Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

MERHABA YENİ OKURLARIMIZ…

100. yazımda bu başlıkla başa dönmek istedim. İlk yazılarımda daha çok mesleki tanıtıma ilişkin yazılarım var ve hala okunmakta mı bilemiyorum. Giderek konu bulmakta zorluk yaşamaya başlasam da doğa da konu bitmez. Çünkü o bir doğa, o bir dünya, o bir yaşam, o bir...siz ne derseniz. “Doğa” deyince de çalışma arkadaşımın oğlu geliyor aklıma cin gibi maşallah. Zamaneyi izlemek çok ilginç. Kendi neslimi düşünüyorum. Ardından oğlumun ve şimdi de arkadaşlarımın çocuklarının nesillerini ve... Yaşlanıyorum ama henüz ihtiyarlamadım. Sayın Prof.Dr.Doğan Kantarcı hocamızın deyimiyle, kulakları çınlasın, uzun aradan sonra gördüğümde ilk sözü oldu. Yarım asrı aşınca ve nesillerin büyümelerini izleyince düşünmemek mümkün mü? Yıllar o kadar hızlandı ki nasıl geçiyor anlayamıyoruz. Sanırım gaile arttı.

Bazı şeyler kolaylaştıysa da bazı şeyler de zamanı yemekte. Örneğin, şimdi sizinle paylaşmak için birlikte olduğum sevgili bilgisayarım. Hiç kimse artık ondan ayrılamıyor, hangi yaşta olursa olsun. Hele çok erken başlayanlara ne demeli bilmem. Vücut koşullarımıza hükmeden varlık o. Aklımızı çalıştırmadıkça esir olduğumuz şeytan da o. Ancak dünyayı önümüze getiren en kısa yol da o. Bu nedenle bilemiyorum ne desem. Bu ara herkes başında biliyorum. Üniversite tercihlerimiz belli oldu ve kayıtlarımız başladı. Hayırlı olsun yeni üniversitelilere, başarılar diliyorum. Çalışmak herşeyin başı değil mi? İsteyerek ya da istemeyerek kazandığımız meslek için dört elle sarılıp öğrenip geleceği kucaklayacak, yeni yaşama adım atacağız. Artık girişimci ruh önde yalnız. Okul herşey değil. Akıllıca kullanılan internetten öğrenilenleri iyi özümlemek ve dağarcığı sentez bilgilerle doldurmak gerek. Yanında olması gerekenler? Rahmetli Rahmi Koç’un bizlere öğüdü; iş için “daktilo yazmayı bilin, yabancı diliniz, ehliyetiniz olsun” maddelerinin günümüzde neler olarak arttığını herkes sayıyor, duyuyorum. Ancak anlaşan insanların yaşadığı dünyada bunlar kolay sağlanabilir, ya dışında? Moral bozucu olaylar nasıl bertaraf edilecek? İnsan insanla insanca inançla yaşamayı nasıl becerecek? Nasıl hızla söylenebiliyorsa öyle!...

Yeni üniversitelilere başarılar... Mesleğine koşanlara da... Bir büyük başarı dileği de biz hocalara... Yeni neslin beklentileri ile öğreti modellemesini yapabilmek üzere...


Prof. Dr. Güniz AKINCI KESİM
8.09.2011

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.