Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

‘İYİ Kİ DOĞDUN, İYİ Kİ VARSIN’

Yazıma ilham veren, kendi güzelliğinin saklambaç alanı olarak atölyemi seçen bahar güneşine teşekkür ediyorum. Merhaba!

Bir bitki var ki ”Ben İstanbul’um” diyor, bakalım bilebilecek misiniz? Bizans İmparatorluğunda hükümdarların kıyafetlerinde bu renk kullanılır. İmparatorlar bu bitkinin ismindeki sarayın yine aynı adlı odasında doğarmış. Bilin bakalım nisan ayı sonu sürprizli yerlerden gözlerini açan haziranı görmeden aramızdan ayrılan bu bitkinin adı ne?

Art Bosphorus Sanat fuarı benim için heyecanlı başladı. Bu yıl ki fuarda birçok galerinin katılımı yanında yurtdışından da gelen sanatçılar, sanatseverlerle buluştu. Fuarda çocuklarına sergi gezdiren aileleri görünce çok mutlu oldum, giderek uzaklaşılıyor, bu ülkede sanattan genç kuşak bizi olumlu yönde şaşırtsın. Benim için heyecanlı başladı derken yeni bir kişisel sergi açtım fuarda. Çok mutluluk duydum neden? Sergimin adı “Happy Birthday & Goodbye” dı, bu sergi iki kişiye ithaf edilirken birçok sevdiğim dostumun da doğum günleri bu zamana rastladı. Benim için doğum günleri çok değerlidir. Bazen “iyi ki doğdum” demek zor olabiliyor ama biri ya da birileri diyor ki “iyi ki doğdun, iyi ki varsın” bazen dostları dinlemek daha keyifli…

Sezon bitti. Umarım sezon içinde tiyatroya zaman ayırdınız. Afife jale tiyatro ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu. 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali programında yurtdışından 9 tiyatro ve dans topluluğu ile 10 Mayıs - 10 Haziran tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor. 1 Nisan usta oyuncu Savaş Dinçel’in doğum günü kutlandı Müjdat Gezen tiyatrosunda, İyi ki doğdun, iyi ki varsın…

İstanbul, Ankara ve İzmir'de 1– 9 Mayıs 2010 tarihleri arasında eş zamanlı olarak Uluslararası İşçi Filmleri festivali başlıyor. Tüm işçilerin bayramı kutlu olsun yeri gelmişken.

Botero 4 Mayıs’tan itibaren Pera müzesinde. Mustafa Horasan’ın “İçimdeki Şeytanı Öldürürsen Meleğide Öldürürsün” adlı sergisi Pi Artworks Galeri 1 ve 2’de 27 Nisan – 26 Mayıs 2010 tarihleri arasında devam edecek. Orhan Taylan Paris’te yeni bir sergi açtı. Basın bülteninde hoş bir metin var paylaşmak istedim. “Paris’te sergi açmanın anlamı üzerine şunları söylüyor: “Resim sanatı ülkemizde, baştan beri bir yabancı dil gibi algılandı. ‘Ben resimden pek anlamam’ cümlesi bu gerçeğin ifadesidir. Ressamlarımız da bir Van Gogh ya da Gaugin gibi resim yapmadıkça değerli bulunmadılar. Oysa günümüzde artık ne empresyonist ne de kübist olmak zorundayız. Artık resimlerimizde yeni ve evrensel bir dil konuşabilecek kadar özgürleştiğimiz için anlaşılmak sorunumuz yok. Güney Amerikalı ya da Hintli bir ressamla aynı dili konuşuyor ama evrensel insan dramı önünde kendi hayatlarımızdan söz ediyoruz. Bu nedenle, resmin kâbesi sayılmış olan Paris’te sergi açarken, günümüz resim dünyasının bir ‘yabancı’sı değil, içinden olmak bana anlamlı ve keyifli geliyor.”

Beşiktaş Çağdaş, 7 Mayıs - 16 Mayıs 2010 tarihleri arasında “ART SHOW 2010 Sanat Galerileri Buluşması – V” etkinliğine ev sahipliği yapıyor. 7 Mayıs 2010 tarihinde İstanbul Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş Çağdaş’ta 18 sanat galerisini bir araya getiriyor.

Yunan müziğinin efsane ismi George Dalaras İstanbul’a geliyor 26 Haziranda. Kliplerini büyük bir beğeni ile izlediğim Faithless, yeni albümünün tanıtım turnesi kapsamında, tekrar İstanbul'a geliyor, konser 17 Temmuzda.

Kendinize iyi bakın sanatsız kalmamanız dileğiyle. Mayıs güzelliğin ve gerçekten baharın en tatlı ayı şans getirsin hepimize ve eksik ne varsa….


Nebahat KARYAĞDI
29.04.2010

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 




Arka Kapak

Savaş Dinçel

Botero

Mustafa Horasan

Orhan Taylan

Faithless
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.