Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

14 ŞUBAT..


Şubat ayı geldiğinde birçoğumuzun aklına romantik bir gün olan 14 şubat gelir.
Romantizm, kırmızı, sevgi sıcaklık. Hayatta ‘’aşk ‘’ kadar insanın ruh halini olumlu etkileyen
duygu var mıdır? Özellikle de bu devirde gerçek aşkı bulabilen nadir insanlardansanız.
Ama bence aşk sadece karşı cinse duyulan bir hisle sınırlı kalmamalıdır, şekilleri farklıdır .
Aşkın çeşitli halleri vardır, canınız kadar sevdiğiniz kardeşinize ( onu göremeseniz de ), tüm hayatınızdaki en özelleri bilen sırdaşınız arkadaşınıza, canınızdan parça evladınıza, birlikte vakit geçirmekten hoşlandığınız dostlarınıza, çok sevdiğiniz kedi veya köpeğinize, doğaya, çiçeklere, kısacası güzel olan her şeye duyulan da aşk’dır. Ne kadar doluysa yaşamınız aşkınızda o kadar çoktur ve bunlar yaşamınızda size mutluluk veren seçeneklerdir.

Size bir önerim var; sizi yüreklendiren güzel sözleri, alıntıları mutlaka biriktirin .Benim çok sevdiğim bir şeydir bu, nefis bir koleksiyonum var bu anlamda.Yaşamınıza canlılık getirmek gerektiğinde veya zaman zaman önünüze çıkan dönemeçlerde yardımcı olacak, bu koleksiyon size özel yerlerde olsun. Buzdolabınızın kapağında, banyo dolabınızda, ofisinizin bir bölümünde, bilgisayarınızda. Ne zamanki dikkatinizin dağıldığını ve de kendinizi yorgun sıkılmış hissettiğinizde bir göz ucuyla bakın. Bu basit notlar zor zamanlarda olumlu tutumunuzu korumanızı, zorlukları başarmanızı, güçlü karakterinizi bir kez daha hatırlamamızı sağlayacaktır. Bu konularda büyük liderlerin, düşünürlerin, şairlerin ve filozofların yüzlerce özlü sözleri vardır. Eğer bu güne kadar dikkat etmediyseniz lütfen ilgilenin beni hatırlayacaksınız çok keyifli bir şey.
Bu ay doğum gününü kutlayacaklara yeni yaşlarında mutluluk diliyorum biz 3 Şubatta davetliyiz de o bakımdan …..

Bu ay size nefis bir kitap tavsiye ediyorum;
Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Bir Mimar Arif Hikmet Koyunoğlu.
Aydın bir mimarın kendi kaleminden portresi. Meşrutiyet ortamında yetişen ve Cumhuriyetin ilk yıllarında, özellikle Ankara'da olgun eserler veren Arif Hikmet Koyunoğlu’nun yaşam öyküsünü ve anılarını biraya getiriyor. Kitap ‘’Ulusal mimarlık’’ akımının önemli temsilcisi olarak belirtilen 1930'lara doğru modern mimarlık’’ anlayışına yaklaşan mimarın yaşamına bakıyor.
Kitap Yapı kredi kültür yayınlarından çıkmıştır.


Perrin GÖKDEMİR ÜLKER
2.02.2009

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 

 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.