Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

SELAHATTİN EYYÜBİ KÜRT DEĞİL OĞUZLUDUR

Oğuz töresine göre, eskiden, düşmanla işbirliği eden yöneticiler, boyun bekası için aydınlar (ulema) ve askerler tarafından indirilir, yeni bir yönetim ve yeni bir devlet kurulurdu. Çünkü Oğuzlarda önemli olan beyin değil, halkın selametidir. Bu töre, yazılı olmayan anayasaydı. Çünkü halkını doyurmayan bey o makamda kalamaz.

Yeni doğan devlet, eskinin küllerinden doğan yeni bir devlettir. Mitolojideki karşılığı Anka Kuşu’dur. Anka Kuşu’nu, resim olarak Gazne Oğuzlu devletinin bayrağında, bir de ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e söylendiğini görüyoruz. Selahattin Eyyübi de bu damardan bir ulu önderimizdir, onun kuş sembolü kartaldır.

Anka Kuşu ya da Homa Kuşu, Devlet Kuşu ya da Cennet Kuşu, böyle ulu kahraman atalarımızın efsaneleşmiş sıfatlarıdır. Başına devlet kuşu konan masal kahramanlarımız da böyle benzetmelerden doğmuştur. Orta Asya Türk mitolojisindeki adı ise Kerkes Kuşu (Toğrul)’dur.

Halkını düşmana ezdirenler, kaderini düşmanın varlığına bağlayanlar, gün gelir yıkılır gider. Akıllı ve yürekli birileri çıkar, halk onun etrafında kenetlenilir, kötü yöneticiler hal edilir, düşman dışarı atılır, taze bir yönetim kurulur, devletin adı da yenilenir.
Araştırınca görürüz ki, Gazne devletinin kuruluşu böyledir.

Tavus kuşu gibi hem “hindi” hem “kuş” olmak, bizi Oğuz Yurdu HİNDİ KUŞ Dağlarına ve oralardan yayılan eski Türk devletlerine götürür. Biraz daha açtığımızda, Ata Oğuz/TAĞUS/Takuş adı bizi Eyyübi Selahattin’in dayısına götürür. Çünkü dayı adında TAKUŞ var; “Mahmud ibn ”Takush” (Takaş, Tokuş, Tüküş)!

O da Oğuz töresine göre, Avrupalı yağmacılarla işbirliği eden Fatimi hanedanını hal etti, yeni bir devlet kurdu ve Haçlı bezirgânlarla savaştı! İşte, Şah Selahattin’in kimliği buradadır; OĞUZ TÖRELİDİR.

Şimdi Oğuz töreli eski devletlere bir bakalım. Hepsi de Romalı ve Atinalı yağmacılara ve işbirlikçilerine karşı savaşarak kurulmuş devletlerdir.

Akamenid Karusi Oğuzlar Devleti: MÖ.558 – MÖ.330
Bazileus Başoğuzlu Devleti: MÖ.305 –MÖ.47
Selev-Kos Oğuz Ulusu Devleti: MÖ.300-MS.70
Sasani Devleti: 224 - 651
Şamanî Devleti: 875-999
Gazne Oğuzlar Devleti: 961-1187
Fatimiler: 969-1171
Eyyubiler: 1171-1250
Memlükler: 1250 -1517

GAZNE/Oğuz-an / Oğuzlar bayrağı: Yeşil (kutsal buğday-buda), Hilal ve TAVUS. Tavusun başında ÜÇ nokta, kuyruğunda BEŞ nokta, ayakları ise KAZ ayaklıdır. Bütün bu semboller Şaman-Oğuz kültürünün de kutsallarıdır.

TA-VUS = ATA KUŞ, OĞUZ ATALILAR; OĞUZLAR. (Resim 1)
İNDİ -KUŞ = ANATİ (Hindi) KUŞ; ANASI OĞUZ; OĞUZLAR.

Selev-Kos şehirlerinden Homa-Gene adında Anka Kuşunun diğer adı olan HOMA’yı görüyoruz. Zaza/Sasani dilinde Homa, tanrısal olan, ışık kaynağı güneştir. Sasani/Susa-ana’lı, Karusi/Horasani boylar burada karşımıza çıkar. Karusilerin Kürt boyu bu dönemde tarih sahnesine çıkmamıştır ve bütün Oğuzları kapsamadığı için Şah Selahattin’in Kürt olduğunu söylemek eksik tanım olur. Zazani/ Sasani demek ona daha yakın olacaktır. Çünkü İslamiyet Sasani Uygarlığı döneminde vücut buldu ve Sasani Kraliçesi Azize Zeynep (Zenobia) 270 yıllarında Palmira başkentli Filistin eyaletinde çok büyük bir direniş kültürü miras bırakarak, esir götürüldüğü Roma’da şehit edildi.

Çepni Türklerinin sembolü de bazı kaynaklara göre Humay, yani Tavus’tur. Ceneviz Yahudi korsanlarını Anadolu’dan temizlemeye yardıma gelen Çepni Türkleri Gazne Oğuzlar devletinden ve onların bir öncesindeki Şamani devletinden geldiler. Çepni demek, “Şamani” demekle eştir; Rize’de Çapon lakaplı komşumuzun dede adı olan Şaban’ı, Kıfçak diliyle söyler gibidir. Yeniçeri askerleri de çoğunlukla Çepni Türkleriydi!

Rahatlıkla söyleyebiliriz ki, Mustafa Kemal Atatürk ile Şah Selahattin, ikisi de Avrupa destekli Haçlı ordularına karşı savaşarak hem halkını hem İslamiyeti korudular, kurtardılar, yeni bir devlet kurdular, eskimiş yönetimin zulmüne son verdiler, böylece Oğuz töresine uydular.

Yeri gelmişken, adında “Tavus” bulunan birkaç Türk büyüğünü analım:
Harzemşah Tekeş (veya Tekish, Tukush)
Selcuklu Malikşah'ın oğulları Tekeş ve Tutuş.
Sultan Berk Yürük'ün amcası Tekeş.
Amca Tekeş 1094 yılında Tikrit kalesinde öldü. Şah Selahattin’in doğum yeri de Tikrit’tir. Ne tesadüftür ki, Tikrit’te doğmuş bir lider de boynuna Siyonist Amerikan ilmeği geçirilerek öldürülen Irak devlet başkanı Saddam Hüseyin’dir.

Eyyubi Devletinin kurucusu Selahattin Eyyubi 1137'de Tikrit'te doğdu. Vezirliği döneminde sözünü tutmayarak Haçlılarla anlaşan Halife Adid'i devirerek Fatımi Devleti'ne son verdi (1171) ve burada güçlü bir devlet kurdu. Selâhaddin'in kurduğu devlet, babasının adından dolayı Eyyûbîler olarak anıldı.

Eyyubi devletinden sonra kurulan Memlükler için neden KÖLEMEN denildiğini açıklamak isterim. Haçlılarla savaşmaktan yorulan son Eyyübi hanedanı dağılırken, eşi ölen kadın ata, Seceresi Dor (Tur), oğlu Turan Şah da ölünce devleti toparlasın diye Aybek adlı Mangoli/Moğol askeri olarak buraya gelmiş olan komutanıyla evlendi, haçlıların eline geçmiş olan yerler işgalden kurtarıldı. Memlük devletini kurtaran Mengoli sultan Aybek oldu. Kısası şu; Türklerde kölelik yoktur. Köle-Men demek, Man-goli, yani “insanoğlu, insanlık adına savaşan” demektir. İpekyolunu işleten Karaim Yahudilerini besleyen işbirlikçi Cengiz Han’ın Türkmenistan’dan ve Sirkas-ya’dan (Çerkes) yanına aldığı askerler Anadolu’ya geldiklerinde kardeş topraklarını yağmalamaya getirildiklerini anlayınca Anadolu beylerinin ordusuna geçer Karaköy-Galata tefeci tayfasına karşı savaşırdı. Onlara Moğol (Kuli-men) denilmesi sadece Cengiz Han’ın yanında gelmiş olmalarındandır.

Resim 2, Türk Sultanı Ulu Sakaer Baybars. (Memlük KuliMan Sultanı)
Resim 3, Türk Sultanı Saip Aladdin Kutuz. (Memlük Sultanı)

Son söz:
Değerli okurlarımın 19 Mayıs Bayramını en yüce duygularla kutlarım. Allah tekrarını göstersin!

Kaynak:
www.airkule.com/default.asp?page=yazar&id=379 ve 384.sayfalar
www.nuveforum.net/192-islam-tarihi/55833-memluklar-hanedani-kolemenler-misir-suriye-egemenlik-kurmuslardi/


Mahiye MORGÜL
18.05.2010

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 




Resim 1

Resim 2  Türk Sultanı Ulu Sakaer Baybars. (Memlük KuliMan Sultanı)

Resim 3 Türk Sultanı Saip Aladdin Kutuz. (Memlük Sultanı)
 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.