Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

ALEKSANDROUPOLİS’DEN SEVGİLER

Merhaba,
Yağmur sesinin en güzel hali İstanbul sokaklarında yankılanıyor…
Kış böyle kucaklıyor bizi, kar yağdı yağacak…
Herkese şimdiden mutlu yıllar dileyerek bu ay ki yazıma başlıyorum.

Geçen hafta sonu Aleksandropoli’de idim. Yunanistan’ın Evros bölgesinin en önemli şehri olan Aleksandropoli, bir yanı deniz, bir yanı karlarla çevrili adalarla kaplı çok güzel bir kent. Kış hüznünün çöktüğü sokaklar birçok ülkeden gelen turistlerle dolup taşıyor. Müzeleri, lokantaları, alışveriş merkezleri ile ön plana çıkıyor. Yazın ise deniz ve sahil boyu tavernalar büyük keyif…

Şehrin Etnografya müzesinde Büyük Fotoğrafçı Ara Güler’in sergisini gezmek mümkün. Mütevazi müze eski bir binada fakat günümüz sunum ve sergileme teknolojileriyle modern bir yapıya sahip.

Bu şehre geliş nedenim ise çok sevgili sanatçı arkadaşlarım ile galeri Pinelo’nun organize ettiği sergimiz ”Buluşma”.

Sizlere sergiden ve sanatçı arkadaşlarımdan bahsedeceğim, bir de Yunan tarzı açılıştan. Sergi mekanımız aynı zamanda uluslararası birçok fuar ve sergiye katılmış değerli insan Sini Anastasiadi' ye ait Geleri Sini. Anastasiadi'nin merhum eşi tarafından inşa edilen mekan görmeye değer, akustiği bir yana tasarım olarakta hepimizi çok etkiledi. Organizasyon sahibi ise Pinelo Galeri adına Cem Üstüner. Türkiye ve Yunanistan arasında bir hem bir dostluk hem sanatsal bir köprüsünün kurulmasında kalıcı adımlar atmayı vizyon haline getiren bir galeri.

Şimdi de sizlere değerli sanatçı arkadaşlarımı sunmak istiyorum; Ali Cantürk, Ahmet Dolunay, Ali Karatay, Burak Boyraz, Emel Örs, Engin Çiftçi, Seher Yılmaz, Nurdan Koç, Nebahat Karyağdı, Mesut Arslan, Sedat Akdoğan, Mehmet İlhan, Nurgül Gün Güney, Murat Dağıtmaç, Engin Çiftçi, Irmak Şahin, Safa Şahin, Murat Dayıltmaz.

Nurgül Gün Güney “KIVRIMLAR/THE FOLDS” adını verdiği son dönem çalışmalarından 6 eserle sergiye katıldı.İçerik ve biçim arasındaki köprüyü draperilerle (kıvrımlar) elde ettiği dokular aracılığıyla resimlerinde kurguluyor.

Ali Cantürk, yaptığı kolajlarda ikonlaşmış kimlikler ve kişilere yer veriyor. Pop arta göndermeler yapıyor.

Burak Boyraz, farklı nitelikteki boyaların dışında kolaj ve asamblaj gibi multi-media tekniklerinden de yararlananıyor, boyanın ayrı zamanlarda tuale sürülmesi sonucunda oluşan çatlama ve buruşma gibi deformasyonları da çalışmalarında birer kompozisyon öğesi olarak kullanıyor.

Nurdan Koç, resimlerinde canlı renkleri tercih ediyor, içsel ve düşsel anlatımlarında, otantik ve figüratif soyutlamalar ile kendine özgü yorumluyor. Aleksandroupolis sergisine "Karadeniz’den yansımalar" adlı eseriyle katıldı.

Seher Yılmaz, sergiye "Aynı Denizin İnsanı" ve "İçerisi/Dışarısı" isimli iki resmi ile katıldı. Portre çalışmaları ile tanınan genç ressam insan ve hayat üzerine realist portreler yapıyor, sınırları olan hayata ve insana bir sınırsızlık vaat ediyor.

Emel Örs, soyut yapıtları ile dikkat çekiyor. Teknik ile ilgili detaylara takılmadan, renkçi bir tavır ile günümüz hayatının sorunlarına göndermeler yapıyor.

Sergiye katılım muazzamdı. Bölge valisi, yöneticiler dışında, sanatseverler ve İstanbullu misafirlerimiz vardı. Açılışta bölge konservatuarı hocalarının klasik müzik dinletisi geceye ses kattı. Sait Arat ekibimizdeki müzisyenlerden biriydi, sürpriz bir perküsyon showu ile kendine hayran bıraktı dinleyicileri.

Kısacası, çok güzel ve başarılı bir açılıştı. Sergimiz 11 Ocak’a kadar Sini galeride gezilebilir.
Nice güzel sergilere…


Nebahat KARYAĞDI
11.12.2013

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 















 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.