Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

HERGÜN SEVGİLİMSİN

Yağmurlu bir hava var Antalya'da fırtına ha çıktı ha çıkacak. Sesini duymayı unuttuğum şimşekler şimdi yanı başımda. Tatil hayallerim yağmura karıştı. Yine de romantik farklı bir gri var Antalya' da.

Herkese selamlar
Yeni yıla sağlıkla mutluluklara girmenizi dilemiştim umarım öyle olmuştur. 2013 yılının ilk ayı geride kaldı. Geçen ay İstanbul'da harika sergiler ve konserler vardı, tiyatro sezonu iddialı oyunlarla devam ediyor.

Geçtiğimiz ay İstanbul 21.yy’ın önemli isimlerinden birini ağırladı, Damien Hirst. 1990’ların Genç Britanyalı Sanatçılar akımının en ünlü isimlerinden olan sanatçının İstanbul’ da ki sergisi Portakal Sanat evinde Ocak ayı sonuna kadar açıktı. Çok çarpıcı ve çağın değerleriyle birleşen vurucu imgeler resmedilmişti. "Spin Paintings" serisini görmeye değerdi. Kaçıranlar adına üzüldüm.

Cem Karaca, yeri doldurulamayacak bir dev. Ölümsüz ses aramızdan ayrılışının 9.yıl dönümünde Antalya Senfoni Orkestrası ve Cemniyet Grubu tarafından anıldı. Antalya Kültür Merkezin de gerçekleşen konser Yaklaşık iki saat sürdü. Grubun solisti Devrim Altanay ilk kez Senfonik olarak seslendirdiği Cem Karaca eserleri ile seyirciden tam puan aldı.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ ın Nâzım Hikmet’in doğumunun 111.Yıldönümü için düzenlediği “Alnımın Çizgilerindesin Memleketim”- Nâzım Hikmet’in Yolculuk Fotoğrafları Sergisi ile Nâzım Hikmet’in “rüyalarımın memleketi” diye adlandırdığı Moskova’ya üçüncü gidişinden sonraki 1951–1963 yılları arasındaki fotoğraflarını Sanatseverlerle buluşturuyor. Sergi 28 Şubat tarihine kadar izlenebilir.

Antalya'nın yüz akı sanat eğitimi kurumu Önder Altıntaş Sanat Merkezi yine başarılı bir çalışmaya imza atıyor. Geçen yıl ilki düzenlenen etkinliğe kurs bünyesindeki öğrencilerinin yanı sıra Antalya’da sanat eğitimlerine devam 7–17 yaş arasındaki gençlerinde katılabileceği 2. Piyano ve Yaylı Çalgılar gününü organize ediyor.
Ücretsiz gerçekleşecek konser 31 Mart'ta AKM Perge salonunda izleyici ile buluşacak.

Genç Ressam Şemsi Altaş İstanbul' da ki ilk kişisel sergisi " O An" ile sanatseverlerle buluşuyor. Art Suite Galleryde 13 Şubatta açılacak sergi 9 Marta kadar izlenebilir. Fotoğraf karelerinde ölümsüzleşen "o an" ları günümüz insanının zihinsel ve psikolojik durumları, öncesini ve sonrasını bilmediğimiz süreçleri resmediyor sanatçı yeni serisinde.

Antalya’dan içinizi ısıtacak bir haber. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Sobacılar Çarşısı içerisinde bir yıl önce çalışmalarına başlanan Soba Müzesi, 11 Şubat Pazartesi günü saat 11.00’de kapılarını ziyaretçilere açmaya hazırlanıyor. Danışmanlığını Sunay Akın'ın yaptığı müze şehrin tarihi dokusunu, tarihini ve kültürel zenginliğini ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

14 Şubat için alternatif bir hediye seçeneği TEMA Vakfından " Aşkınız fidanlarla büyüsün" sloganıyla dikkat çeken bağış kampanyasına destek verelim derim. Aşkınız derinlere kök salsın dünyanın sevgiye ihtiyacı var.

Genç Sanatçı Umut Yalım ikinci sergisi "Güzel ol ve Sus" ile Galeribu' da sanatseverlerle buluşuyor. Günümüz güzelliğine göndermeler yapan sergi 3 Mart'a dek görülebilir.

Deyim Galeri 26 Ocak- 25 Şubat tarihleri arasında " Dönüşüm" isimli sergiye ev sahipliği yapıyor. Doğa, insan ve Kent arasındaki dönüşümü konu alan karma sergide genç ressamlar Sinem Pehlivan, Oral Ünlü ve Nail Karahan yeni çalışmalarıyla izleyicilerle buluşuyor. Özellikle Oral Ünlü birçok önemli sergide yer almış bir ressam son dönem işlerini çok beğenerek izledim."Sis" serisi ve karanlıkta parlayan gözler çok etkileyici çalışmaları, sanatçının.

41. İstanbul Müzik Festivali biletleri satışa çıktı. Festivalin bu yıl teması "Zaman ve Değişim" 4–29 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan 22 konser sizleri bekliyor.

Sezonun İddialı Oyunu "Adalet, Sizsiniz" Şubat ayında İstanbullu tiyatro severlerle buluşuyor. Rutkay Aziz ve Taner Barlas' ın başrollerde yer aldığı oyun Mart ayında İzmir ve Trabzon' da sergilenecek.

Her gün başka bir anlamla bitiyor, yeni günde kaldığı yerden daha da başka bir yola çıkıyor...2013 kayıplarla başladı ve şaşırtıcı gidiyor. Bomba sesleri, yası tutulan ölümler...

Sevdalar çağı dönsün,
Dönsün geri gelsin

Ah nasıl dayandım nasıl da
Unutamam artık dünyada,
Nice korkular kaygılardı
Uçup gitti göklere.
Bir belâlı susuzluk
Karartıyor damarlarımı.

Sevdalar çağı dönsün,
Dönsün geri gelsin.



ARTHUR RIMBAUD

Her gün sevgilimsin hayat, sevgililer gününüz kutlu olsun.


Nebahat KARYAĞDI
9.02.2013

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 





















 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.