Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

PARAMIZIN ÜZERİNDEKİ BUĞDAY NEDEN YOK OLDU?

Eski madeni paralarınızdan bir kenarda duranlar mutlaka vardır. Lütfen, bir yüzündeki buğday başaklarına bakar mısınız?
Bir de 2007’nin ve 2009’un madeni parasına bakınız. Hiç buğday görebildiniz mi?
Paramızın bereket sembolü kutsal buğday artık yok. Paranın bereketi yok edildi!
Dünyanın Siyonist tefecisi IMF, bereket sembolünü yok etmesi karşılığında kim bilir kimlere neler vermiştir.

Buğday, tarihler boyu hem Türklerin, hem Şaman atalarımızın, hem de İslâmiyet’in sembolüdür. Yere düşen kırıntısı oradan alınır, öpüp başa değdirilir, kuşlar yesin diye yükseğe bırakılır. Güvercinlere arpa serpilir. Buğday ve ekmek kutsaldır, üzerine yemin ederiz.
Bahçemizde yetiştirdiğimiz meyveyi, mısırı, buğdayı, sebzeyi, her ne olursa, onu pazara götürüp sattığımızda kazandığımız paraya bir bakarız ve “Allah bereket versin!” deriz. Para veren kişi de, “Bereketini gör” diye dua ederek elini uzatır. O sırada dokunduğumuz şey, paranın üzerindeki buğday başağıdır.

Bütün Asya boylarında binlerce yıldır her Nevruz’da çimlendirip “bereketli olsun” diyerek dualar yaptığımız Buy-da da odur.
Türkiye Cumhuriyeti devleti, öylesine kurulmuş bir devlet değildir, binlerce yıllık Oğuz töresinin mayasıyla yoğrularak kurulmuş bir Asya devletidir. Bu devlet, batılı tefeci tayfasının yoksullaştırdığı Türk halkının sofrasına ve toprağına bereket getirelim diye, Aziz Atatürk ve arkadaşları tarafından, şehitler vererek kurulmuştur. Onun için, paramızdaki buğday, bayrağımız kadar değerlidir; onu geri istiyoruz!
Devletimizin kurucu kahramanları, o tarihi bereket sembolünü adeta “Bereketini gör” duasıyla paramıza resmettiler.
Aşağıda, 1971’de basılan 5 Lira’nın bir yüzünde şaha kalkmış atının üzerinde Mustafa Kemal Atatürk, diğer yüzünde buğday başakları görülüyor. ( Resim 1 – 2 )

2009 parasında ise başaklar yok edilmiş, üstelik ay-yıldızın ortasından çizgi geçirilmiş halde görülüyor. ( Resim 3 )
Antik Anadolu paralarından örnek: ( Resim 4 )
Bir yüzü boğa diğer yüzü sekizli papatya, güneş, gümüş para: Ege’den, MÖ.450
Apollo, arka yüzü Buğday tanesi, gümüş para. MÖ.450 ( Resim 5 )

Bir de İslamiyet’in sembolüne bakalım. Halifeliğe pek bir özenenlerin hiç bilmediği bu sembolleri iyi tanıyalım. İşte Halifeliğin sembolü; buğdayın rengi olan yeşil renkte, sekizli Şems/Güneş içerisinde sekiz buğday tanesi. ( Resim 6 )

Bir de Kaşgari Oğuz boylarının ilk ana kraliçesinin resmedilen simgelerine bakalım. Kafkasların bilinen ilk Amazon (savaşçı) kraliçesi Şuşa’lı Laz Opo’yu, boynunda “doyuran” buğday kolyesi ve iman tahtası üzerinde “var eden” sekiz ışıklı güneş simgeleriyle görüyoruz.

Laz Opo (Hipo Liti), Susa Astartesi (Atası İştar) olarak bilinir. Uygur kadını görünümündedir. Daha sonra Efes Artemisi olarak varlığını devam ettirmiştir. ( Resim 7 )
Yeri gelmişken, batılılar bizim kahraman atalarımıza taptığımızı söyler ve kendi mantıklarına göre onlara “Bereket Tanrıçası” adını koyarlar, “Türkler çoktanrılıydı” diye bir laf uydururlar. Oysa biz tek bir Gök Tanrı’ya inanırdık ve kahraman atalarımıza olan saygımızdan onları resmederdik. Batılılar bizi böyle görmek istemezler. Çünkü biz, kahraman atalarımız gibi, batının yağmacı tefeci tayfasına karşı hep savaştık.

Atalarımızdan ilham almayalım diye, üstümüze haçlı orduları saldılar, atalarımızın heykellerini türlü bahanelerle yerle bir ettiler.
Demek şimdi, atalarımızın ve dinimizin kutsal bereket sembollerini yok etmeye sıra geldi…
Hatırladınız mı, 2001’de ABD Siyonist çetesi, 3.bin yılın haçlı seferini başlattığını ilan etmişti ve ata yurdumuz Horasan’da, yani şimdi Afganistan’ın Herat (asker) kentinde, dev Buda heykelini yerle bir etmişti de, dünyaya “Taleban yaptı” diye yutturmuştu! (Kazak Türkçesinde Buda; Dua.)

Şimdi başbakanımıza, Türk parasının bereket duası Buğday’ı neden kaldırdığını soralım. Hem Türk hem İslam sembolümüz olan Buğday’ı niçin yok etti, bilmek hakkımızdır? Bunlar yok edilirken muhalefet partileri ve aydınlarımız neredeydi, bunu da soralım.


Mahiye MORGÜL
28.09.2009

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 


Resim 1

Resim 2

Resim 3

Resim 4

Resim 5

Resim 6

Resim 7
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.