Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

DOĞA PARAMETRELERİ!!!

Bahar geliyor derken 21 Mart yazımın ardından dünyada değişim işaretleri arttı ve estetik bulutlarımı sıklıkla görüntülerken 11 Nisan’da 8.9 ile başlayan 8.6 ile kaydedilen ve 8.2 altı artçıları ile diğer yerlerde olmaması gereken sarsıntılar Endonezya adalarını etkiledi. Ölü olmaması alışkın olmaktan kaynaklanan bir olgu ki büyük kentler yok. Doğa ile bütünleşik olmanın sonucu bu. Ya ardından gelenler ve yine Meksika ve Kaliforniya’ya dönen 6.0 üzeri sarsıntı okları... Umalım ki daha büyük sorunlar oluşturmadan doğu ve batıdaki bu çıkışlarla son bulsun. Ama... Geçmiş olsun yine.

Kadir Sütçü ismini sanırım duymuşsunuzdur. Depremlerin karınca hareketleri ile belirlendiğini ileri süren kişi. Bir sosyal sitesi var (dkos.org). 11 Mart’ta merakımdan kendisine bir mail attım ve 16 Mart’ta İstanbul’dan Düzce’ye tanışmaya geldi. İlk görüşmemizi birkaç öğrencimle birlikte yaptık ve 17 Nisan Salı Günü öğrencilerimize bir konferans vermek üzere davet ettik. “Doğadaki Parametrelerin Gözlenmesiyle Deprem Tahmini” konulu konferansa meraklılarını bekleriz. Duyarlılık kazandıracağını ve korunma kültürü geliştirmemizde yararlı olacağını düşünüyorum. Merakımla yazmaya çalıştığım ve ormancılık dergimizde yayınlanan makalemle de uyumlu. Hele son tahminlerindeki isabetlerle geliştirilmesi gereken bir projenin varlığı söz konusu. Bilimsel araştırma modelleri ile desteklenmeli ve tüm yerleşimlerde korunma amaçlı deprem istasyonlarına belki de meteoroloji istasyonları yanında yer verilmeli. Konferans sonrası daha ayrıntılı bilgi verebilirim.

Bu arada çöl tozları da etkiliymiş bugünlerde. Bence havada oluşan her tür partikül artışı ile oksijen azaldı yine, kanda farklılıklar oluşturmakta ve beklenmeyen yakınmalara yol açmakta. Örneğin; başınız başta olmak üzere ağrılarınız, şişlikleriniz, huysuz bacak sendromlarınız, göz yanmalarınız vb. arttı değil mi? Kendimden örneklersem... Bir sıcak bir soğuk derken bahar da geçip bu yıl daha sıcak olacağı belirtilen yaz ve sonunda yine kış... Kar yağışları da artacak bu gidişle zira karın da depremlere bağlılığı sorgulanmakta. Doğruluğu var görünüyor yağmur ve sis gibi ve bu yılın depremleri ile sonuç ortada...

Bu arada yine tüm ölenlerimize rahmet olsun hangi tür aramızdan ayrılmış olsalar da... Kayıplarının acısını yaşayanlarımıza başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza geçmiş olsun...


Prof. Dr. Güniz AKINCI KESİM
13.04.2012

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 





 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.