Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

FESTİVAL GİBİ OLSUN

Şuan da yağmurun egemenliğindeyim, şimşeklerle yolladığı emirleri dinleyip, bir nebi gibi insanlara iletmeye hazırlanıyorum.

İstanbul’dan bir süre uzak kalmak beni Yahya Kemal Beyatlı gibi düşündürttü. Yok, şiir yazmıyorum! İstanbul’a dönüşü seviyorum bende. İhanet ediyorum İstanbul’a bazen, yerle göğün altına ondan daha güzel uzanmış şehirler, köyler, ilçeler görünce… Ama gel gelelim vefalı bir aşık gibi yine ona dönüyorum. İlişkilerde ki yaralanmalar eksikliklerden oluşuyorsa, benim attığım yarada buna tabii, bir eksiklik var onda o da doğal güzellik ve tabiat dokusu.

Bu yazıya ilham kaynağı olan güzellik Tepecik’e ait. Tepecik Aydın’ın 4500- 5000 nüfuslu bir kasabası. Geçen hafta oradaydım çok sevgili sanatçı arkadaşlarımla beraber. Bu güzel ilçede Belediye Başkanı Sayın Tuncay Olgun’un girişimi ve desteği ile açık hava müzesi – Bir Sanat Parkı - yapmak için 3 kıtadan 20 sanatçı ile bir araya geldik. Bu isimleri anmadan geçmek istemedim. 2.Tepecik Uluslararası Kültür ve Sanat festivali çok değerli katılımcıları; Adil Yusuf (Resim-AZERBEYCAN), Ali Ayyıldız (Fotoğraf, heykel, enstalasyon-TÜRKİYE), Angie Yousy (Resim -MISIR), Ebru Akkamış (Resim -TÜRKİYE ), Ertuğ Bayraktar (Tiyatro-TÜRKİYE), Evrensel Ürüm (Resim, enstalasyon-TÜRKİYE) Fatih Görkem (Şiir-edebiyat-TÜRKİYE ), Halil Şikar (Resim, enstalasyon-TÜRKİYE), Maram Mjdalawe (Resim-ÜRDÜN ), Nora Qabal (Resim-SURİYE), Nariman YOUSRY- (Resim-MISIR ), Rashed Alshashai (Resim-SAUDİA ARABİA), Sebahattin Şen(Resim -ALMANYA), Selin Melek Aktan ( Resim, heykel, enstalasyon- TÜRKİYE), Shefqet Avdush Emini -Resim- (HOLLANDA.), Zernisan Alqayeva (Resim-AZERBEYCAN ) ve bendeniz. Sanatçı arkadaşlarımız kendi dallarında eserler yaptılar Tepecik’te ki Sanat Parkı için.

Tabii ki bu güzel girişimin bir Küratörü vardı ki değerli Sanatçı arkadaşım Selin Aktan, emeğin ve sanatçıların değerinin farkındalığında, harika bir proje hayata geçirdi. Belediye Başkanı Olgun, sanatı seven, ilgili, içinde bir kişi, fotoğraf ve heykele ilgi duyuyor. Yaptığımız sohbetlerde bu ilgisini detaylı olarak hissettirdi bizlere, sanatsever ve bunun uzantısı olarak halka da sanat sevgisi kazandırmak istiyor. Selin Aktan ve Sayın Tuncay Olgun’a bir kere daha bu anlamlı “Sanat Parkı” için teşekkürler.

Festivalde iken çocuklarla yaşadıklarım, yaptığım çalışmalar, onların kendi yaratıcılıklarını keşfi, her şeyin üzerindeydi. Ben onların geleceğinde sanatla bir iz bırakmak istedim, umarım olacaktır. Benim çocukluğumda da bana “iz bırakmış” çok değerli isimler vardı. Antalya Konyaaltı parkında uluslar arası Heykeltıraş Kuzgun Acar’ın heykeli ve Prof. Dr. Hüseyin Gezer’in Cumhuriyet Meydanında ki heykeli hayatıma anlam katmıştır bir de Altın Portakal Film Festivalini eklemeden asla olmaz. Yine çocukluk düşleri-m e daldım. Ama geleceğimizin sahibi çocuklarımıza sanat dolu, hayal dolu güzel şehirler bırakalım.

Yazılarımı yazmaya başladığımda Türkiye’de açık sanat fuarlarına yenilerinin eklenmesi, kültür merkezlerinin sayılarının artması gerçekleşmesini istediğim bir dilek, belki bir temenniydi. Şimdi böyle girişimleri gördükçe tarifsiz bir mutluluk hissediyorum. Daha da güzeli Anadolu’da sanatın öneminin ve insanların gelişiminin farkındalığına sahip birilerinin oluşu ve sanatçılarında gönüllülükle bu etkinliklere katılışı güzel bir ilerlemenin habercisi. Umuyorum Böyle Belediye Başkanları, ya da Sivil Toplum örgütleri, belediyeler oldukça, nice güzel gelişmeler olacak. Bütün Belediyelerimizin sempozyumlar yapmasını, kültür-sanat parkları, çağdaş içerikli müzeler ve kültür merkezleri sunmasını diliyorum.

Evet, tatil kapıdan içeri girdi bile, herkese sağlıklı, keyifli bir yaz diliyorum


Nebahat KARYAĞDI
1.07.2010

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 













 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.