Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

KAR

Karga karga gak dedi
Çık şu duvara bak dedi
Çıktım baktım duvara
Karga beni kovala

derdik diyorlar kar akla gelince mevsimsel!

Son yıllarda döngüsü denge kaybeden mevsimlerde her şey şaşırmak ta ama yakında her yer örtüye sonunda teslim olacak görünüyor. Önemli olan hazır mıyız? Kar dünyadaki en güzel olgulardan ancak en zor idare edilenlerden de .. Her şeyiyle düzgün yerleşimlerde sorunu azalsa da kendine göre zorlukları olanlarda ki altyapı eksiklikleri ile en beklenmeyen mevsim atağı.

Hele her tür çeşitliliği barındıran İstanbul gibi dünya kentlerinde kar en beklenmediklerden olmakta idarecilerce. Ancak gelmeden önce de hazırlıklar en olabildiğince yapılmakta tüm yerleşimlerde bilinen. Kış her zaman sevilen ama evde olup can isteyince kar oynamaya çıkınca güzel değil mi? Zorunlu çıkışlarda giyin giyin ama yine üşü ve yürüyeme olunca çekinilen bir olgu. Çok sevilir kartopu oyuncu arkadaşlar bir araya gelince ama kötülükleri olmazsa ki bazı arkadaşlar şaka dozunu kaçırınca sakatlanmalar artınca keyifler de kar altında kalıverir. İstenmez ama rastlanmadığı da pek görülmez. Olmasa daha iyi denilir yine de pek vazgeçilmez.

Güzel bir kardan adam yapmak varken söyle kömür gözlü havuç burunlu çalı süpürgeli niye vahşi düşünceler getirilir akıllara. Kardan çok buz sorun hele de araçlar kayıverince. Zincirleri ya da kar lastikleri olmayanlar yolların kapanmasına yol açıyor oluverince kaos başlar. Niye kendimizi düşünürken başkaları aklımıza pek gelmez ama sıkıştık mı hep başkalarını ararız özellikle arabanızın itilmesi gerekince değil mi? Hadi şuna bir dokunuverelim taleplerimizle toplamaya çabalarız güçlüleri...

Her ne ise de bu yıl eski karları göreceğiz gibi bir kış kapıdan bakmaya hızlı başlıyor Herkese sonsuz kolaylıklar... Mutlu, huzurlu, umutlu ve kutlu nice güzel yeni yıllar...

Uğurunla gel 2022...


Prof. Dr. Güniz AKINCI KESİM
19.12.2021

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.