Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

TRUVA ARKEOLOJİK KENTİ

Merhaba sevgili okurlarım

Çanakkale seyahatim esnasında tekrar görme fırsatı bulduğum Truva antik kenti ile ilgili toparladığım bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.

Truva Arkeolojik Kenti Konumu
Truva, dünyadaki en ünlü arkeolojik kentlerden birisidir. Truva’da görülen 9 katman, kesintisiz olarak 3000 yıldan, fazla bir zamanı göstermekte ve Anadolu, Ege ve Balkanların buluştuğu bu benzersiz coğrafyada yerleşmiş olan uygarlıkları izlememizi sağlamaktadır.

Truva Arkeolojik Kenti Tarihi
Truva’daki en erken yerleşim katı M.Ö. 3000–2500 ile erken Bronz Çağı’na tarihlenmektedir, daha sonra sürekli yerleşim gören Truva katmanları M.Ö. 85 – M.S. 8. yy’a tarihlenen Roma Dönemi ile sona ermektedir. Truva, bulunduğu coğrafi konum nedeniyle burada hüküm süren uygarlıkların diğer bölgelerle ticari ve kültürel bağlantıları açısından daima çok önemli bir rol üstlenmiştir.

Truva ayrıca gösterdiği kesintisiz katmanlaşma ile Avrupa ve Ege’deki diğer arkeolojik alanlar için referans görevi görmektedir.

Mitolojiye göre Deniz Tanrıçası Thetis çok alımlı ve çok güzel bir tanrıcadır. Kronos'un oğlu, Gök Tanrıçası Hera'nin kardeşi ve kocası, Tanrıların Babası ve Kralı Zeus ile Deniz Tanrısı Poseidon bile Thetis ile evlenmeyi çok istemektedirler. Masal bu ya kahinler Thetis´in doğuracağı erkek çocuğun babasından daha güçlü ve akilli olacağını söylemişlerdir.

İşte bu sebeptendir ki Tanrıların Kralı Zeus ve Deniz Tanrısı Poseidon, O’nu, Aikos'un oğlu Teselya Kralı Peleus ile evlendirmeye karar verirler. Olympos’taki şölenlere benzer bir şölen kurulur Pelion ( Teselya ) Dağında. Bütün Tanrılar ve Tanrıcalar eğlenmekte ve şarkılar söylemektedir. Ancak, Nifak Tanrıçası Erins unutulmuştur bu görkemli şölene davet edilmeye. Davet edilmediğine çok kızan ve şölen yerine gizlice gelen Erins, üzerinde Tanrıcaların En Güzeline yazılı bir altın elmayı şölen masasının üzerine geldiği gibi gizlice bırakır. Bir anda şölene katılanlar arasında huzursuzluk başlamıştır. Erins, adıyla mütenasip bir olayı başlatmış ve nifak tohumlarını saçmıştır. İşte o nifak tohumlarıdır ki, yıllarca sürecek meşhur Trioya Savaşları’nın başlamasına sebep olmuştur.

Bu güzel kenti gezmeniz dileğiyle…

Kurban bayramınızı kutlarım.


Asım BİLGİLİ
23.10.2012

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 







 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.