Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

ARA=LIK

Aralamak, arada kalmak, ara sıcak, ara tatil, aralamak, arayış, arasını bulmak, arada sırada, ara vermek, aralık vs. birçok üretilen sözcük, sıfat. Konuyu böyle sulandırdım işte…

Biz gelin ARALIK diyelim aylardan ismi ARALIK olanı seçelim.

‘Koskoca bir senenin sonuna geldik’ gibi klasik bir cümle kurmayacağım zira koskoca bir senede değil hop diye koşa koşa geçen günler, aylar ile on iki ay. Hızla hani derler ya; arkadan atlı kovalıyormuş gibi tam da öyle. 7’ den 70’e hadi gönül konmasın 80’e ve 90’a ( sağlıklı ömürler olsun) kimle konuşsam hem fikiriz.

Örneğin; Yaz dedim oh güneş, deniz mis gibi hava renkli kıyafetler, takılarım ‘’tak takıştır ruhum deli ben deli ‘’tam kıvam aldım aaaaa yaz bitti ki; aslında ekim sonuna kadar şehir de bile denize girildi. Ege ise kalbimde hep aşk.

Enerjimizi kaybetmeyelim, içimizdeki çocuğu yok etmeyelim, pozitif olalım diyen ben biraz durdum tam nedenini bilmiyorum. İç hesaplaşma; desem yok o değil, ne hesaplaşacağım olan olmuş geçmiş bitmiş ne takılacağım öyle acayip güçlerim yok ki zamanı geri alayım filan. Hayat yordu desem; çok ağır hastalıklar, sorunlar yaşayanlara çok ama çok ayıp, utanırım bana yakışmaz bin şükürler ile ilerlemem gerek.

Geçenlerde genç bir dostum ile sohbet ederken ki o daha lise yıllarında ‘’ öyle bir isteksizlik var ki sadece derslere değil birçok konuda ‘’ dediğinde durdum, işte buydu bendeki de aynı duygu çarpışmaları ile boğuşuyordum, 1 gün içinde birçok şeye yetişen ve hep gülen ben, o ben değildim. Neler oluyor böyle derken; bir yazı geldi önüme ‘’ goblin modu’’ diye bahsediliyor. Goblin modu; bir sözcükten çok bir ruh haliymiş dağınık, halsiz, umursamaz ve isteksiz olma hali. Vitesi boşa alıp yuvarlanmak da diyordu yorumda vallahi galiba biraz öyle oldu… Allahtan tüm noktalar beni tutmuyor da hafiften kurtardım, halen umut var yani bende. (burada bir kahkaha efekti iyi gider)

Aralık aslında mutlu güzel an’lar yaşatma yaşama zamanı biraz etrafımdaki görsellere odaklanınca hakikaten o garabet halden çıkıyorsun. Uzun zamandır görmediğim kadar yeni yıl hazırlıklarını fark ediyorum bu sene çok mutlu oluyorum. Moda da, o kadar güzel ki mekanlar. Çocukluğumda çok alışık olduğum sonra bir dönem yok denecek kadar azalan yeni yıla sevgi ile hoşgörü, güzellikler dileyerek hazırlanan o çam ağaçları, Antalya’nın Demre ilçesinde yaşamış her birimizin bildiği adı ile Noel baba şimdi gördükçe keyifleniyorum.

Kötülüklerin, tatsız haberlerin, kin nefret kusan insanların çoğaldığı bu günlerde bir ferahlık güzellik, görsellik ile karşılaşmak insana umut veriyor. İyilik sevgi ne kadar çoğalır ise kötülük ezilir altında bu böyle biline.

İyi gelen sebepler üretmek, aniden önümüze düşen beyaz bir tüy de olduğu gibi mucizelere, iyi temennilere, iyi dileklere inanmayı asla bırakmamız gerek kendime de, Oğluma da ailem ve dostlarıma da ülkeme de ve tüm dünyaya ya bunu diliyorum yeni yıldan. Aslında geçip gittiğimiz bu dünya bizim değil kalıcı değiliz belli süreler buradayız bu yüzden kırıp dökmeye hiç gerek yok. Bu dünya üzerinde edindiğin hiçbir mal mülk para senin değil sadece sen varken kullandığın araçlar. Sonrası ya talan ediliyor harcanıyor ya senden sonra gelen kullanıyor yine el değiştiriyor ve devran böyle akıp gidiyor.

Bu yüzden sen yaşarken, harca, mutluluk dağıt, paylaş, bir elinin verdiğini diğer elin bilmeden yüreğinde hissettiğin şevkat ile ver, bağışla olamaya oldur, çocukları koru, onları yaşat. Her çocuk eşit olmalı şartları çıplak ayak ile dolaşan bir çocuk varken onu gülümset mutlu et işte o zaman sen servet sahibisin.

Sadece zevk olsun diye yaz döneminde çocuğunun eline bir hayvan alıp verme mesela, biraz eğlensin gelirken bırakırız diye aklından bile geçirme. Bakamayacaksan alma, git barınaklara destek ol, sokak hayvanlarını koru. Onlarda canlı, onlarda belki hepimizden daha büyük kalpli sevgi dolu.

Havanlardan korkana saygım sonsuz ki bende çok küçükken sevmeme rağmen korkardım bir gün küçüklük arkadaşımın köpeğinin kucağıma atlaması ile aniden son buldu. Çok alerjik durumları dolayısıyla yaklaşamayanları biliyorum ama onlar can acıtmıyorlar.

Aylardan Aralık ;
2022 yerini 2023 e bırakacak takvimler değişecek, sadece değişen o olmasın bizlerde değişelim iyi yönde, daha sadeleşerek iyi enerjiler yayarak, hoşgörü sahibi olarak, eleştiri yaparken birkaç kez düşünerek, dışarıdan görünen bir maske olabileceği aslında içinde yaşananlarının ne olduğunu bilmiyorsak hemen yargılamadan, çok tüketmeden olan ile yetinerek birbirimizle paylaşarak.

Aylardan Aralık;
Mutlu anlar yaşama zamanı, renklere bürünme zamanı içimizden gelemese de zorlayarak bir renk yakala zamanı, süs zamanı. Kurulan sofralar, içilen kahveler de şükürler zamanı.

Ruhumuza iyi gelenler ile, dostlar ile buluşma, paylaşma zamanı. Güzellikleri yaratarak umutları yeşerterek biraz da yaşamı ‘akışa bırakarak’ hayata zevkli asılma zamanı.

Gönlümce, gönlünüzce aksın zaman, yenilerek gelsin 2023 sağlıkla, başarılar, bolluk ve en önemlisi hayırları bol, şükürleri bol bir 12 ay olsun.

MUTLU YILLAR.


Perrin GÖKDEMİR ÜLKER
8.12.2022

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 











 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.