Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

DUVARIN ÖTESİ

Sabahın soğuğu elleriyle üzerimize basıyor. Pedalların daha hızlı dönmesi için dua ediyoruz. Az sonra bisikletlerimizle ormanın ıssız derinliklerindeki terk edilmiş eski binaya vardık.
Sinan, ben ve susam. Kuzgunun çılgın taklalar atarak dün bana bahsettiği duvar resmini görmeye gidiyoruz..

Sonunda koca tablonun önündeyiz. Gizemli resmi bir süre izledik merak ve heyecanla. Köşelere detaylara takıldık ilgi ile. Resimde her şey harmanlanmış gibiydi bugünden ve geçmişten. Hep aynıydı. Zulüm acımasızlık. Sevginin, inancın, merhametin üzerine çöreklenmiş hırslar. Kısacası bu dünya! Saldırgan, yok eden tek bir kuleden emir veren. EGO. Kara bir yağmur gibi yağıyordu sana, bana, büyüğe, küçüğe, geçmişten bugüne ve geleceğe. Az sonra metruk binanın içinde yaktığımız kamp ateşinin başındaydık.Yanımızda getirdiğimiz kahvaltılıkları gagalarken sıcak sohbet iyi geliyordu hepimize. Yola çıkma vakti geldiğinde geri dönüp duvar resmine şöyle son bir kez daha baktım. Dünya karşımda duruyordu.

Bisikletleri bıraktığımız duvarın dibinden alıp geri dönüş yoluna attık kendimizi. Binanın tepesinde kasırga gibi dönüp duran irili ufaklı bir sürü karga, çığlıklar atarak bizi uğurluyor gibiydi adeta. Heybetli bahçe kapısından geçip dışarı çıktık. Kapının üzerinde onca geçen zamanın hışmına uğramış paslı tabelada şöyle yazıyordu. Allah korusun......


Doğan ÜR
23.03.2009

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları

Atakan

 Bu kişiyel mesaj yaz

21.04.2009


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.