Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

ÇOCUKLARIMIZIN BEYİNLERİ NEDEN ENERJİ ÜRETMİYOR?

Sevgili Anneler, Babalar, Nineler ve Dedeler,
Çocuklarımızın beyinleri neden düşünce enerjisi üretemiyor?


Aşağıdaki adreste bir internet filmi var, ABD eğitimindeki çöküşün bir dünya savaşı planının parçası olduğunu anlatıyor.

http://www.dailymotion.com/video/x9mek3_bol-ve-yonet-silinmeden-izleyiniz-l_news

Filmde, “Devletin finanse ettiği okullarda..” diye geçen, “ABD devlet okullarında”, devlet, “Kitaplarını bedava verdiği okullarda çocukların beyinlerini aptala çevirme istemini (savaş lobisinin istemidir) gerçekleştirmektedir” diyor.

ABD’de 1983’de başlanan bu beyin çökertme operasyonuna, bizde 1995’de, “Çoklu zeka kuramıyla ezberciliği yok edeceğiz” cicili reklamlarıyla başlandı, Eğitim Fakülteleri buna göre donatıldı ve 2005 yılından itibaren malum ABD merkezli beyin çökertme programının ders kitapları çocuklarımızın önlerine zorunlu-ücretsiz konuldu.

Artık, 2005'den beri bizim okullarımızda da “düşünce enerjisini” yok eden, yani beynin üretip kullandığı enerjiyi kapatan ÇİP KİTAPLAR var... Bu kitaplar beynin ışığını fiilen köreltiyor.

Açıklamalıyım:
Beynimiz, bir nehir üzerine kurulmuş elektrik santrali gibi, kendisine akarak gelen sudan enerji üretir ve ürettiği enerjiyi kullanarak zihinsel faaliyet yapar.
Beynimiz, öğrenme sırasında ve konuşma, tasarım vb. diğer zihinsel faaliyetler için gereken enerjiyi böyle karşılıyor? Beynimize su gibi akan nedir ki ondan enerji üretiyor; bilinmesi gereken budur. Yani beynimizin BESİNİ NEDİR?

Doğa’dan aldığımız en temel besin ritmik UYUM’dur. İşte bunu kullanıyor beynimiz. Ritmik UYUM yerine, AHENK, ESTETİK, GÜZELLİK, MUTLULUK, Güzel Sanatlar, gibi sözcükler kullanabiliriz. Kısaca “matematiksel uyum” içeren her şey beynin besinidir, ondan düşünce enerjisi üretiriz.

Uyum; ritmik akışı olan görsel, işitsel veya devinişsel araçlarla beynimize akan dalgalardır. (En yalın haliyle; resim, müzik dans!)

UYUM’un tersi, Asimetri’dir. Orantısız resim dediğimiz şey, matematiksizliktir. Beyin o anda duruyor, takılıyor, akış kesiliyor, enerji üretemiyor.

Bozuk olan şey, ritmik akışı kesintiye uğrattığı için beyne besin olmuyor.
Sürekli orantısız resimlere bakmak gözü bozar, astigmat yapar, dikkat ediniz, 4-5 yaşında çocuklarımız bile astigmat olmuş haldedirler.

Şimdi dikkatle bakınız, bir tane doğru resim yok yeni kitaplarda, sürekli asimetri var. Hatta asimetri/matematiksizlik, postmodernizm diye şirin adla geldi oturdu her alana.
Asimetrik nesneler, gözümüzün ritmik görmesini kestiği için beynimize UYUM akışı duruyor. Besinsiz kalan beyin enerji eksikliği yaşıyor, zihinsel faaliyet yapabilmek için gereken enerjiden mahrum kalıyor. Tıpkı türbinlere giden suyun kesilmesi, suyun akışına bir yerde set çekilmesi gibi.

Uyum (matematik) kesilirse beyinde enerji üretimi duruyor, dedik. Peki, ya çocuklarımız sürekli uyumsuz resimlere bakmak zorunda kalıyorsa, yani beyinlerine uyum akışı kesiliyorsa!..

Beyinlerimize uyum akışını durduran yüzlerce teknik silah var bugün... Maalesef, başta ders kitapları ve televizyon yayınları, üzerimize asimetri bombardımanı halindedir. Beş yıldan beri kullanılan ders kitaplarıyla ÇOCUKLARIMIZ DÜŞÜNCE ENERJİSİ ÜRETEMEZ DURUMDA TUTULMAKTADIR.

Bu yüzden, çocuklarımız Düşünce Enerjisi Açlığı çekmektedir.
Bu yüzden çocuklarımız öğrenme güçlüğü, konuşma güçlüğü ve diğer zihinsel faaliyetler için güçlük çekmektedirler. Çocuklarımız bir çeşit beyin kilitlenmesi (çipli, kupli) yaşamaktadırlar.

Çocuklarımızı daha geç olmadan beyin kilitlenmesi yaşatan bu kitaplardan kurtarmak için bir şey yapmalı!

Televizyonlarınızı kapattınız, peki, o çipli kitapları ortadan kaldırmak için ne öneriyorsunuz?


Mahiye MORGÜL
20.12.2009

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.