Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

LYS OKULLARI VE ÇEVRESİ

Oğlumun tekrar sınava girmek isteme kararı sonrası, zorunlu olarak içeriye hiçbir şeysiz girme gereği nedeniyle yanında bulunmamla gözlemlediğim bir gerçeği paylaşmak istedim. Sınav yerinin ikamet adresinden oldukça uzak verilmiş olmasının sıkıntısını yeni yer görme bahanesi ile hafifletirken, okullara bakım yapıldığının öncelikli olması gerektiği varsayımımın hüsranı sınavın beklenti dışı getirileriydi.

Okullarımız ne kadar bakımlı? İstanbul’da girdiğinden ben de bazı fikirler elde edebildim. Milli Eğitimden mi, Müdürlerinden mi? bilemem ama bakımsız okullarımız hala var 21.yüzyılda diyorum. Örneğin; Seyrantepe Dr.Sadık Ahmet YDA Lisesi. İlköğretim okulu ile komşu ve tepede olması ile yokuştan inilerek girilen bahçesinin önündeki eğimin altında sanırım belediye ya da bir birimi de geniş çatısı ile yer almakta. Binanın dış görünüşünün badanası ile bozuk olması yanısıra arka tarafta çitle kapatılmış bölümde istinat duvarı ile arasındaki harap görüntü, duvar kenarındaki çöp bidonları, yere saçılmış yeşil şişe cam parçaları, sepetsiz potaları ve özel tam kapalı metal çevreleme elemanı üzerindeki ilan-ı aşk duvar yazısı ve dışında ilanlar ilginçti! Görüntüledim, diğerlerinin de pek farklı olmadığını düşünerek örnek olması için affola.

Benim için asıl sürpriz okuldan dışarı çıkıp tekrar yokuşu tırmanıp karşıda bir parkın mevcudiyetini görmem oldu. Gelişmiş bitkilerinden eski olduğu anlaşılan peyzaj mimarlığı ilkelerine az çok uyumlu bir park (1998). Seyrangah parkı, iki ahşap köprüsü ile yüzme havuzu büyüklüğünde bir havuz çevresinde kafeterya ve çay bahçesi, düğün salonu, dondurma ve kumpir evleri, ramazanda açık denilen lokma evi, çocuk bahçesi, halı saha ve yürüyüş yolu ile halkının hizmetinde. Teşekkürler Kağıthane Belediyesi park güzel ve bakımlı. Sınav süresince böyle bir parkta oturabilmenin zevki ile okulun durumunu unuttum diye düşünmediğinizi de biliyorum.

Dinlenmenin en güzel yolunun açık ve yeşil alanlar olduğunun vurgusunu da sınav sonrası zihni yorulan oğlumun bu sürpriz alanda dinlenebilmesini sağladığımdan da yineleyebiliyorum. İlk gördüğünde de tepkisinin “Şişli’ye de gerek böyle bir park” sözleri de açıklıyor sanırım. Kentin sıkışık alanlarında yaşayanların açık alana özlemleri olduğunun kısa zaman içindeki küçük bir örneği... Belediye başkanlarımız değerlendirirler umuduyla, özellikle kara çarşafı üzerine beyaz örtü örterek güneşten korunup tempolu yürüyüş yapan hanımı görünce de nasıl bir duygu taşıdığımı belki tahmin edebilirsiniz. Spor herkes için ama uygun alanlarda! değil mi?...

Sınav sonuçlarının tüm öğrencilerimize başarı getirmesi dileklerimle...


Prof. Dr. Güniz AKINCI KESİM
28.06.2011

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 





















 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.