Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

1500 YILDAN BERİ TÜRK BAYRAĞNDA HİLAL VE YILDIZLAR

- 1500-1793 Osmanlı Bayrağı; Kırmızı üzerine sarı renkte, ortasında Hz.Ali’nin Kılıcı. Sultan 2.Ahmet’in (1691-1695) devlet armasında sekiz köşeli şems motifi. ( Resim 1 )

- 1793-1844 Osmanlı Bayrağı. Hilal ortasında sekiz ışıklı yıldız. ( Resim 2 )

- 1793-1844 arasında Osmanlı bayrağı; kırmızı renk, hilal ve sekiz köşeli yıldız. ( Resim 3 )

- 1844, Tanzimat adıyla bilinen sözde batılılaşma döneminde, sekiz köşeli yıldız kaldırıldı, yerine beş köşeli yıldız konuldu. (Bugün de bayrağımızın AB’ye girmek adı altında uğradığı değer kaybına dikkat!) ( Resim 4 )

- 1936’da bayrağımızın ölçüleri 5. resimdeki gibi standartlaştırıldı.
1982 Anayasası, 3. maddesine göre, ofset baskı için kırmızı rengin tonu, Pantone 186 veya RGB (227, 10, 23) olarak tayin edildi. ( Resim 5 )

- Mustafa Kemal ve Rıza Şah Pehlevi, Ankara 1933. ( Resim 6 )

Yeri gelmişken: Özsoy Operasında anlatılan ayrı düşmüş iki kardeş gibi; MÖ.400’de Pers kralı 1.Toros’un küçük oğlu Kiros (Oskur/Asker), Üsküdar’da batı Anadolu beyi (satrap) iken, ordusuyla ağabeyi Serhaz’ın üzerine on bin yağmacı askerle gitmiş, Erzincan civarında yenilmişti (Anabasis’ten). Fakat Kiros’u (Khyrs) ağabeyi üzerine gönderen, boğazın batı yakasından birileri vardı ki onlar, daha sonra Hristiyan olurken, Kris’tian adını alırken, Kiros’a şükran borçlarını dile getirmiş olacaklardı. Yahudi tarihçiler de Kiros’tan “velinimetimiz” diye söz eder.

Bugün çokça karşılaştığımız bozuk bayrak resimleri:

Türkiye’de AB’ye girme sürecine denk gelen bir zamanda, Türk Bayrağı resimleri üzerinde bayrak kanununa aykırı olarak oynamalar yapılmaktadır.

1980 Amerikancı Liberal Askeri Darbesiyle birlikte başlayan bu bozulmalar 2001’den itibaren yaygınlaştı. Bayrağımızın belleklerdeki doğru kayıtları ile oynandı.

1982 Bayrak Yasasında belirtilen Pantone 186 ofset rengi kırmızı bile, siyah veya beyaz katılarak başka tonlara dönüştürüldü. Kırmızı renk, dalga boyu en yüksek olması nedeniyle insan beynini en güçlü tutan renktir. Eğer ona siyah veya beyaz katılırsa, parlaklığını kaybeder, solgun, ruhsuz, ölgün hale gelir. (Bu gidişin sonu yakında yeni bir bayrak talebi olacak gibi görünmektedir.)

- Resmi yollarla yapılan bozuk resimlere örnek:
1-Pullar: ( Resim 7 )
2-Cumhuriyetin 75.Yıl ve 80.Yıl logoları: ( Resim 8 )
3-Hatıra para ve altınlar: 1999’da, metal 100.00 YTL ve 75.Yıl altını. ( Resim 9 )
4- Takvimler, afişler ve reklâmlar aracılığıyla bozuk bayrak resimleri tüm görsel alanlara boca edildi ve okullara yerleştirildi.
Örneğin TEMA, okullara bozuk bayraklı takvim dağıtırken gazetelerde haber oldu. Resim 10’daki fotoğraf bu habere ait olup, okulun duvarındaki bayrak, bayrak direğinde değil, duvarda dalgalanıyormuş gibi gösterildiği, örneğin bayrağın kenarları çerçevenin dışına taştığı için bir daha bozuktur! TEMA takviminde, bayrak, takvime zemin olarak kullanıldığı için ayrıca yanlıştır! ( Resim 10 )

- (http://www.semthaber.com/temadan-okullara-bayrakli-takvim_haberi_143250.html) ( Resim 11 )

Bu tür reklâmlarla, bozuk bayrakla birlikte topluma kötü şeyler de bombardıman edilmeye başlandı; resimdeki reklamın altında yazılı olan olumsuz emir cümlesini insan beyni olumluya çevirerek “Bilginin etrafına duvar örün” şeklinde algılar. Benzer şekilde, Başbakan Erdoğan’ın, 24 Mayıs 2009 basın açıklamasında söylediği, “Türkiye cumhuriyeti bu kadar cüce değildir” cümlesini, insan beyni düz cümleye çevirerek “cücedir” şeklinde algılar.
Ve 2009’da çıkan yeni parada hilal-yıldız iyice savruldu, yönü bozuldu, altın oranı yok edildi, adeta kuyruklu yıldız oldu: ( Resim 12 )

Burada görülen bozuk Ay-yıldız, ressam Muharrem Pire’ye göre, bizim bayrağımızdaki sembolümüz olan Ay-yıldız değildir. Bu paradaki Ay, biten Ay anı’dır. ( Resim 13 ) (Fotoğraf: Mahir Yalçınkaya)

Ressam Pire’ye göre; bizim yıldızımız Şems, yani Güneş’tir. Türklerin Güneş’le ilişkili bir inanç sistemi olduğu bilinir. Sekiz köşeli yıldız ve hilal, Ay ve Güneş'i temsil eder. Bayrağımızdaki Şems, Güneş tutulmasından sonraki kurtuluş anını verir. Çünkü, Ay ile Güneşi birlikte gördüğümüz tek an, Güneş tutulmasının sonu olan kurtuluş anıdır ve bu bizim Kurtuluş savaşımızla örtüşür. Bayrağımızın şu andaki ay yıldızı da bu durumun sembolü ve Ergenekon’la da bağlantılı olarak 'kurtuluş' kavramını içerir. Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı sonucunda kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Cumhurbaşkanlığı sembolü olarak sekiz ışıklı Güneş sembolünü seçmesi tesadüf değildir. Muharrem Pire’ye katkılarından dolayı teşekkürler ederim.

Mustafa Kemal’in yücelttiği Türk soyluların ata simgesi sekiz ışıklı forsumuz!

1844’de Osmanlı bayrağından kaldırılan sekiz ışıklı Oğuz, Türkmen, Şaman yıldızımız, padişahların göğüslerinde duruyordu. Aşağıda, padişah Sultan Reşat’ın göğsünde görüldüğü gibi (1918). ( Resim 14 )

1840’lı yıllarda değişen bir şey daha vardır; İngilizlerin bastığı haritalarda Harran’ı da içine alan Gence merkezli Kafkas coğrafyasının o güne kadar Türkmeneli olan adı kalktı, yerine Ermenistan adı yazıldı.

1979’da krallığını kaybeden İran kralı Rıza Şah Pehlevi’nin de göğsünde aynı yıldız vardı. ( Resim 15 )

Krallık değişmiş olsa bile töre gereği tarihi simgeler yok edilmiyor; bugün Tahran’ın şehir sembolüdür. Konya Selçuklu belediyesinin aynı Selçuklu Devletinin sekiz ışıklı yıldız sembolünü devam ettirdiği gibi.
Osmanlı Devleti, 1844’de, Tanzimat adıyla bilinen dönemde, batılılaşıyoruz diyerek binlerce yıllık sekiz ışıklı yıldızı değiştirmişti. Fakat, bir Mustafa Kemal çıktı, bizim Asyalı olduğumuzu, Oğuz Oğlu olduğumuzu, sekiz ışıklı bir forsumuzun olduğunu hatırladı ve onu tarihe gömmek isteyenlere inat, aldı en yüce makamın bayrağa, tam da en ortasına koydu onu!
Çünkü O, Türk Milletinin gerçek Büyük Oğlu Atatürk’tü! ( Resim 16 )
Kırmızı üzerine sarı renkte bir başka bayrak tarihte nerde vardı başka, bildiniz mi? Lütfen 1500 yıllarındaki Osmanlı bayrağına bir daha bakar mısınız?

Tarihte, flamasında, parasında veya bayrağında AL renk üzerinde BEYAZ Hilal ve sekiz ışıklı Yıldızı olan Şamanî devletler: İran/Arian Gence merkezli Pers, Sasani, Safevi; Afganistan/ Arian Herat-Horasan merkezli Selçuklu Devleti, İstanbul merkezli Bizans, Sinop merkezli Pantus, Kırım Pantik Apa, İran, Azerbaycan, Türkmenistan, Uygur.
İstanbul’u yöneten, Kastamonulu Gaskai/Kaşgari soylu Bizans hanedanı 550 yılında bile hâlâ Şamanî idi ve Bizans bayrağında bu semboller duruyordu.

Bizans Komanos bayrağı(MS.330). ( Resim 17 )
(http://en.wikipedia.org/wiki/Star_and_crescent)
Yeri gelmişken: Konstantinapol; Kun-estan Tina-poli; Günistan Sina-Beli.
Umarım, bu bilgiler sömürgeci batının neden bizi tarihten silemediğini ve asla silemeyeceğini izah etmeye yeter!

Mustafa Kemal'in hanedanı neden kaldırdığı üzerinde hiç akıl yürütmeyenler, baksınlar ki, çizgiden çıkmış bir aileyi kaldırdı, ama asla TÜRK TÖRESİNİ KALDIRMADI, işte padişahın yakasındaki yıldızı en yüce mertebeye koydu! En eski Oğuz töresi olan KAMUCU SOSYAL ekonomiyi yasaya koydu. Şimdi Kamucu Türk töresini değiştirip özel anayasa yapmak isteyenler onun için bu kadar zorlanıyor! Anlayana...


Mahiye MORGÜL
24.05.2009

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 


Resim 1

Resim 2  -  Resim 3

Resim 4  -  Resim 5

Resim 6

Resim 7

Resim 8 - Resim 9

Resim 10

Resim 11  -  Resim 12 - Resim 13

Resim 14 -  Resim 15

Resim 16  -  Resim 17
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.