Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

+AŞK – MASAL, ALTERNATİF MEKAN

Uzun bir aranın ardından sağlıklı bir nefes almanın keyfi ile yazıma başlıyorum.

Geçtiğimiz haftalarda yoğun bir sergi açılış trafiği ve 19.İstanbul sanat Fuarı “Artist 2009” (31 Ekim–8 Kasım 2009)geride kaldı. “Marc Chagall Yaşam ve Aşk”( 23 Ekim 2009–24 Ocak 2010) Pera müzesinde başladı, devam ediyor.

Alternatif sergi mekanlarının artması, bunun dışında yeni galerilerin açılması fuar sezonunda başlaması hareketli geçecek bir sezonun habercisi gibi. Bu beraberinde tabii nitelikli ve verimli bir sezonun işaretimi onu ilerleyen zaman gösterecek. Sorular cevabını bulacak elbet.

Arkada bıraktığımız 19. İstanbul Sanat fuarı bence kaçırılmaması gereken bir sanat buluşmasıydı. Ustaları ve Türk sanatı tarihini yazan büyük üstatları, genç sanatçıları bir arada görmek keyifliydi. 2008’de ki fuarda sağlık sebeplerimden dolayı katılımcı sanatçı olmama rağmen izleyemedim. Bu yıl ise hem izleyici hem katılımcı olarak yer almaktan mutluluk duyduğumu sizlerle paylaşmak isterim. Yukarıda da bahsettiğim gibi bir çok yeni galeri, alternatif mekan açılıyor ama genç sanatçılar, bireysel ya da gruplar bunların içinde kolay kolay yer alamıyor. TUYAP ta ki fuarda en çok sevdiğim durum aslında bu Alternatif ve bağımsız gruplara verilen alanlar sayesinde sanatçılar sanatını izleyicilerle paylaşma olanağı buluyor. Varlık alanının oluşu mutluluk verici. Bunun devamlılığını ve artmasını, diğer fuarlarda da böyle bir üretkenliğe fırsat verilmesini diliyorum.

Bunun dışında ben bu yazıyı yazdığım tarihlerde açılmış olan Art Forum Ankara Sanat Fuarı da bilgilerinize, 18-22 Kasım tarihleri arasında gezilebilir.

“Doğru değil midir ki; resim ve renk aşktan esinlenir?” dedi Marc Chagall. Pera Müzesinde en keyifli sergi gezilerimden birini daha geçirdim. Bir de Chagall seven bir izleyicisiyseniz duvarlarda masal anlarının içinden bir kare ile renkleniyor zaman. Sanatçının sevgili ve aşka kattığı yorum ve resmiyle yeniden yarattığı masalları izlemenin yanında, Chagall’ın Rusya’da yoksul bir köyde başlayan yaşamı sanatseverlere sunulmakta.

Genç sanatçılar arasında önemli bir yeri olan Barış Sarıbaş’ın son sergisi Asmalımescit Flamm Restaurant’ta 16 Kasımda açıldı, 01 Ocak 2010’a dek etkinlik devam edecek. Beyhan Cansu kişisel resim sergisi "GRAVÜROMAN" Antalya’da ARTPARK galeride açıldı 6 Aralık tarihine kadar görmeniz dileğiyle. Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında birçok sanatçımız yurt genelinde duyarlılık göstermiş ve haberlerini aldığımız güzel sergiler açmışlar. Ve yaklaşan bir tarih “24 Kasım” şimdiden tüm eğitim emekçilerinin Öğretmenler gününü kutluyorum. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi bölümünde de 24 Kasımda geleneksel mezunlar ve hocalar sergisi açılacak, Eskişehirli sanatseverlere duyurulur.

Sağlıklı nefesler alacağınız, aşk, masal ve sanat dolu bir hafta dileğiyle.


Nebahat KARYAĞDI
20.11.2009

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 




Barış Sarıbaş

Chagall

Nebahat Karyağdı
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.