Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

’DİLA ELİMDEN KAYDI GİTTİ’ HAYAT BU KADAR BASİT!!!

Bu yazımda esasında çok keyifli bir konum vardı, bayram yaklaşırken ve yaz yerini sonbahara bırakmaya başladığı bu zamanlarda hoş bir yazı olacaktı.
Ani yaşadığımız doğal afet, sel baskını ve onlarca can ve mal kaybı hepimizi derinden etkiledi.

Beni çok etkileyen ve bu vesile ile de bir kez daha hayata bakmamız gerektiğini düşündüğüm Dila bebek…
Hayat aslında basit….. 1,5 yaşında bir bebek annesinin, canı pahasına koruma amacı ile sıkı sıkı sarmaladığı bir bebek suların azgın dalgalarında kayboldu… Bu haberi okuduğumdan beri hayatı nasılda çekilmez yaptığımızı düşünüyorum. Biz ellerimizle berbat hale getiriyoruz. Müthiş hırslar peşinde koşuyoruz. Oturduğumuz bir ev yetmiyor daha istiyoruz, bilmem ne marka çanta o gün modaysa ve biz halen alamamışsak hayatımız zindana çevriliyor, yazın en ‘’in’’ yerlerde tatil yapmamışsak mutsuz oluyoruz, arabamız bir eski modelse insan içine çıkamaz duruma geliyoruz.
Gösteriş peşinde koşuyoruz hep birbirimize daha iyiyim demek için. Bu saçma koşturmada aniden gelebilecek bir afetin hayatı ne kadar da ters çevirebildiğini görebilecek kaç kişi var acaba?

O bir cakayla dolaştığı çanta, o yere göğe koyamadığı nispet yaparak anlattığı evi, son model arabası, üretmek değil de tüketmekten başka bir şeyler bilmeyenler, alın teri ile para kazanmayanlar, işinde başarıyı çalıp çırpmak olarak bilenler, hak yiyenler, o sabah kalkıp sadece bugün hangi cafe’de olması gerektiğine aklı yetenler….

Hayat bir anda bambaşka şekle dönüyor, hem de elinizde olmadan aniden. Oysa o kadar güzel ve bir o kadarda sade bir hayat var ki güneşin sıcacık doğduğu, denizin mis gibi yosun koktuğu. Kuşların bile ne kadar canlı şarkı söylediğini görebilmek var.

Elimizdekilerle mutlu olmayı başardığımız, sadece ve sadece kendimiz olduğumuz anda hayat bize daha güzel gelecek. Küresel ısınma sizce bu tatminsiz insanoğlunun sayesinde olmadımı? Bilinçsizce tükettiğimiz doğaya zarar veren her şey insanoğlunun elinden çıkmadımı?

Biz aslında kendi kendimiz yok ediyoruz kendimize gelmezsek buda çok uzun sürmeyecek. Annesinin süt kokulu Dila bebeği sizinde olabilirdi, düşünün ve yarın hayata daha başka gözlükle bakmak için uyanın. UYANIN.




Perrin GÖKDEMİR ÜLKER
11.09.2009

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 


 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları

sedef

 Bu kişiyel mesaj yaz

12.09.2009


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.