Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

SAKARYA’DA KÜTÜK HEYKELLER, YÜKSEL’DE DARAĞAÇLARI,

KONUR’DA CESET TORBALARI…

Ankara’nın merkezi Kızılay’da kentsel dönüşüm programı böyle uygulanıyor.
Sakarya’daki taş heykelden başlayalım; etrafı kuş pisliği doldu, esnaf da bundan rahatsızdır, burada kuş yemlemeye yasak konulmalıdır.

Taş heykelin karşısında beton üzerine raptedilen Kütük Baba(!) bir heykel değildir, hakarettir, o kütük oradan atılmalıdır.

Sakarya’daki insan onuruna aykırı diğer heykeller; rahmi delik anne, iki erkek organı, idam sehpası, sarhoş adam, ayaksız kadın gibi heykeller kalkmalı, AB projesi olan sözde heykel festivalleri durdurulmalıdır. Bu hayâsız heykeller insanın aklına, Sakarya zaferini tanımayanların bize sinsice psikolojik savaş açmış olduğunu getiriyor.

Konur, Yüksel ve Karanfil sokaklardaki sayısız darağacı ve bunların üzerindeki ceset maketleri…
Yakında bu sokaklarda insanların asılacağı, bu darağaçlarının ona hazırlık olduğu gibi bir çağrışım yapmaktadır. İnsan onuruna yakışmayan bu darağaçları derhal kaldırılmalıdır.

Sakarya Zaferinin anısına Sakarya caddesinde 23 Ağustos - 13 Eylül arasında zafer şenlikleri hazırlanması bir diğer dileğimizdir. 30 bin şehit 20 bin yaralıyla kazandığımız Sakarya Zaferini kutlamak Çankaya Belediyesine yakışır. Sakarya Caddesine açılan sokaklar biracılara tahsis edilmek yerine kitapçılara, sahaflara, el sanatlarına ve sanat atölyelerine verilmelidir.

Kurtuluştan önceki adı Oğuz Kırı (1921) olan bu yerde çoğunluğu süvari 55 bin asker toplanmış, Ankaralı seğmenler burada yakılan Oğuz ateşinin üzerinden atlayan askerleri davul zurnayla cepheye yollamış, Mustafa Kemal “Ordular, ileri, ilk hedefiniz Akdeniz’dir!“ komutunu burada vermiştir. Bu komutun her bir kelimesi Akdeniz caddesine, Sakarya Zaferinin her bir kelimesi de Sakarya caddesine açılan sokaklardadır. Bu sokakları her türlü kirliliğe karşı temiz tutmak dedelerimize vicdani borcumuzdur.

Bu yöndeki taleplerimizi halkils@cankaya.bel.tr ve blbaskan@cankaya.bel.tr adresine yazalım. Adı değiştirilen Akdeniz Caddesinin adını da geri isteyelim. Mahiye Morgül


Mahiye MORGÜL
21.07.2012

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 

















 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.