Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

‘DÜNYAYI SAVAŞ DEĞİL SANAT KURTARACAK’

Merhaba,
Bugün günlerden Dünya Sanat Günü. Sanata gereken değerin verilmesini ümit ettiğimiz istediğimiz bir zamandayız yine ve her şeye inat " Dünyayı Savaş Değil Sanat Kurtaracak" diyoruz.

Artbosphorus Çağdaş Sanat Fuarı bu yıl 4-7 Nisan tarihlerinde yeniden Haliç Kongre Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. “Paralel Hikâyeler, Kurgular, Bilinmeyenler” konseptiyle gerçekleşen fuar ilgi çekiciydi.

Bedri Baykam'ın 125. kişisel ve Amerika'da açtığı 8. kişisel sergisi "Duchamp Kıskançlıktan Çatlardı” 3 Nisan'da New York the Proposition’da açıldı. Bu çok konuşulan iddialı ve sanat tarihinde hak ettiği yeri alacak başarılı bir sergi, 12Mayıs’a dek devam ediyor.

32. İstanbul Film Festivali, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen açılış töreniyle başladı. Memet Ali Alabora'nın sunuculuğunu üstlendiği törende yıkımına başlanan Emek Sineması'nın kültür merkezi yapılması arzusu dile getirildi. Açılış töreninde bende vardım, dakikalarca alkışlandı konuşma, pankartlar açıldı. Film festivali dün bitti ama geriye Emek Sinemasının kaderinin ne olacağı soruları kaldı. Gerçi üzücü yanıt belli ama protestolara sahne olan gösteriler, sanatçıların eylemleri yetkilileri düşündürmeli. Emek Sinemasının "son" u böyle olmamalı...

Müzik dünyasından bir haber 20. ve 21. yüzyılın en üstün keman virtüözü kabul edilen Itzhak Perlman, Yapı Kredi Private Banking ana sponsorluğunda 28Mayıs 2013 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

40 yılı ulusal ve uluslararası ödüllerle geride bırakmış Türkiye'nin sayılı uluslarası şöhrete sahip sanatçılarından Ekrem Kahraman'ın ''Açık Adres'' isimli resim sergisi 11 Nisan'da Ren Art galeride açıldı. Evrensel mesajları ve sorgulamalarının yanında Günümüz İstanbul' una da göndermeleri bulunan sergi 12Mayıs' ta bitiyor kaçırmayın.

SSM’de Sinema Günleri, Nisan ayı boyunca Yeşim Ustaoğlu filmleri ile sinemaseverlerle buluşuyor. Film gösterimleri ve panel katılımı müze ziyaretçilerine ücretsiz olacakmış.

İBB Şehir Tiyatroları "Yaz Oyunları" programı belli oldu. 31Mayıs-9 Haziran 2013 tarihleri arasında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava gerçekleşecek biri çocuk oyunu olmak üzere toplam 6 oyun izleyicisi ile buluşmayı bekliyor.

Unesco AIAP Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği bu yıl üçüncüsü kutlanacak olan 15 Nisan Dünya sanat gününü Genç Sanatçıların karma sergisi ile de kutluyor. Maçka’daki UPSD Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek olan "Gençlik Buluşması" isimli sergi günümüz genç sanatçıları ile sanatseverlerle biraraya getiriyor. Bu anlamlı sergide "Şaman Ağacı ve Dilek Ağacı " isimli iki resmimle yer alacağım. 1Haziran'a dek gezmeniz dileğiyle.

Geçtiğimiz yıl ilk kez Abdi İpekçi Caddesi’ndeki mağaza vitrinlerinde düzenlenen, sanatı halkla buluşturmayı amaçlayan Vitrin Sergileri, bu yıl iki farklı merkezde: Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle Bağdat Caddesi’nde, Şişli Belediyesi’nin desteğiyle Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’nde, 10-23 Nisan tarihleri arasında görülebilir.

Dünya Sanat Gününüz kutlu olsun
Saygılarımla


Nebahat KARYAĞDI
15.04.2013

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



















 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.