Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

GEÇEN YAZ NE YAPTIĞINI BİLİYORUM

Güzel bir yaz geride kalmak üzere ve her yaz gibi bitmesini istemiyorum. Umarım tatiliniz güzel geçmiştir. Zira ben sizinle vedalaştıktan sonra işle tatili bir araya getirdim, sağlıklı, mutlu ve rüya gibi günler geride kaldı.

Bu ay size yazın neler yaptığımı anlatacağım, tabii ki sanatsal haberlerle…

ArtSuite Gallery’nin 3. Sanat Çalıştayında idim. Yaza böyle başladım, Bodrum’ da yeni dostlarla, sanat dolu, rengarenk… Bu anlamlı çalıştayda; Sultan ACAR, Pınar PARTANAZ BÜYÜKTOPBAŞ, Şemsi ALTAŞ Gözde BAŞKENT, Gamze TAŞDAN, Güler AŞIK, Güneş ACUR, Deniz GÖKDUMAN, Serdal KESGİN, Seren CEREN ASYALI KESGİN ve bendeniz bir aradaydık. Sevgili arkadaşlarımla keyifli günler geçirmek bana çok iyi geldi, sanat üzerine sohbetler, bir arada resim yapmak, eğlenmek, çok keyifliydi. Bunun yanı sıra İstanbul’da bile eşine az rastlanır bir karma sergi ile çalıştayımızı tamamladık. Bu güzel açılış heyecanlı geçti. Art Suite Gallery Yalıkavakta ki, sergimiz 8 Eylül’ e dek gezilebilir.

Bu arada ölümsüz ses Zeki Müren’in evi, “Zeki Müren Sanat Müzesi” olarak açıldı uzun bir zaman önce, duygulu dolu anlar yaşadım. Tavsiye ederim, yolunuz düşsün. Sanatçının ev yaşantısına da şahit olurken, başka bir Zeki Müren buluyorsunuz. Radyolar, plaklar, fotoğraflar, kostümler ve resim çalışmaları ile gezilmeyi kesinlikle hak ediyor. Müzenin fon müziğinde ise başyapıt şarkıları…

14 Temmuz’ da bu yıl ikincisi gerçekleşen “Barcelona Showcase” sanat fuarındaydım, katılımcı sanatçı olarak. Gaudi’nin eşsiz, olağanüstü( ne denilebilirse) mimarisinin başyapıtı “Casa Batllo” da gerçekleşen açılış çok ses getirdi. Uluslar arası sergide pek çok disiplinden çağdaş bir seçki her yıl olduğu gibi binlerce kişi ile buluştu. 4o ülkeden, 117 sanatçının bir arada olduğu etkinlik, birçok sanatseveri, kolleksiyoneri bir araya getirdi. İlgi muazzamdı, “sergi gezmek” diye bir kültür olduğunu daha da iyi gözlemledim. Binayı gezmek için dünyanın her yerinden gelen insanlar sergiyi de tereddütsüz izliyor. Özellikle konumundan dolayı binlerce turistin akın ettiği “Casa Batllo” bir canlı müze olmanın dışında sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor.

Bu anlamlı fuara seçilmem bir yana tanıdığım yeni dostlar, hayatıma başka bir renk, mutluluk kattı. Dünyanın birçok yanına dağılmış Türk ve Yunan arkadaşlarımla aynı koridordaydık. Finlandiya’da yaşayan ressam arkadaşım Sibel Kantola, eşi Türk,Portekizli fotoğraf sanatçısı Sara Matos ve Yunanistan’ dan sevgili arkadaşım ressam Vaggelis Theodoridis, Samimi dostluğuyla Fransız ressam Ramoin Schollens aynı koridordaydık, fuar alanında. Birkaç paravan ilerde ise önümüzde ki bahar NewYork sergi açacak sevgili ressam arkadaşım Maurice Van Tilburg vardı. Fuarda muhteşem bir contemporary art seçkisi izlerken, aynı başarıda bir uluslar arası organizyonun da ülkemde olmasını diledim. Sevgili Vaggelis Theodoridis ile Barcelona’da tanıştık, çok mutlu oldum, harika çalışmalar yapıyor. Türk – Yunan halklarının kardeşliğinin daim olacağını hissettim, birbirimize resimlerimizi armağan ettik. Çok anlamlı bir hatıra oldu benim için de onun için de.

Bunların dışında Antalya Altın Portakal’ a az kaldı ama bu yıl Altın Portakal dalda kaldı…

Müşfik Kenter, seni unutmak mümkün mü? Sesinle ete kemiğe bürünen, herkeste ayrı bir hayal olarak kalan Orhan Veli dizeleri ile, perdeye takılan tiratlarınla ölümsüzlüğe gittin, nur içinde huzurla uyu.

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu olsun…

Türk Sanat müziği Konserlerinin sayısının artmasına çok seviniyorum, Sanat dolu bir sonbahar sizi bekliyor

* I Know What You Did Last Summer/ 1997 Güzel bir filmdi


Nebahat KARYAĞDI
28.08.2012

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



















 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.