Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

NUTRACALM TESİRİ ŞAH HOTEL

Bazen sizde de olur mu, aklınızda birçok konu birbiri ardına koşup durur, siz hiçbirini tam anlamıyla düzenleyemeden onlar dans ederler beyninizin içinde.

İşte şu aralar benim beynimde böyle dans eden birçok hikaye var, kimi çok neşeli kimi kızgın kimi negatif ile pozitif arasında çekişme yaşıyor, kimisi de anılara dayanan tatlı alıntılar.

İşte bu karmaşa bana sinyal veriyor, senin tatil zamanın. Ve ver elini Bodrum.

Seneler önce ilk kez adım attığımda duyduğum heyecanı aynı tazelikte yine duyuyorum. Tekrar keşfediyorum ilk kez tanışmışcasına, ilk kez gelmişcesine. Pembesi, beyazı, sarısı ile insanı keyiflendiren begonviller bir tarafta, pırıl pırıl deniz bir tarafta, beni sarmalıyor hafiften esen rüzgar. Hoş geldin, bir yarını daima burada bıraktığın insan hoş geldin.

Bir yarımı Bodrum’ da bırakmamım elbet var sebebi, Rahmetli eniştem Şahsuvar Güngör , ilk kez gittiğimde bana ‘burada bir efsane vardır ya aşık olacaksın bir yarın hep burada kalacak, yada hiçbir duygu hissetmeyeceksin’ demişti.

İlklerim Bodrum’dur benim. Artık büyüdüm dediğimde, iki kız arkadaş ilk tatilimiz , eniştemin kendi eliyle hazırladığı ilk içkim. İlk ve tek hakiki sarhoş oluşum ve kardeşimin kol kanat gererek beni taşıması, Rayban gözlükler, Remo1 yatıyla yaptığım mini mavi tur, Aktur kaledeki kuzenlerimle gittiğimiz disco, Halikarnas, Halikarnas’da karşılaştığım Zeki Müren’li anım, Kaderim Gülsün adlı minik ama sevimli tekne ile koyları gezmemiz.

Parmak arası terlikler, uçuşan elbiseler ile gününü güzel kılmaktır Bodrum ve Çökertmeden çıkan Halil’in Bitez Yalısı.

Çocukluğumun anılarında coşarken, yanımda bal şekeri minik oğlum ile güne dönüyor şükrediyorum böyle sıcak, sevgi dolu ailem olduğu için.

Bitez Yalısının ilklerinden Şah Hotel’i var eden Eniştem ve onunla bu meşakkatli yolu omuz omuza, büyük aşk ile yaşayan Halam. Şimdilerde ise bu güzel mekanı yöneten kuzenlerim ellerinize sağlık.

Şah, palmiye ağaçları ve begonvillerle kendini gizlemiş 12 odalı butik hotel. Denize iki adım mesafede, jakuzili havuzu, harika caz ve slow parçalarla, güler yüzlü ekibi Murat, Çağlayan kardeşler, housekeeper’ları Hacer ile güne başlayan, yemyeşil çimenler üstünde kocaman yastıklar ve şezlonglarla keyif yapılan bir aile mekanı.

Açık büfe kahvaltı, mis gibi kokan açmalar, sıcacık ekmekler ve simitlerle size günaydın diyor. Şehir hayatında, bir kahveyle geçiştirdiğiniz sabahlarınız yöre zeytinleri, petek bal ve el yapımı reçeller, minik domatesler, yöre peynirleri ile sizin her sabah aç kalkmanıza neden oluyor. Kahvaltınızı bitirdiniz eh saatte 11.oo oldu bir Türk kahvesi iyi gider diyorsanız; sunumu özel Leykahve ikramı yapılıyor. Sırrı ise oğlum’un aşık olduğu Leyla hanımda gizli. Ama bence içine sevgi ve güzel yüreğini koyuyor.

Her odası farklı döşenmiş olan Hotel, İngilizlerin vazgeçilmez tercihleri arasında yer alıyor. İnsan memnuniyetinin ilk sırada yer alması da diğer otellerden ayıran özellikler arasında burada kendinizi evinizde gibi hissediyorsunuz.

Ben yine burada tüm sıkıntılarımdan arındım, yeniden doğdum her seferinde olduğu gibi yine yeniden.

Sizde Bodrum’u magazin hayatının tanıttığı değil de başka bir pencereden yaşamak istiyorsanız sarı yaz eylül‘ü kaçırmak istemiyorsanız Şah’ı görün Şah’ı tanıyın. Konaklarken, medyadan uzak, tatil için tatil yapan ünlülerle yan yana havuz keyfi yaparsanız şaşırmayın.

ŞAH HOTEL
Bitez yalısı mevkii Şah caddesi – Bitez / BODRUM
Tel: 0 252 363 77 21
www.sahhotel.com

Sevgiyle kalın aşk ile beslenin sonbahar kendini hafiften gösterse bile siz hep yaz gibi sıcak kalın.


Perrin GÖKDEMİR ÜLKER
3.09.2010

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 











 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.