Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

BİR TIKLA YOK OLMAK…

Emekliliğimin birinci yılında karşılaştığım sürprizi paylaşmak istedim. Herkesin başına gelebilir. Hem de en gerekli olduğu zamanda bir sürpriz sizi de benim gibi anlaşılmaz mutsuzluğa sürükleyebilir.

Onbeş gün kadar önce acil gerekli olması ile bir bankaya ödemeyi taksitlendirme başvurusunda bulunmak istedim. Bir haftalık şubeler arası hesap açma çabası sonunda aldığım haber beni bu yazının başlığına yöneltti tüm şaşkınlığımla… Banka şubesinden, genel müdürlüğün kimlik sorunu bulunduğu belirtisini öğrenince, gerekli olan çözümü sağlayamamanın zorluğu ile uğraşı vermemin yanısıra kimlik sorunu neymiş nedenini anlamaya çalıştım. İlgili nüfus müdürlüğünden edindiğim bilgiye göre, TC numaraları için yapılan yeni kimlik değiştirmede, yanlış yazılıp tekrar yazıldığında, kimlik sistemde iki tane kalmış, bankanın gördüğü bu olup nüfus müdürlüğünden düzeltme istendiğinde ise bu kez yanlışlıkla ikisi de imhaya yollanıvermiş ve ben böylelikle bir tık ile yokum! Ne denilse geri geliş yok, sistem öyle diyor! deniliyor. Elimde kimliğim var ama sistemde bulunamıyorum. Yeni seri nolu kimlik almalıymışım. Başta hayır dedim. Neden? Kaybetmedim elimde kimliğim var ve her istenen yerde fotokopisi bulunan kimliğim bu. “At onu yenisini verelim” bu nasıl iş, bir de ne olacak ver iki resim ve 6.5 TL yenisi çıkıversin denildi, kimliği veren nüfus müdürlüğü ile bağlantı kurduğum yeni bulunduğum yerdeki müdürlükte. Yeni ikametgah adresi gerektiğini bile belirtmediler ki önceki verilen yerden, buradan almalısınız, adresiniz burası, muhtarlıktan belge gerek denilirken! Kimsenin kimseden haberi olmayan yerde dakikada çıkabilen yeni kimliklerle neler oluyor? E-devlette de bir tık ile kimliksiz kalmış olmamı gözlerimle görmem sonrası, bimer aracılığı ile sayın cumhurbaşkanımıza bilgilendirme gönderdim. Bir cevap yok henüz, onbeşgün süresi var sanırım. Zira önceden kaybolan kimlikler gazete ilanı olmadan çıkarılamazken, şimdi git hemen al olunca bir muhtar belgesi ile! belki ben anlayamadım bu kolaylığı ama bir tıkla yok olunuverildiğine ve iki yeni foto ve yeni seri no ile geri gelinebilindiğine göre yanlış olabilirim ama geleceği düşündüm bir an ve dikkatinize sunmak istedim.

Daha ne tür sürprizlerle karşılaşılır iş bilenlerle! yapılan çalışmalardan bilemiyorum. Her şeyin başı sağlık, sıhhat, afiyet, herşeye çözüm bulunurmuş yeter ki uyum olsun, başka ne diyelim… Her kimlik tek kartta yenilemelerine kadar sabırlı olacağız. Bir tıkla geri gelene kadar acil işlemler beklesin diyor, esenlikler diliyorum…

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında Başarılar.


Prof. Dr. Güniz AKINCI KESİM
17.09.2013

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.