Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

KOPTU KOPACAK

Söze Şirince’dekilerin çok şirin olduklarını söylemekle başlamak istiyorum. Bir kıyamettir gidiyor. Ha koptu ha kopacak derken sosyal paylaşım siteleri esprilerden kopmaya devam ediyor. İnsanların hayal güçleri oldukça ileri boyutta, kıyametin kopacağına inanıp, dünyadaki bir kasabanın bundan etkilenmeyeceğine inanalar mı dersiniz, bu durumu ticarete dönüştürüp restorantında ‘’kıyamet menüsü’’ hazırlayanlar mı istersiniz, Şirince’ye gidenlere ciddi ciddi kızıp, sanki duyuyorlarmış gibi söylenenler mi istersiniz. Aslına bakılırsa insanlar iletişmeye iletişmeye ,konuşacak bir geyik konusuna hasret kalmış gibiyiz. Ben de bu konuyu sevdim doğrusu, oldukça yaratıcı espriler çıkıyor, sosyal paylaşım sitelerinde reyting yapılanabiliyor. Ee birde gerçek gündemin unutturulması yararları var ki, tadına doyum olmuyor. Kıyametin, savaşın içinde yıllardır ayakta kalmaya çabalayan insanlar, karda kışta kıyamet zorluklarla okuluna gitmeye çalışan çocuklar, taşrada değil,şehirlerin merkezlerinde yaşayıp da bir ekmek alamayacak duruma gelenlerin kıyametleri…

Hepsi ihtiyaç olduğu için fazla da bir şey söylenemiyor. İnsanların iletişime de ihtiyaçları var, gülmeye de, saçma sapan konulara yorum yapmaya da. Dolayısıyla gündem gündemdir. Şaka bir yana bu Şirince konusuyla ilgili olumlu sonuçlar da var. Birincisi pek çokları bu şirin kasabamızdan haberdar oldular, turizm açısından köy oldukça kalkındı, üstelik şaraplarıyla ünlü olan şirin köy en kolay yoldan bütün dünyaya en ucuz reklamını yapmış oldu. Yani bazı şeyler istesen bu kadar olmazdı. Fakat oldu da kıyamet kopmazsa eğer, Şirince’den dönüşte kıyameti orada bekleyenlerin karizma filan kalmayacak. Bunu neden söylüyorum, sadece sade vatandaşlar değil, halka mal olmuş pek çok ünlü de kıyameti Şirince’de karşılamak için orada. Valla Tom Cruise’yi mi istersiniz, Jennifer Lopez mi ,Angeline Jolie mi, Brad Pitt mi bütün ünlülerin de orada olacağı söyleniyor. Aslında bu bir festivale bile dönüşebilir. Geleneksel kıyamet günü festivali adı altında her yıl tekrarlanabilir de. Hatta hazır bu kadar kalabalık toplanmışken bu bir sosyal eyleme bile dönüştürülebilir. Ne bileyim, bir şeyler protesto edilebilir, ya da bir şeylerin propogandası yapılabilir.

İşin kötü yanı ise eğer yarın kıyamet kopmazsa, çok büyük bir hayal kırıklığıyla mayalara olan bütün inancımız da yok olacak. Onca kehanetine inanılan mayaların bütün inandırıcılığı gidecek. Kala kala elimizde bir Nostradamus kalacak. Bir de yapılan onca espri. Yazımı aslında şöyle de bitirebilirdim; siz bu yazıyı okurken ben çok uzaklarda olacağım. Depremdi, kıyametti falan derken maddi manevi bir çok sektörün ekmeğine yağ sürülüyor. Eeee yoksa ekonomi nasıl canlanacaktı ? Yanarım yanarım da bende kıyametten bir gün önce, kıyamet kadar ütü yaptığıma yanarım. Oldu da kopmazsa eğer, ayın 22’sinde giyecek kıyafetler hazır olsun.

Yabancı ünlülerin isimleri hemen her yerde yazıyor da, yerlilerle ilgili hiçbir bilgi yok. Tabi işin ucunda rezil olmak da var. Otel fiyatlarının bu kadar uçmasının bir sebebi de’’ abi beni otele gerçek ismimle kayıt etme elaleme rezil olmayalım’’ durumları olabilir. Dolayısıyla konuya çok inanmayıp ne olur ne olmaz diyenlerin de ayrı dertleri var. Şirince’ye gitseler bir türlü, gitmeseler bir türlü. Bu konu böyle uzar gider. Şirince’den dönenlerle ilgili de espriler yapılıp bitene kadar.

Ben de Şirince ve kıyametle ilgili son haberlerle bitireyim yazımı ;

-Şirince de köylüye sormuşlar; 70 bin kişi buraya gelecek ne dersin amca ?
Amca; esas gıyamet burde kopcek, goca köyde 3 tane hela var.

-Anne yarın kıyamet kopacakmış, geceyi arkadaşlarla birlikte dışarıda geçirsek olur mu? kıyameti bilmem de şimdi ben senin kafanı kopartıcam bilesin.

-Şirince’dekiler birbirine soruyor; Mayalar zamanında ülkelerarası saat farkı var mıydı acaba?

-Yeni yıl için 10’dan geriye çok saymıştım da kıyamet için hiç saymamıştım

-Ya kıyametin kopacağı tek yer Şirince’yse

Bekleyeceğiz ve göreceğiz. Yarın akşam Mayalar ‘’ BİZ DEMİŞTİK ‘’ diyecekler mi demeyecekler mi bakalım…


İlknur ERŞAHİN ÇAKICI
20.12.2012

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.