Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

MUTLU YAŞLAR ÇOCUKLAR

Onlar 50 yaşlarına da gelseler benim kurabiyelerim, iyi ki varsınız canım oğullarım.
İyi ki doğdun SARP, iyi ki varsın EGE...
Doğum günün kutlu olsun Sarp'ım...

Anne olmak hiç de abartılacak bir şey değil. Doğa bizi annelik duygularını donatarak çocuk sahibi yapıyor. İnsanca, annece duygularımızı kaybetmeden, daha da arttırarak çocuklarımıza ve her çocuğa bir şeyler kazandırabilir, her çocuğu kendi çocuğumuzmuş gibi insanca yaşama koşullarında yaşatabilirsek ne mutlu bize...

Şu anda ancak deniz yıldızı misali sadece uzanabildiklerimize faydamız dokunuyor. Annelik duygularını tatmış hiç bir kadın, dünyanın hiç bir yerinde gözü yaşlı çocuklar olmasını istemez. Hiç bir anne, hiç bir kadın gördüğü mutsuz çocukların gözlerini görmezden gelemez, banane diyemez. Ne yapabiliyoruz, ne kadar yapabiliyoruz tartışılır ama en azından uzanacak her ele elimizi uzatabilecek kadar insan kalabilmeye çalışıyoruz.

Bahçede susadığı zaman arkadaşlarını da zorla su içmeye kapımıza kadar getiren, harçlık verirken arkadaşlarından daha fazla olmamasına dikkat eden, saygının sevgiden de önemli olduğu bilinciyle sevmediği arkadaşlarıyla bile saygı çerçevesinde bir arada olması gerektiğini bilen, olabildiğince adil, olabildiğince paylaşımcı, olabildiğince hem yaşlarının gereği, hem de zamanın gereği gibi olan çocuklarım. Doğal afetlerde yakınlarını kaybetmiş, belki engellenmiş, belki büyük acılar çekmiş, Savaşlarda, zorbalıklarda üzülmüş, hırpalanmış, onuru ve umudu kırılmaya çalışılmış her çocuk bizlerin ayıbıdır. Ne mutlu ki, bunları en az benim kadar farkedebilen 2 altın çocuğa sahibim. Dünyanın bütün çocuklarını sevgiyle, saygıyla ve biraz da burukça kucaklıyorum. Sizlere yeterince layık değiliz ama siz onun için bile bizleri suçlamayacak kadar, bizlerden daha da harikasınız...

Gelecek sizlerin, bizler sadece sizlere yolları açmak için çabalıyoruz, sizlerin ayaklarınızın tökezlememesi için çabalıyoruz. Sizleri her konuda olabildiğince donatmaya, hayatın yükünü en az yaşamanıza katkıda bulunmak için çabalıyoruz.
Hayat ancak çocuk gözlerimizle bakabildiğimiz sürece güzel olacak...
Nice yıllara oğlum, nice güzellikler bütün çocuklar için olsun...


İlknur ERŞAHİN ÇAKICI
10.12.2012

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.