetimle evde yaşamadığımı, onları askıya asıp havalandırdığımı gördüm. Bunları rutin dahilinde zaten yapıyormuşum.

Sabahları kuş seslerinin çokluğunu şarkılarının ne kadar da güzel olduğunu, doğanın nasıl temizlendiğini, havanın ne kadar da aslında güzel çiçek koktuğunu çoğumuz fark ettik Ruhumuzu okşadı sürece ilaç gibi geldi.

Ama sıkı dostlarımı, sohbetleri, birlikte yapılan aktiviteleri içilen bol köpüklü kahve eşliğinde atılan kahkahaları çok özledim. Aileme sarılmayı özledim.

Bu uzun süreçte ki halen bitmiş değil, hastane çalışanlarını, doktorları, hemşireleri, sağlık biriminde olan tüm kişileri saygıyla yürekten alkışlıyorum. İnanılmaz özveri ile ettikleri yemini bin kat hak ederek çalışarak yol aldılar. Bilimin, eğitimin nedenli önemli olduğunu gördük.

Diliyorum bu virüs artık çok yorulmuş biz insanlardan bıkmış olup çıktığı yere dönmemek üzere gider. Bizlerinde dersler almış oluruz, ayrımların, zenginliğin fakirliğin, oturduğun yerin, markaların, kıyafetlerin, bulunduğun mevkiilerin artık hiç birşey ifade etmediği yeni bir dünyada, az tüketime daha, çok doğaya iyiye adımlar atılır. (şimdilik hayal gibi görünse de bellimi olur belki olur)!!!

Haziran ayı maalesef bende belli bir tarihten sonra karmaşık ay, duygularımın tavan yaptığı hem çok çok mutlu olduğum, şükürler ettiğim ödüllendirildiğim hem de canımın feci yandığı ay. Bunların hepsi de inanılmaz bir sınav farkındayım, biliyorum.

Seneler geçse de üstünden bu kalp sizleri unutur mu… Dizeleri ile her daim yanımda olduklarını bildiğim büyük aşklarıma; nurlarda uyusunlar gökyüzünde en parlak yıldız onlar, geride kalan bu dünyada olanlara da sağlıklı uzun ömürler olsun. Aslan oğlum, büyük ödülüm uzun sağlıklı mutlu kendin gibi özel ve güzel yaşların olsun senin de. Allah’ım koruyup kollasın, şansın bol ve iyi olsun. Ne diyeyim yaşınız kaç olursa olsun anne duaları hep böyledirJ)

Nerede kalmıştık?

Okullar marttan beri kapalı, uzaktan eğitim ile çocukları disiplin etmekle uğraştık ama başarılımı bilemedim? Okulların kendi içindeki disiplini, çalışma temposu asla uzaktan eğitimle bir olamaz. Oğlumun okulundaki ders öğretmenlerine saygı ile buradan teşekkür etmek istiyorum zira birbirinden farklı onca çocuğa nasıl bilgi aktarıyorlarmış inanılmaz. Evden eğitim sürecinde kendi Öğretmenlerimizin işlerini nasıl ciddiyetle yaptıklarına şahit oldum sevgim bin kez arttı. Dilerim eylül ayı birlikte okul, eğitim, sosyal hayat rahat ve akıcı, belirsizlikler ise ortadan kalkmış ileriyi görebilen bir süreçte oluruz.

Avm’leri söylemeden geçemeyeceğim daha ilk açıldığı günde kuyruklar oluşması ben ve benim gibi düşünenleri hayretler içinde bırakmadı desem yalan olur, hele de ‘’bir dolaşıp çıkıcağız’’ diyenler….ne denir bilemedim? Virüsün kol gezdiği en ufak açıkta insana yapıştığı dönemde bari dışarıda yürüseydin demek isterdim. 15 yaş altı çocuklarını kısıtlı zamanında elinden tutup avm ya koşanlarda pes vallahi. Birde ah nasıl unuturum)) her zaman her konuda olduğu gibi bu süreç de de sadece olumsuz konuşarak beslenenleri de atlamayalım.

Yaz tatili planlarının hepsi değişti. Yazlıklarında bile insanların rahatı kısıtlı, açıklanan şartlar ile tatil, bir yerde konaklamak, plajlar eski dönem keyif alanları değil elbet. Tamamen sıfırlanması içinde bizlere çok iş düştüğü gerçek.

Akıllı olmak; sadece konuşmak, birilerini eleştirmek, insanları küçümsemek, yasakları delerek kendini üstün görmek değil bunu unutmayalım olurmu? Biz iyiliğe, güzelliklere sağlıklı günlere doğru adımlar atalım.

Herkese gönlü gibi bir süreç diliyorum, kurunun yanında yaş yanmasında ….!
Görüşürüz……


Perrin GÖKDEMİR ÜLKER
31.05.2020

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.