Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

SENİ BEKLİYORUM 2013

Bir yıl daha bitiyor, giden günler gelense sağlık, mutluluk ve sevgi olsun…

Aralık ayı benim için hızlı, heyecanlı, soğuklara alışarak ve sanat dolu geçti.

1 Aralıkta, Uluslararası Amsterdam Showcase Contemporary sanat fuarında son dönem resimlerimle yer aldım. Çok keyifliydi ve verimliydi. Oude Kerk’te gerçekleşen etkinlikte 40 ülkeden 190 sanatçı bir aradaydı. Farklı disiplinler, yaratıcı sohbetler, yeni arkadaşlar ve eski dostlarla bir araya gelmek güzeldi.

Amsterdam, bir masal, küçük evler, şehrin içinden geçen köprüler, özgür ve sanat kokan bir şehir. Çok kısa bir süre kaldım, bu sefer müze gezemedim. Fakat bir fırsat bulup “Van Gogh- My Dream Exhibition”adlı sergiyi gezdim. Dünya turuna yeni başlamış bu sergi. Gerçekten Van Gogh’u tanımak ve kronolojik olarak incelemek için çok uygun, 3D gözlüklerle izlenen sergide birçok başyapıt canlandırılmış, animasyon teknikleriyle.

Geçen ay Jay Jay Johnson konserine gidemediğim için çok üzgündüm. Sesine aşık olduğum yaşayan tek isimlerden biri o. Geçen hafta nihayet canlı performansını izledim. Bir saatten biraz daha fazla sürdü konser, yine harikaydı.

Yeni yıl konserlerine gitmeyi unutmayın. Bazı bilgiler; Pera Müzesinde Kosova’dan iki farklı grubun konseri 29 Aralık günü Pera Cafe'de gerçekleşecek. 28 Aralıkta Antalya Kültür Merkezinde Şef Emin Güven Yaşlıçam yönetiminde Antalya Devlet senfoni Orkestrasının konseri var. Şef Yury Bashmet yönetiminde Rusya büyük Senfoni orkestrası konseri, Cemal Reşit Rey konser salonunda 27 Aralık tarihinde sanatseverlerle buluşacak.

Beşiktaş Belediyesi "Ustalara Saygı" etkinlikleri kapsamında 10 Aralık'ta Adile Naşit’i ve Selim Naşit Özcan’ı andı. Bu dev isimler sanatçı bir ailede doğdular Komik-i Şehir Naşit Bey ile anneleri kantocu Amelya Hanım’dan aldıkları sanat sevgisi ile yola devam ettiler. Ne şanslıyız ki böyle büyük oyuncular bizi büyüttü, filmleri ve oyunlarıyla. Kahkahaların kulaklarımızda Adile teyze…

Kaç nesil, onunla büyüdü, sahnede devleşti, televizyonda göz doldurdu ve sesiyle zihinlere kazındı. Büyük Oyuncu, gerçek sanatçı Mücap Oflazoğlu aramızdan ayrıldı. Sanatçı dostlarını birçok açıklamada bulunmuşlardı, dev çınarın ardından. Bunlardan bir yorumda, Büyük aktör Rutkay Aziz’e ait, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:''Mücap Bey'in ismi zaten tiyatro ile özdeş, hem sesiyle hem coşkusuyla, aşkıyla, sevdasıyla, öfkesiyle... Mücap Bey'in tabii örnek başka bir yanı var tiyatroculuğunun yanı sıra. Ofluoğlu, 90 yaşında bile Mustafa Kemal sevgisi, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin önde gelen savunucularından biriydi. Yaşanan şu koşullardan da çok ciddi üzüntüler duyuyordu. Onu çok özleyeceğiz.''

Çok mutlu oldum, teşekkür ederim Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine, öğretmenlerine ve idarecilerine. Beni “Yılın En İyi Genç Ressamı” ödülüyle onurlandırdınız. Güzel müzikleriniz, film, tiyatro ve resim çalışmalarınızla aydınlık yarınlara mutlu bakmamızı sağladığınız için bir kez daha teşekkürler. 20 Aralık, tarihinde ödülümü Yıldız sarayı, Şale’de alırken anmadan geçemedim Savaş Dinçel’i. Beş yıl ne kadar acı geçti sen yokken…

Birden sert başladı sanki kış, Amsterdam’ dan sonra İstanbul bir tık daha iyi kuşkusuz ama kar nasıl da sürpriz yaptı bize. Boris Pasternak’tan bir “Kış Şiiri”ni paylaşıyorum. 2013 sağlıklı geçirdiğiniz, özgür, mutlu, başarılı ve hayallerinizin gerçekleştiği bir yıl olsun. Sanatla iç içe olmayı unutmayın.


“Kapı açıldı, buharla doldu mutfak,
Soğuk, yuvarlana yuvarlana daldı içeri.
Her şey eskisi gibi oluverdi bir anda
Çocuk yıllarındaki o akşamlar gibi

Ve gizlice sezmektedir ki o
Kış, harikalarla doldurmuştur her yeri;
Kır evini, uzakta görülen,
Ve kendi tepelerini...”

BORİS PASTERNAK


Nebahat KARYAĞDI
25.12.2012

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



















 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.