Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

SANAT VE MART

Mart ayının soğuk ve yağışlı havalarının ardından sıcak bir bahar sabahı İstanbul semalarında yükselirken mart ayı pek çok etkinliklerle kendinden söz ettirecek.

8 Mart Dünya emekçiler kadınlar günü Türk Sanat dünyasında çeşitli sergilerle kutlandı.

Kale Center’da bir sergi vardı. Ülkü Cılızoğlu küratörlüğünde Türk tarihinde başarılarıyla adından söz ettirmiş başarılı kadınları konu alan bir sergi düzenlendi. Halide Edip Adıvar, Sabiha Gökçen, Afife Jale, Semiha Berksoy, Türkan Şoray, Satı Kadın, Nene Hatun gibi kendini kanıtlamış kadınların resimleri usta ressamlar tarafından yapılmış karma bir sergi düzenlendi.

Marjinart Sanat Galerisi İtalya’nın Arezzo kentinde, 17–21 Mart 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Modern ve Çağdaş Sanat Fuarı ARTEXPO 2011 Arezzo’ya İstanbul’dan MARJİNART GALLERY ve oluşturduğu sanatçı grubu davet edildi.

Arezzo, İtalya’nın Tuscany bölgesinde ve bu fuar orada ilk kez yapılıyor. ARTEXPO, New York’da yıllardır yapılan önemli fuarlardan biri. ARTEXPO 2011 Arezzo Modern ve Çağdaş Sanat Fuarı’ndan Marjinart’a davet geldiğinde değerlendirilen birçok sanatçı arasından seçim yapıldı ve 17’si ile fuara katılmaya karar verildi. Organizasyon, İstanbul Marjinart ve Roma Neo Art Gallery işbirliği ile gerçekleştiriliyor.
Ülkemizi fuarda temsil edecek sanatçılar; Ayla DÜNDAR, Aysel EREZ ŞENER, Aysel GÖZÜBÜYÜK, Bahar ZORER, Candan KARAN, Ebüülfez FERECOĞLU, Ece KAZAN, Esma DEMİR, Eti BEHAR, Hakan ESMER, Nazan KUŞÇU, Nur ATAİBİŞ, PANDORA, Semra TAŞDEMİR, Sibel KASAPOĞLU, Sibel TETİK ve Süheyla SABIR.

100 yerli ve yabancı sanatçının katıldığı gezici sanat etkinliği Art Expo İstanbul 2011, International Art Center’da 10–20 Mart 2011 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

International Art Center (IAC)’ın başlattığı etkinlik 4–11 Mayıs’da İzmir ve 5–31 Ağustos’ta da California’ya gidecek. Gezici etkinlik sayesinde dünya sanatçıları ve sanat galeri arasında uluslararası bir köprü kurulmuş oluyor. Sergi Koreli Yim Choon Lee’nin iki kadın sırtında yapacağı Kore kaligrafisi performansı ile başladı. Ardından Devrim Erbil’in açılışta yer alması çok güzel bir sürprizdi. Devrim Erbil sohbetiyle varlığıyla sergiye renk katan çok değerli bir sanatçı. Böyle kıymetli sanatçılarla bizi bir araya getiren Hafize Uncuoğlu’na buradan çok teşekkür ediyorum.

Art Expo İstanbul 2011 katılımcı sanatçılarından Yim Choon Lee ‘nin eserleri International Art Center’da en dikkat çekici eserler arasındaydı. Sanatçının eserlerine dikkatlice bakmak gereği duyuyor insan. Uzaktan aynı ebru çalışmalarını benzeyen eserler, büyük boyutlu, yakından bakıldığında ince şeritler halinde boyanmış tuval bezinin yerleştirmesi şeklinde nitelendirsemde gerçekten görülmeye değer yapıtlar.

Serap Elver’in çalışmaları, serginin dikkat çekici resimlerindendi. Hafize Uncuoğlu’nun organizasyonunu ile gerçekleşen etkinlik, sanatçılara göstermiş olduğu misafirperverliği ile International Art Center Türk Sanat dünyasında yerini sağlamlaştırarak ilerlediğinin de göstergesi.

İkinci katta Birce Yıldız, Funda İyice Tuncel’in büyük boyutlu soyut kompozisyonlarıyla dikkat çekiciydi. Bende eserlerimle katıldığım bu sergide yer almaktan gurur duydum. Serginin ilerleyen bir vaktinde Stars of İstanbul projesi kapsamında dev bir yıldız üzerinde katılımcı sanatçılar canlı performans gerçekleştirdiler. Katılımcı sanatçılar bu büyük yıldız üzerine kendi tarzlarında resimler çizerek boyadılar güzel ve eğlenceli bir canlı performanstı.

Bakırköy’de yeni açılan Adalı Art Gallery’de Halis KARAKURT’un “Bir gece vakti Taksim” adlı sergi açılışı vardı. Sergi 11–27 Mart tarihine kadar devam edecek. Halis KARAKURT’u biraz tanıtmak ve sergiye dair küçük anekdotlar yazmak istiyorum.

1957 yılında Kayseri'de doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Kayseri'de tamamladı.
1977–83 yılları arasında DGSA Yüksek Resim Bölümü'nde öğrenim gördü. Neşe Günal ve Neşe Erdok Atölyesi'nden mezun oldu.
1984 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde Taş Baskı, Gravür, Halı, Kilim atölyelerinde çalışmalarda bulundu.
1994 yılında Almanya`da yaz okulu etkinlikleri ve sanat çalışmalarında bulundu.
2005 yılında Hollanda'da sanat çalışmaları, Pek çok kişisel ve karma sergilere katılmış.
Onlarca ödül almış. Kıymetli bir sanatçı ve eğitimcidir. Çeşitli Koleksiyonerlerde eserleri bulunan sanatçı aynı zamanda çok iyi bir eğitimcidir.

Halis KARAKURT ‘un “Bir gece vakti Taksim” adlı sergisinde insan figürleri, Taksim’i aslında İstanbul’daki kültürler arasındaki çeşitliliği dile getirmiş. Resimlerinde son dönemlerinde sıkça kullandığı ışık-gölge bu sergisinde de ağırlıklı olarak kullanmış sanatçı.

Halis KARAKURT şiirsel bir üslupla, insanı insan yapan en önemli yanlarını yüzünü, giyimini hayata duruşunu resimlemiş. İnsan figürlerini bozmamış, deforme etmemiş sanatçı. Kendi tarzında varoşuyla, sanatçıyı, turistle, çocuğu hatta hayvanları da unutmamış resimlerinde. Tüm çarpıklıyla ve karmaşasıyla vazgeçemeyeceğimiz Beyoğlu’nu Taksim’ konu edinmiş Halis KARAKURT. Bu güzel sergiyi gezmek isteyenler için 27 Mart’a kadar süreceğin hatırlatmak isterim.

Tüm sanatsever dostlara sanat dolu günler dilerim.


Aylin MENEKŞE
17.03.2011

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.