Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

FRANSIZ MALLARINI BOYKOT ETMEK YERİNE

Bir dostum benden Fransız şirketlerini ve ürünlerini araştırıp liste yapmamı istedi. Oysa benim kafamdaki acil konu başkaydı; Fransa’nın kararını destekleyen Kürt kardeşlerimize gerçeği nasıl anlatabiliriz, bir yolunu bulmalıydım.

1915 Ermeni ayaklanmasında ilkin Kürt köylerine saldırmışlardı. Bir anlamda Kürtleri o saldırılardan kurtarmak için Ermenilere tehcir kararı verilmişti. O yüzden Kürtler yol boyunca göç konvoylarına saldırıyorlardı. Boşalan köylere de yine Kürt ağaları el koyuyordu. Ortada bir Kürt-Ermeni hesaplaşması var gibi. Hani tazminat açılsa o Kürt köyleri gider.

Fransızlar sonra nerde Ermenilerin arkasında oldu, bilinir; Adana’da, Antep’te Maraş’ta.

1896 İstanbul’da Osmanlı Bankası baskınında olduğu gibi, Fransa’dan gelen teröristler halkı birbirine katıp ortalıktan çekiliyor, Fransız konsolosluğu da onları koruyordu. Dersim’de açılmış olan 8 yabancı kolejden kaç tanesi Fransızlarındı... Doğu’da Fransız koleji ve Fransız konsolosluğu açılmış olan yerlere dikkatle bakmak lazım.

Bir de, Fransa Katoliktir, Ermenistan ise Ortodoks’tur, nasıl oluyor da Katolik haçlı seferlerinden en büyük zararı gören Ortodoks Ermeniler bugün Katolik Fransa ile dost olurlar, bunu araştırıyorum. Diyaspora denilen tayfa Ortodoks değil de Ermeniler arasına sonradan girmiş olan Yahudi kökenli Bagradiler olabilir miydi? (Eren Erdem’e göre, Hz.Muhammed, Yahudiler için, kimliğini gizleyen anlamında “cin” deyimi kullanmıştır.)

“Baharat” Yolu ile sesdeş olan “Bagrad” tayfası, İpekyolu’nu kimseye kaptırmayan Yahudi tüccar sınıfına karşılık geliyor. Bagrad yazıp internette ararken karşıma Şeddadiler çıktı. “Ermeni beyi Bagrad ile savaşan Kürt Beyliği” diye bir bilgi düştü önüme. Karusi Beyliği yerine Kürt Beyliği denilmiş gibi.

Bunları araştırırken Fransız mallarını boykot edelim diyen o mektup geldi.
Ben kendimce tarih araştırırım, şirketlerin adlarını bilmem. Ancak 1992 model bir Renault Toros arabam var, Fransız olduğunu biliyorum. Kapatılmasını istemek lazım. Gücün yeterse... Galiba Koka Kola Fransız Yahudisidir, Danone de...

Yoksa ufak tefek makyaj kozmetik şampuan hoş koku, vs, bunları boykot etmek çok etki yapmaz. Türk sosyetesi ne kadar antiemperyalisttir ki... Köylüye halka inmez bu boykot.

Şimdi 4.haçlı seferleri dönemini irdeliyorum; Katolik Fransa ve Katolik İtalya’nın 1200’lerdeki atalarıydılar. Ortodoks Ermenileri sevmezler, onları da ezdiler. Sonra Ermenilerin arasına Yahudi tüccarlar girdi, Bagradi onlara denildi. Bunlar Ermenilere egemen oldu, halk zavallıydı, politika belirleyecek kadar hiç palazlanamadılar. Bugün bizim halimiz gibi, örneğin yarın“Türkler Suriye'ye saldırdı” diye tarih yazacak...

Haçlı seferlerine karşı direnen Şamani Oğuzlu beyliklerden biriydi Şeddadiler. Bence ona Kürt değil KARUSİ Beyliği demek gerekir. O zaman, Akmenid (MÖ.550’ler) devletine kadar kökleri uzanan, Buhara’dan Atina’ya kadar uzanan köleliğin yasaklandığı muhteşem bir uygarlıkla Kürtlerin bağı kurulur. Ki benim saptamam da odur.

Başkenti Babil olan1.Karus'un Egemen/Agmen-id devletidir konu. Artemis’in babasıdır Karus. Perslerin de atasıdır, İranlılar Kuroş der. Bilinen bütün Şamani Oğuzlu devletlerin, Darius, Mitridat ve Anatikos’ların, Pantus, Selevkos, Pers, Sasani ve Selçuklu yönetici hanedanları burayla bağlantılıdır. Efes’te Kuret caddesinde üç hilalli lahitlerde yatanlar da, Ahlat şehitliğinde yatanlar da aynı Kor Ata’larımızdır.

Orta Asya’da yeni bulunan Şamanoğulları sikkelerinin ortasında kare şeklinde delik ve yarım hilal tespit edilmiş. Ahlat mezar taşlarında da kare var! Kare, Karesi, Şamani Karesi, sevinçten “dört köşe” (kare) oldum şimdi! 50 yıl önce Türk Kuruş’unun üzerinde nokta(güneş) delik vardı. Adı KURUŞ’tu değil mi? Deliğin iki yanında arpa buğday (bereket duası) vardı… Delik ne zaman yok oldu unuttum, ama arpa buğday 2005 de Kuruş’tan yok edildi. Karusi izlerini siliyoruz, biz değil, görünmeyen birileri siliyor…

Kürt adı bize ortak atamız olan Karus’tan mirastır. Başka? Karesi Beyliği var. Osmanlı devletinin kurucularındandır, adını vermedi ama bütün törelerini ve sembollerini verdi. Hatta kurulan devletin adı Tanzimat’a kadar Devleti Âli idi; 1453’e kadar sancağı kızıl, bayrağında ise kırmızı zemin üzerinde yeşil çevreli üç sarı hilal ve bir diğer sancakta ise Hz.Ali’nin kılıcı Zülfikar resmi vardı!

Romalılar ve Hıristiyan yağmacılar, Agmenid Karusileri hiç sevmediler. Çünkü Karusiler faizle borç almayı ve insan satışını (köleliği) kaldırdı. Çünkü onların Şamani inanışına göre toprak herkesindi, yani İslami deyimle mülk Allah’ındı. Romalılar İslamiyeti de sevmediler, çünkü Karusi töreleri orada devam ediyordu…

Bu araştırmamdan sonra diyebilirim ki, Şeddayi Karusilerin bu töresini kırmak ve onları toprağa bağlı maraba/köle yapmak için, yıllar sonra özel olarak ağalık formülü icat edildi. Böylelikle insanlar tek tek satılmayacak ama köyüyle birlikte satılabilecek, ayrıca köyün erkekleri ağanın istediği yere asker olarak topluca gönderilebilecekti. Toprak ağanın idi, üzerinde çalışanlar da ağanındı. Cumhuriyeti kurduktan sonra toprak reformuna sıra geldiğinde Mustafa Kemal’in ömrü vefa etmedi ve Fransa yine Şeddayi şehri Dersim’de ayaklanma çıkartıp toprak reformuna da taş koydu. Bugün, dileyen, toprak ağalığının İslamda yeri var mı, tartışsın bakalım. Böyle bir tartışmayı açacak cemaat liderinin başı derhal kesilir.

Şeddadi (Şeddayi) anamız Sitti Zeynep’i çok yazdım, burada tekrar anlatmayacağım. Şeddadi, Kürtçe fonetik açılımında Seyid Ana demektir. Pülümürlü, Palmira kraliçesi, 270 yılında Roma'da öldürülen Şamani kraliçemiz, Leyla Sultan. Bütün “Leyla Yar” türkülerinde ona ağıt vardır. Hıristiyan dünyasında Sevgililer günü diye anlatılan ise öldürüldüğü gündür. Sevinç gününe çevirdiler ölümünü.

Zeynep Sultan’ın soyundan gelenlerin yönettiği beyliğe şan olmuş adı, öyle görünüyor; Seyid Dadey, Şeddayiler. İşte o Müslüman Şeddayiler, Bagrad adlı Ermeni beyine karşı savaşmıştı...

…….

Diyaspora Ermenileri kim ola…

Bir Ermeni’ye "Siz 1915’de Kürtleri öldürdünüz, neden şimdi PKK'yı destekliyorsunuz?" diye sorsanız, o da size "Şimdi onlara verilsin, sonra onlardan almamız kolay” diye cevap verirse, pek akıl erdiremezsiniz değil mi? On yıl kadar önce oldu bu. Şimdi anlamını buluyorum, bu cevabı ancak bir Bagradi verebilir.

Diyaspora dediğimiz Fransa Ermenilerinin etkili adamları Bagradiler görünüyor. İşte, Dersim ayaklanmasında Fransız parmağı aramanın tarihten gelen kaynağı. Macar Yahudisi olan Sarkozi ile yakın düşmeleri normaldir. Bu arada, Kamer Genç’e bu kadar saldırılmasına ve Mehmet Mir Dengir(Tengri) Fırat’ın AKP’den ötelenmesine artık bu açıdan bakıyorum.

Bir de şu; Öcalan'ın soyu tam araştırılmalı, Bagradi çıkabilir. Asmadılar, besliyorlar. İdam yasası bile değiştirildi Öcalan için. Ama Doğu Anadolu'dan Kürt köylerini boşaltıyorlar. Van bile boşaltılıyor.

Cengiz Han'ı düşündüm. Karıları Hıristiyan idi. Katolik veya Bagradi olmalıydılar, çünkü dönem aynı dönem. 1204’de 4.Haçlı Seferinde yağmaladıkları İstanbul’u işgal edip Karaköy’de Katolik Latin Devleti kuran Venedik Yahudi tacirlerine çalışıyordu. Baharat (Bağrad) yolunda kovboyluk yapıyordu, geçtiği Türk köylerini yakıp yıkıyordu. Onun ve haçlıların zulmüne karşı kurulan devlettir Büyük Selçuklu(Arapça Selazki) Devleti. Kudüs direnişinin simgesi, Eyyübi Turan Şah devleti de öyle kuruldu.

Bence Fransa’yı boykot etmek yerine oturup tarih çalışalım, dostlarımızı düşmanlarımızı bir daha gözden geçirelim. Katolik Fransa’yı ve emperyalist Hıristiyan devletleri kendi tarihleriyle yüzleştirelim ve de, Vatikan papazlarıyla resim çektirenlerin yüzüne daha dikkatle bakalım. Kürtler adına konuşanlara da bu gerçekleri anlatalım.

Son olarak, tavrımızı doğru belirlemek için…

Kartlara bir daha bakalım. Bir emperyalist devlete karşı çıkarken diğer emperyalist devletin istediğini yapmayalım. Mesela, ABD şimdi Pakistan’ı kaybediyor, İran’ı arkadan dolaşmak için Azerbaycan'a el veriyor, “Karabağ'ı ben alır sana veririm, Hocalı soykırımını tanıyorum” diyor. Mesajını Meksika üzerinden verdi. Fransa da Ermenistan'a halıyı serdi, bize ise pimi çekilmiş el bombası gönderdi...

Fransa’nın İran’dan talebi yoktur, çünkü Fransız patentli Humeyni, İran petrol işletmelerini 1980’de onlara verdi. Humeyni mollaları Lurrileri (Kuzistan Karusileri) Araplaştırarak eritti, Karus’un başkenti Şiraz’da iki buçuk milyon Kaşgari Aleviyi İran-Irak savaşı bahanesiyle yok etti, en son 1988’de Halepçe’de Kürt katliamı diye duyurulan saldırıda Şirazlı beş bin muhalif kadın taburlarını da zehirli gaz bombasıyla Barzani öldürttü… O günden sonra dünyaya Kürdistan kartı açılmıştır…

Şimdi; 2001’de ilan edilmiş 3.Bin yılın haçlı seferi devam ediyor. Asya’daki bütün Karusileri içine aldıkları ateş çemberi daralıyor. Türkiye Karusileri biziz, Çanakkale’den Hakkari’ye kadar… Bunları bir daha düşünelim, dersimize sıkı çalışalım.

Boykot mu? Fransız mallarını değil, şu Telekom’u satın alan Lübnanlı Ermeni kimdi, bizi dinleme ağı kuran, onu felç edecek boykot yapalım. Ambargoyu kendimize koyalım. Hem arıları da öldürüyor; cep telefonlarınızdan vazgeçebilecek misiniz? Sonra, parası Barzani’ye giden sigaraları içmeyelim. Sonra, koka kola yerine yerli gazoz içelim. Sonra, köylümüz kalkınsın, şalgam suyu, limonata içmeye var mısınız?

Tarih bilinciyle yola çıkıp, emperyalizmin bütün piyasa tuzaklarına karşı olalım ve tüketim boykotunu kendi kendimize koyalım. Bilin ki o gider hedefini vurur!


Mahiye MORGÜL
25.12.2011

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.