Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

UYUMSUZLAR

15 Nisan Dünya Sanat günü kutlamaları kapsamında Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Kulübü 1. Ulusal Resim Yarışmasını düzenledi. Resim Yarışmasında yapmış olduğum jüri üyeliğinden dolayı ve yönetim kurulu (yedek) üyesi olduğum UPSD adına plaketler aldım. Marmara Üniversitesi Rektörünün elinden aldığım bu plaket beni çok duygulandırdı. Bu anlamlı etkinlik gibi nice yarışmaların olması, gençlerin desteklenmesi dileğiyle…

İstanbul Art Space, güzel bir karma “Cityscape” sergiyle yaz sezonunu açıyor. Sergide bir araya gelen sanatçılar Burcu Aksoy, Desen Halıçınarlı, Emre Tandırlı, Monika Bulanda, Özgül Arslan, Sercan Apaydın kaotikliğin rutinleştiği şehir yaşamında karşılaştıkları çarpıcı detaylardan ‘’kendi kent’’lerini sanat üretim dillleriyle yeniden oluşturuyorlar. Kentle kurduğumuz ilişkiyi, kentin içindeki yaşam alanımızı, gündelik, hızlı şehir yaşamının içinde denk geldiğimiz peyzajları sorgulayan ‘’Cityscape’’ sergisi 23 Mayıs – 30 Haziran tarihleri arasında The Marmara Pera'da görülebilir. Bir etkinlikte benden… “Uyumsuz” isimli karma sergide Ali Cantürk, Emel Örs, Nurgül G. Güney, Seher Yılmaz, Hüseyin Rüstemoğlu, Burak Boyraz, Nurdan Koç, Irmak Şahin ve ben resim ve heykel çalışmlarımızla bir araya geliyoruz. 24 Mayıs 2014’de Pinelo Galeri’de açılacak serginin küratörlüğünü Cem Üstüner yapıyor. Birbirinden üretim anlamında çok farklı dokuz sanatçı bir araya gelince ortaya güzel bir seçki çıkıyor.Size sanatçı arkadaşlarımdan bahsetmek istiyorum.

Nurgül Gün Güney, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Resim Bölümü'nde üçüncülükle tamamlayarak Sakıp Sabancı Sanat Ödülü'ne layık görülen bir ressam arkadaşım. Yurtiçi ve yurtdışı bir çok sanat organizsayonunda yer aldı. Geçen yıldan bu yana üst üste çok güzel sergiler açtı. Kumaş kıvrımları üzerinde kıvrılmış/bükülmüş insan bedenlerini bir tür soyut algı içerisinde doku resimleri olarak tasarlıyor.

Hüseyin Rüstemoğlu, yıllardır bir çok organizasyonda birlikte yer aldığım bir diğer başarılı isim. Son yıllarda İtalya ve Avrupa da ki birçok sanat fuarında yer aldı. Mekan/insan problemi ele alarak, toplumdan ayırdığı insanı kimliksizleştirip, kimliksiz mekan ve figürler ile düşsel kompozisyonlara imza atıyor. Kış aylarında üst üste grup ve kişisel sergiler açtı.

Emel Örs, uzun yıllardır birçok ulusal ve uluslararası organizasyona katılan bir diğer değerli isim, Atölye 7 ismiyle, çocuklar ve gençlerle de bienallere katılıyor. Kozmopolit kent yaşamında baskılanan bireyin ,dolayısıyla toplumun karışık dışavurumsal coşku ve durağanlığının üzerinde duruyor. Resimlerinde renk ve çizginin hakim olduğu soyut figürlere rastlamak mümkün.

Seher Yılmaz, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun, o tarihten bu yana yurt içinde bir çok karma sergi de yer alan genç bir ressam arkadaşım. uluslararası sergilere de katılan sanatçının, ilk kişisel sergisi "Aynılaşma" 2013 yılında Pinelo Galeri'de sanatseverlerle buluştu. "Uyumsuz" adlı karma sergiye iki adet tablosuyla katılan Seher Yılmaz, tablolarında ideal sanat yapıtı kavramını eleştiriyor modernleşmenin getirdiği tek tip estetik anlayışını sorguluyor aynı zamanda sergide yer alan 9 sanatçı ile birlikte geleneksel sanat yapıtı kavramının ne kadar dışına çıkalabileceğini tartışmayı amaçlıyor.

Burak Boyraz, Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sanatta Yeterlilik Programı’nda öğrenimine devam etmekte. Aynı zamanda Yıldız Teknik Üniversitesinde Araştırma Görevlisi. Pop Art üzerine bir kitabı var. Çalışmalarıda bu yönde ilerleyen genç bir isim. Fransa ve Yunanistan’da müzecilik ve plastik sanatlar üzerine hazırlanan projelerde yer aldı.

Ali Cantürk, Uluslararası sergilerin dışında üç kişisel sergi ve bir çok karma sergiye katıldı. Şuanda birçok koleksiyona dışarıdan danışmanlık yapmakta. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümünü mezunu. Lisans eğitimi tamamladıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Müzecilik yüksek lisans programına özel öğrenci olarak kabul edildi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Anabilim Dalı Müzecilik Yüksek Lisans Programını bitirdi.

Nurdan Koç, bu yıl dünya sanat gününde çok güzel bir kişisel sergi açtı. Uzun senelerdir pekçok karma ve kişisel sergide yer aldı. İlgi çeken peyzajlar resmediyor. Samsun da çalışmalarını sürdürürken, Avrupada da sanat organizasyonlarına katılıyor.

Irmak Şahin ile geçen yıl Chania Uluslararası Contemporary Sanat fuarında birlikteydik. İsimlerini yazdığım diğer grup arkadaşlarımla ilk kez bu fuarda grup sergisinde yer alıp ülkemizi temsil ettik. Aramızda ki tek heykeltraş o. Özellikle beden algısı üzerine çalışmalar yapıyor.

Hepimize tekrar baş sağlığı diliyorum. Buruk bir 19 Mayıs bayramını geçirdik. Diğer bayramlarımızı Atamızın yolunda, sağlıkla, mutlulukla ve çoşkuyla kutlamak dileğiyle…


Nebahat KARYAĞDI
24.05.2014

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 









 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.