Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

AŞK TESADÜFLERİ SEVER

Şimdilerde çok hoş bir aşk filmi var vizyonda onun adı gibi oldu başlığım. Onun isminden esinlendim zaten.

Aşk … Aslında gerçekten tesadüflere bağlıdır.

Eğer görücü usulü bir evliliğiniz veya planlı ticari alışveriş gibi olan beraberliklerden değilse birlikteliğiniz, aşk tesadüflerde gizlidir aslında.

Ya çocukluktan, liseden, üniversiteden, arkadaş gurubunuzdan, mahalleden, katıldığınız seminerlerden, ya da iş yerinizde tesadüf edersiniz kalbinizi çarptıran aşk’ınıza…

Gönül güle konar,
Gönül güzele konar,
Gönül sevgiye konar,
Gönül aşk’a konar,

Gönül ot’a konar , gönül bazen bilerek veya bilmeden b..’a konar.J

Bu serüven böyle sürer gider. Konduğun gönülde de yaşam sürer. Kimi gül pembe, kimi tökezleyerek, kimi sevgi sözcükleri ile, kimi kalpleri kıra döke devam eder gider.
Acıtır, incitir, heyecanlandırır, susatır kana kana içilmek ister, eline batar gül dikeni gibi küstürür. Ama aşk tesadüfleri hep sever.

Günlük gazetelerden birinde bir paragraf okudum o kadar güzeldi ki;
“pin kodunu üç kere yanlış girince kilitlenen telefonlar gibi, kalplerimizde üç kere yanlış insanlar sevince kilitlense…S.güven’’ diyordu.

Güldüm, olabilir miydi diye ama olmaz ki bu aşk’a uymaz ki… Yaşayacaksın acıyacak canın, yaşayacaksın güller açacak kalbinde.

Mesela ben, hiç aklımda yokken plan yapmazken bambaşka bir tarafta yol alırken pin kodunu doğru girmeye çalışırken,J söyleseler inanmayacağım bir zamanda müthiş aşktan anlayan, sevgiyle sarmalanmış, etrafında sevgi yolu açmaya çalışan bir aşk’a çarptım. Şimdi o aşkın nefis bir meyvası var hayatımızda. Kimi zaman canımızı acıtarak, kimi zaman güllere boğarak dağlar tepeler aşıyoruz. Kimi zaman ben susuyorum, kimi zaman sevgilim duruyor bana hak vererek. Bazı zaman ayrı düşse de fikren biliyoruz ki aşk tesadüfleri sever.

14 Şubat St.Valentines Day…
Ben bugünde sadece kadın-erkek sevgililer günü olarak düşünmüyorum, evren çok geniş güzellikler çok fazla, sevilecek değerler çok fazla. Minicik bir bebeğe de sevgiliyim, minicik bir kediye de, mis gibi kokan bana güzel duygular uyandıran çiçeğe de, gün batımlarına da, gün doğumlarına da.

Hayatınızda ki tüm insanlar için, tüm sevdikleriniz için küs olduklarınız için, birbirinizi kırıp gurur yaptıklarınız için bu günü güzellikler günü ilan edin. Kalbinizi güzel duygularla doldurun bu hayatta bir gün olmayabilirler ve siz geç kalabilirsiniz.

Öyle kırmızı kalplerle, yok kırmızı güllerle değil, gerçek duygularınız açık yürekliliğiniz ile çıkın karşınıza.

Aşk tesadüfleri sever…. Hayat hepimize güzel tesadüflerle gelsin. Mutluluklar….

TAKSİ ŞÖFÖRÜ

Hayat ilginçliklerle doludur. Kiminle nerede, nelerle karşılaşacağınızı bilemezsiniz.

En ummadığınız zamanda karşınıza çıkan bir insan size inanılmaz şeyler anlatabilir.

Yakınımızdaki birçok Avrupa ülkesinde kış kendini çoktan göstermesine rağmen bizde halen tatlı sonbahar gibi günler hüküm sürdüğünden caddede keyifle geçirdiğim günlerden birinde eve dönmek üzere Suadiye sahilden taksiye bindim.

Bindim aniden kaldım…. Nefis bir caz çalıyordu taksinin içinde, adamcağız iki kere sormak zorunda kaldı – nereye hanımefendi? İkinci duraksamamı yaşadım. Genelde nereye abla veya dikiz aynasından kaba, hayattan bezmiş bir ifade ile bakıp söylesene nereye gidiyoruz bakışlarına alışık olduğumuzdan.

Yola revan olduktan sonra yine aynı nezaketle çocuklardan konu açtı, minik çocukların sevgilerinden, ailelerden. Konu içki ve sigaraya geldi.

Hah!!! dedim işte güncel bir konu. Buraya kadarmış göz boyamalar konuşmayacağım işte derken kendi kendime. Yine kendi başladı konuşmaya….

Hanımefendi dedi, şu içki ve sigaraya verilen paralar var ya inanılmaz bir maaliyet tutuyor biliyor musunuz? Şimdi hangi içene sorsanız size kızarlar ama bu paraları evlatlarınızın geleceği için yatırsanız, ne kadar büyük bir servet elde edersiniz deseniz kovalarlar bizi. Bırak çocukları kendin için tasarruf et de yine kızarlar hanımefendi dedi.

Ama inanın doğru soyluyorum ayda 300- 400 hayat sigortalarına vermez param yok derler. Hanımefendi bu yüzden kızıyorum ben dedi.

Üç tane çocuğum var gece gündüz çalışıyorum ve onlarım geleceği için yatırım yapmaya çalışıyorum diye devam etti. Onun heyecanlı anlatımları, evlatları için yapmaya çalıştıkları söyledikleri ne kadar doğruydu. Güncel bir konu olmasına rağmen bu yönden bakıldığında ne kadar doğruydu. Kurunun yanında yaş da yanıyordu.

Hayat ilginçti, ummadığınız anda , beklemediğiniz birinden hayat mücadelesi için neler öğreniliyordu. Radyoda caz halen devam ediyordu daldım gittim.


Perrin GÖKDEMİR ÜLKER
10.02.2011

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.