Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

ÜNİVERSİTELERİMİZ...

1980’lerde, 20’lerde olan üniversite sayımız, son yıllarda yeni kurulacaklarla 170’i geçen bir sayıya ulaşmış durumda... Sayı mı, nitelik mi denildiğindeyse üzerinde durulması gereken bir konu. Sayılarına paralel öğrenci de artırılıyor ancak okumuş ama nasıl okumuş mezunlar da artıyor.

İş bulma = kalite mi? önemli bir soru değil mi? Öğretim üyesinin yetişmesi yıllara bağlı iken fiziki koşulları oluşmuş olsa da üniversitelerde kapasite üzerinde öğrencinin sonunu düşünmek gerekiyor.

Abant İzzet Baysal Üniversitesinden 2006 yılında ayrılarak Batı Karadeniz Üniversiteler Birliğinin gözde üyesi olan Düzce Üniversitemiz 6.yaşını kutluyor. 27 Martta, Rektörümüzün de yer aldığı, personelimizden oluşan Türk Sanat Müziği korosunun Dede efendiden günümüze bir yolculukla seslendirdikleri şarkıların ardından, YÖK üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay Hoca, “Üniversitenin Misyonu” konulu konferansıyla birçok gerçeği paylaştı. Öğrenci Topluluklarımız da çeşitli etkinliklerle kutlamaları sürdürmekteler.

Fiziki yapı eksikliklerimiz hızla tamamlanmaya çalışılırken öğrenci sayımız da artmakta. 1976 yılında İTÜ’ye bağlı açılan meslek yüksekokulumuzla başlanan eğitim-öğretim, üç fakülte, iki yüksekokul, iki meslek yüksekokulu ile 2006 yılına kadar gelişmelerini sürdürdü. Bugünse on fakülte, dört yüksekokul, dokuz meslek yüksekokulu, üç enstitü ve beş merkez ile büyük bir aileyiz... Öğrenci sayısı da üç binlerden onbinlere ulaştı. Ancak hala yapı eksiklikleri yaşanmakta, hayırseverlere kapılarını açma özlemi ile beklenti içerisindeyiz. Biliniyor ki her kentin İzzet Baysal gibi bir ya da birkaç büyükanne ya da büyükbabası bulunabilir ve yüzyıllarca hiç silinmeyecek imzaları ile geleceğe güvenle bakılabilir. Yabancı diller yüksekokulumuzun binasını armağan eden Erciyas Çelik Boru A.Ş.ye güzel örnekleri için teşekkürü borç biliriz. Adını veren sayın Hakime Erciyas'a şükranlarımızla... Bu örneklerin hızla artacağı umudumuzsa hiç kaybolmamakta... Özellikle Sanat ve Tasarım Fakültemiz için değerli sanatçılarımızdan bir armağan yetişecek yeni nesilleri için beklentimiz. Güzel bir salonumuz da var. Belki bir kampanyaya öncülük edebilir, uluslararası gelişmeleri ve ilk Avrupa girişimcilik ödülü ile tanınan üniversitemize destek verebilirler.

Bütünlük içerisinde eğitilen yeni nesillerimiz geleceğimizi şekillendirmede öncülük edeceklerdir. Tüm üniversitelerimize başarılı nice yıllar... Her tür desteklerini esirgemeyenlere de sonsuz teşekkürler...


Prof. Dr. Güniz AKINCI KESİM
29.03.2012

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.