Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

YÜZYILLIK AŞK

Merhaba,

“Yaz Geçer” demiş şair… Yaz ayları bütün güzelliğiyle gülümseyen bir sevgili gibiydi, öylesine güzel, sıcak ve eğlenceli. Bir yaz çocuğu olmanın dayanılmaz hafifliği ile tekrar merhaba.

Kimi zaman biliyor olsakta itiraf etmesi zordur kendine, gerçeklerin acıttığını ve umutsuz kalmamanın ağırlığını. Bir sıkıntı var üstüm de belli ki mevsim geçişinden hallice… Bir korku, beliren sisin varlığıyla büyüyen. Güneş aydınlatsın, yaksın yok etsin kararacak yarınları.

Okullar açılıyor, hala taşları yerine oturamamış eğitim öğretim sisteminin sağlıklı, başarılı ve verimli geçmesini diliyorum. Bu eğitim öğretim yılında, çocuklarınızla, kardeşlerinizle, arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle müze gezin. Müze gezme alışkanlığı kazanmak çok önemli, yurtdışında müzelerde bunu gördüğüm zaman çok imreniyorum. Unutmayalım ki hayata renk, coşku, farklı bir bakış açısı katan her şey sanatla birlikte var.
Sosyal medya, günümüzün en önemli silahı. Farkındalık yaratmak, dikkat çekmek için etkili bir iletişim alanı. Ne dersiniz, sanat için farkındalık yaratalım mı? Örneğin her gün bir ressamın, heykeltıraşın, yönetmenin, aktörün, aktristin resmini, film, tiyatro, sergi, konser afişlerini paylaşalım mı? Sanatçıların sayfalarını, sanat dolu sözler, filmlerden kareler! Ben bunu elimden geldiğimce yapacağım. Yapalım…

Türk sinemasının 100. yılı afişi 8 yıldır kapalı olan Atatürk Kültür Merkezi’nin dış cephesini süslüyor. Bunun yanında İstanbul Modern’de 25 Eylül tarihinden itibaren “Yüzyıllık Aşk” isimli sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergi sinema ve seyirci olgusu üzerinden hareket ederken, bizlere görsel bir tarihide sunuyor. Sergi 4 Ocak 2015’ e kadar izlenebilir.

Pera Müzesinde ise “Duvarların Dili Graffiti / Sokak Sanatı” adlı sergi görülebilir. Geçen ay açılan sergi 5 Ekim 2014 tarihine denk izlenebilir.

Mevlana’nın bir sözü ile yazımı bitirmek istiyorum; “Manevî bahar mevsimleri ve çiçekleri, sonbaharların içinde gizlenmişlerdir. Sonbahar da ilkbaharın içinde saklıdır. Bu sebeple sonbahar gibi olan hastalıktan, yoksulluktan ürkme!”


Nebahat KARYAĞDI
3.09.2014

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 











 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.