SANATÇI OLMAK YADA OLMAMAK
Bedri Baykam olmak; öncü olmak, Atatürkçü olmak, cesur olmak, korkusuz olmak, sanatı için dünyayı gezmek, araştırmak, önder olmak, demokrat, aydın, yazar, ressam, oyuncu ve öğretmen olmaktır. Bunun yanında Türk sanatına; muhalifliği, kendine güveni kazandırmaktır, dünyaya açılmak, gençleri, yaşlıları tüm yurttaşları aydın bir geleceğe taşımak için ülkesini gezmek, siyasi arenada mücadele vermektir.
Gençlere örnek olmak, destek olmak, meydanlarda yürümek, yazı yazmak, kamu oyu oluşturmak, dünya vatandaşı olmak, evrensel bir sanatçı olmak ve durum ne olursa olsun sanat için yaşamak ve sanat yapmaktır.
Eksik kalanlar mutlaka olacaktır çünkü bahsettiğimiz kişi yeri doldurulamaz bir sanatçıdır. Haberi ilk aldığım da inanılmaz üzüldüm. Sevgili Tuba Kurtulmuş çok sevdiğim bir arkadaşımdır. Sayın Bedri Baykam’a ve Tuba Kurtulmuş a tekrar tekrar geçmiş olsun diyorum, acil şifalar diliyorum, yüreğimiz sizlerle.
Bu arada Bedri Baykam olmak Fenerbahçeli olmaktır...
Bizim ki gibi demokrasilerde (!) böyle olaylar yaşanır. Çünkü sanatçıya saygı, insana ve çok sesliliğe saygı yoktur. Ülkemizde sanatçı dediğin iktidarın sesi olmuş bir memurdur. Evrensellik ve barış peşinde, kitlelere kendini adamış böyle savaşçıların karşısına tarih boyu engeller çıkmamış mıdır?
Asıl bu yaşanan çirkinliğin, hadsizliğin verdiği acı bir yana, Bedri Baykam bu acı ile feryat ederken insanların (!) yardım elini uzatmayışı ve resmen kaçışı işte “İnsanlık Abidesi” oluşumuzdur...
Bedri Baykam’ın başkanlığını yaptığı UPSD çok anlamlı bir girişimde bulundu; Leonardo Davinci nin doğum günü olan 15 Nisan “DÜNYA SANAT GÜNÜ” olarak belirlendi. Üzgünüm sayın Baykam sen dünya için güzel şeyler yaparken, sana layık olamadık...
Dünya Sanat Günümüz Kutlu Olsun...
Nisan geldi bütün hava muhalefetiyle beraber. Türk Tiyatrosunun gelmiş geçmiş en önemli oyuncularından birtaneside Savaş Dinçel’di. Ölümü ile değil doğumuyla hatırlamak istedim. İyi Ki doğdun Savaş Dinçel.
Tiyatrodan bahsetmişken ve yukarıda yazdıklarımdan sonra bir de Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın yaşattıklarını hatırlatmak istemiyorum. Ben unutuyorum ama şimdilik! fakat siz unutmayın.
Sevgili Çocuklar çok utanıyorum, sizlere tiyatroların kapatılmasının konuşulduğu, sanatçıların saldırıya uğradı bir ülke bırakıyoruz. Ama siz düzeltin, tuluatı da unutmayın, çağdaş sanatı da bilin. Tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun. Sanata sanatçıya saygılı bir ülkede aydınlık günlerde nice bayramlara diyorum.
''Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.”
Mustafa Kemal Atatürk
Nebahat KARYAĞDI 22.04.2011
Yazarın Tüm Yazıları... - Yazar'a mesaj yaz
-
Yorum Yaz
|
|