Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

“CERN” DOĞAYA ETKİLİ Mİ?...

CERN Denemeleri haberleri gündeme gelince merak uyandırıyor... İsviçre’de yerin altında oluşturulan bilim merkezinde atomla ilgili araştırmalar yürütülüyor ve sonuçları uzun geleceğe yayılan araştırmalar yapılıyor... Son çalışmalar bugünlerde yapılmış... İstenen sonuç tam alınamamış ama benim merakım doğaya etkileri?... Neden derseniz, şu sıra deprem ve yanardağ aktivitelerindeki artış, sıcaklıkta değişimler, yeraltındaki bu büyük güç çalışmalarının bir etkisi sonucu mu sorusunu akla getiriyor... Etki ne olursa olsun doğanın dengesini bozacak herşey geri dönülemez sonuçlara yol açmasa!.. Giderek artan beklenmeyen oluşumlar endişelendiriyor... Umarım yanılıyorum...

Durgunluklardan endişelenen Işıkara hocanın belirttiği İzmir’deki deprem olasılığı gibi uyarıları da göz ardı edemiyoruz bugünlerde. Yeni bir fay bulunmuş etkinliğe hazır... Fırtına öncesi sessizlik genelde beni de korkutmuştur her zaman. Ruh yapılarımızda da karşılaşırız. Beklenmeyen olaylar karşısında ya sessiz kalır ya da bazen doğamız dışı tepkiler verebilir ve şaşırtırız. Ama en korkulan sonuçlar sessizlik sonrası olanlar olabiliyor değil mi? Konuşulan ve sonuçları irdelenen sorunlar çoğunlukla olumlu, sessiz kalınanlar ise beklenmeyen sonuçlara yol açabilmekte.

Bilinmeyenlerle hiçbir çözüm bulunamazken, çok bilinenlerin karmaşası da sonuçsuzluğa ya da çözümsüzlüklere götürebiliyorsa,

DENGE
(Doğa+Ekonomi+Neden / ler+Güven+Ergonomi)...
(Deneyim+Engelsiz+Neden / ler+Gelişim+Egemen)...

değil midir doğanın kendi doğasına benzerlikle...
Güven duyulan doğamızla dost yaşamaya...


Prof. Dr. Güniz AKINCI KESİM
15.12.2011

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.