Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

BAŞARILAR DİLİYORUM…

Değişmeyen tek şey değişim. Zaman geçiyor çocuklarımız büyüyorlar. Her zaman her koşul istediğimiz gibi olamasa da biz ebeveynler hep çocuklarımız için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Yeni eğitim -öğretim yılı eksikleriyle fazlalarıyla başladı. Devletin çok yatırım yapmayı tercih etmediği kurumlardan mı yoksa sadece ben mi böyle düşünüyorum bilemiyorum ama devlet okullarında aslında parasız olması gereken pek çok konunun, velilerin özverileriyle çözülüyor olması biraz üzücü. Hiç bir şey yapmamalı demek de ne derece doğru bilemiyorum ama aslında bu ülke gelecek nesiller için çok daha fazlalarını yapabilecek güçte diye düşünüyorum. Şimdinin ilkokul, lise yaşlarındaki çocuklarını düşünürsek en fazla 10 sene sonrasının yöneticilerini, emekçilerini yetiştiriyor olduğumuzu fark edeceğiz. Bu ülke yeni nesil insanlarından neler bekliyor, nasıl eğitiyor, nasıl katkılar umuyor, bütün bunlar bu güne yön veren sorular olmalı. Bu konuda çok da harika bir manzara var gibi görünmüyor.

2012 Yılında hala eksik araç - gereçleri olan okullar, hala okula gitmekte zorluk yaşayan çocuklar, hala bir türlü atanamayan eğitimciler… Kısacası maddi ve manevi bir sürü aksaklıklar, bireysel fedakarlıklarla çözülmeye çalışılan sorunlar … Söylenecek çok fazla şey yok aslında, yıllardır bilinegelen konular çoğu, ve hatta çözülmedikçe, iyice çözümsüzleşen bazı olanaklar. Hiç mi iyi bir şeyler yok, var tabi. Kesinlikle her ne şekilde bakılırsa bakılsın, dünyayı daha da küçültecek bakış açısına sahip çocuklar, her ne kadar ergenlik çelişkileriyle hayatın zorlukları arasına sıkışmış olsalar da eskiye nazaran daha zeki daha akıllı çocuklar, olanaklarının kıymetini bilmemekle suçlansalar da doğal refleks olarak elindekileri aslında en iyi değerlendiren masum meleklerimiz. Şahsım adına yeni nesile kendi imkanlarımdan daha fazlasını yaratamadığım için üzgünüm ve bütün çocuklarımızdan, gençlerimizden özür diliyorum. Benim bireysel katkıma ihtiyacı olup da ulaşamadığım her kim varsa eğitim sektöründe, onlarında hepsinden özür diliyorum. Yapabildiklerimden zaten mutluyum ama yetersiz kalındığının da farkındayım tabi ki…

Akıyla karasıyla bu ülke bizim, bu çocuklar bizim, bu gençler bizim … Biz onlarla el ele veremezsek, onların bize ellerini uzatmasını da bekleyemeyiz. Benim sizlerden isteğim maddi olarak yapabileceklerimiz belli sınırlarda olabilir ama her birimiz Sivil Toplum Kuruluşlarında gönüllü olarak çalışabiliriz. Bu çalışmalarımız her alanda olabilir, ilgi alanlarımıza göre değişebilir ben hepimizden ama özellikle yeni nesillerimiz ve eğitimleriyle ilgili olan kuruluşlarda görev almanız gibi bir istekte bulunacağım. Bireysel güçlerimizi toplumlarımızın gelişmesi için bir araya getirebilmek , manevi olarak da kendimize ve toplumumuza verdiğimiz gücü ve önemi gösterecektir.

Yeni eğitim ve öğretim yılımız hepimize hayırlı olsun. Çocuklarımıza ve gençlerimize her türlü güveniyorum, güvenimizin karşılığını fazlasıyla vereceklerine inancım da tam. Çocuklarımızı sevgiyle ve saygıyla eğitecek olan tüm eğitim emekçilerine, çocuklarımızın budan sonraki yaşamlarına en ufak olumlu katkısı olabilecek her eğitimciyi de canı gönülden sevgimle ve saygımla kutluyorum. Geleceğimiz sizlere emanet, onlara iyi bakacağınıza eminim …


İlknur ERŞAHİN ÇAKICI
18.09.2012

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.