Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

APS VE PEYZAJ PLANLAMA…

Ülkemizin de imzalamış olduğu (2003) ve yürürlükte olan APS “Avrupa Peyzaj Sözleşmesi” nin ilk kapsamlı çalışması tamamlandı. 30 yıldan fazla bir süredir gerçekleşmesini beklediğim bu tür çalışmanın peyzaj mimarlığı grup koodinatörünün çalışma arkadaşım olması da gurur verici. Üniversitemiz için de önemli.

Farklı üniversitelerden peyzaj planlama çalışmalarına gönül verenlerden oluşan ekip, Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü talebi ile pilot seçilen Konya ili Suğla Gölü ve Çevresi Peyzaj Planlama proje çalışmasını gerçekleştirdi. Proje şirketinin Peyzaj Mimarlığı, Biyoloji/Ekoloji, Coğrafya/Jeoloji, Şehir ve Bölge Planlama, Toprak/Tarım Ekonomisi, Görsel Arşiv olmak üzere 6 ana başlıkta tanımlanan 21 kişilik uzman çalışma grubu ve 14 kişilik bakanlık çalışanları ve danışman grubunun yaklaşık iki yıllık arazi ve büro çalışmalarından oluşan Proje Raporu (3 Cilt, yaklaşık 1000 sayfa) ile Tanıtım Kitabı (45 sayfa) basıldı ve CD si hazırlandı (Şekil 1-4).

Aşama aşama yakından izlediğim bu çalışmanın sonuçlarının uygulanabilmesi ve diğer bölgelere yaygınlaştırılabilmesi en büyük dileklerimden… Büyük özveri ile çalışan ve bir ilki başaran tüm arkadaşlarımı kutlar, diğer çalışmalar için başarılar dilerim ki yeni proje Peyzaj 44 Malatya …

Dünya kaynaklarının kullanım hızının arttığı yüzyılımızda daha fazla önem taşıdığı görülen bu çalışmaların, gelecek nesillere ne bırakılabileceğinin geç kalınmadan ortaya konulmasında önemli bir veri olduğu bilinmekte ve daha da geç kalınmadan tamamlanması gerekmektedir. Zengin biyolojik çeşitliliğimizin kullanım kararlarının oluşturulması öncesinde varlığının bilinmesi her şeyden önde gelmekte ve kullanıcıları ile birlikte oluşturulacak her karar geleceğe bir değer katabilmektedir.

Kamu, yarı özel ve özel kurum ve kuruluşlar, Üniversiteler, Sivil Toplum Kuruluşları ve yöre halkının ortak katılımı ile yapılan bu peyzaj planlama çalışmalarının kısa sürede tüm yurtta tamamlanabilmesi ve uygulanabilmesi dileğimle…


Prof. Dr. Güniz AKINCI KESİM
5.07.2011

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 











 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.