Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

AFGANİSTAN’DA NO DEMOKRASİ MİTİNGİ, DİYARBAKIR’DA DEMOKRASİ ŞENLİĞİ... ‘DEMOKRASİ’ NE OLA Kİ!

Neden biz Cumhuriyet bayramı yaparken birileri “demokrasi” bayramı yapar, hiç düşündünüz mü?

Mustafa Kemal Paşa, “En büyük eserimdir” dediği CUMHURİYET için neden “demokrasi” demedi sizce?

Afgan halkı “Demokrasiye Hayır” mitingi yapıyor, neden acaba?
Afganistan’da “NO DEMOKRASİ” mitingi…
Diyarbakır’da “DEMOKRASİ ŞENLİĞİ”…
Irak’ta “DEMOKRATİK AÇILIM” savaşı…
Çanakkale’de “FOR DEMOKRASİ” savaşı…

Artık kelimelerin kimin ağzında ne ifade ettiği önemlidir. Şu kelime şu demektir, bu kelime bu demektir, şeklinde açıklamalar yetmiyor.

Ansiklopediler bitti, biz de “tarih baba” ne diyor ona bakacağız.
Geçen hafta Afganistan’ın başkentinde üniversite öğrencileri büyük bir protesto mitingi yaptı, ellerinde taşıdıkları afişlerde iki şey yazıyordu:
-YANKEE GO HOME!
-NO DEMOKRASİ!

Yani Asya’nın ortasını petrol aşkına işgal eden Amerikan conilerilerine karşı, Kabil’de, yani adı kutsal Kibele/ KUB-ALİ (Kıble) ile aynı olan bu Horasan Erenleri diyarında gençler vatan aşkına yürürken;
“DEFOL AMERİKALI”, “DEMOKRASİYE HAYIR” yazıları taşıyorlar!
Bu kadarı söylüyor her şeyi.

Irak’a güneyinden “demokrasi” götürmeye girdi Amerika, paramparça etti, kan revan içinde bıraktı ve şimdi kuzeyinden “demokrasi” ile çıkıyor! Irak’tan çıkarken o “demokrasi kaması” Türkiye’ye giriyor!
Türkiye’ye Irak’ın kuzeyinden demokrasi(!) geliyor!
Demokrasi nasıl bir şeydir ki, girdiği ülkenin karnını deşiyor?
Demokrasi diye zafer işareti yapanların üstünde gıcır gıcır Amerikan elbisesi vardır…
Daha fazla “demokrasi” istiyorlar!
Yani daha fazla kan, daha fazla acı, daha fazla gözyaşı…
Yani daha fazla petrol, daha fazla Amerikan egemenliği!

Tıpkı İngiliz’in emriyle Çanakkale’de ölüme gönderilen Güney Doğu Asyalı askerin mezar taşına “For demokrasi” yazdıkları gibi… Tıpkı Amerika’nın emriyle Kore’de ölüme gönderilen Türk askerine yapılan “Amerika Amerika, Türkler dünya durdukça, beraberdir seninle hürriyet savaşında…” övgülü şarkıları gibi. (Bu şarkının uzunçaları 1954’de İzmir Kız Lisesi öğrencilerine bedava dağıtıldı.)

Amerika bizi, “Hürriyet savaşı için” Kore’ye ölmeye göndermişti. Yani Amerikan dolarlarına özgürlük, Yahudi tefeci bankalarına özgürlük, yani Amerika’nın dünya egemenliği, yani “demokrasi” için Kore’de öldük!

Mustafa Kemal Paşa, Emperyalist İngiliz’in Çanakkale’de nasıl bir demokrasi istediğini SEVR HARİTASINDA görmüştü, çok iyi biliyordu.

Ulu Önderimiz, kurduğu Cumhuriyetin ilkeleri içerisinde neden “demokrasi” kelimesini hiç kullanmadı, bunu bize şimdi en iyi “demokratik açılım” haritaları anlatıyor!

Mustafa Kemal Paşa, bugün 86.yılını kutladığımız Cumhuriyetimize, “Laik, Sosyal bir Hukuk devleti” demiştir. Bu tanımı bugün “Laik Demokratik Cumhuriyet” şeklinde kullananlar vardır, yanlıştır. Alıştıra alıştıra beyinlerimize bir çivi de oradan çakılmaktadır.

Cumhuriyet demek, halk için, halktan yana, vatandan yana, kimsesizden yana, halkçı, kamucu, sosyal, devletçi, devrimci, milliyetçi, cumhuriyetçi, din işlerini devlete sokmayan (laik), ekonomik ve siyasi kararları halk için alan, yani halk için demokrasi, yani halka hürriyet olan ülke demektir. Halka hürriyetin tek koşulu da halk düşmanlarından alıp egemenliği geri halka devretmektir. Cumhuriyet işte budur.

86.Yılında, Cumhuriyet bilincimizi tazelemek dileğiyle, hepinizin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun!

EK:
Yine uyaracağım, işyerimize ve evimize bayrak asarken, lütfen doğru bayrak asalım. Yeni satılanlar içerisinde, üzerinde kalpaklı Atatürk resmi olanlar bozuktur. Onlarda bu yıl ay-yıldızın yönünü yukarı çevirdiler, rengini de iki yüzü farklı tonda bastılar. Çok sinsice bayraklarımızla oynuyorlar, her yıl biraz daha bozuyorlar. (Ofset baskı rengi PANTONE 186’dır.)

Şiirlerimiz vardır hani, “Bayrağım, bayrağım, o al rengin solmasın!”

En sağlıklı yol, bayrak üzerine Atatürk resmi olmaz diye baştan kesin tavırlı olmaktır. Çünkü birini düz tutarken diğeri yana yatıyor, çok haince tasarlanmış olduğu anlaşılıyor.

NİCE BAYRAMLARA!


Mahiye MORGÜL
28.10.2009

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.