Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

İNDİGO

Merhaba,
İstanbul sanat dolu bir sezonu açtı. Jazz festivali, Film Ekimi, tiyatrolar, sergiler birçok etkinliğe bilet yok. Bu tabii ki sevindirici haber. Şimdi gelelim benim etkinlik önerilerime…

Derinlikler Sanat Merkezinde Tayfun Gülnar’ın “İmgelere Övgü” isimli sergisi açıldı. 23 Ekim’de başlayan sergi, 15 Kasım’ a dek izlenebilir. Genç ressam özgün bir üsluba sahip.

Pera Eğitim, 1 Kasım 20147 – 18 Ocak tarihleri arasında, güncel sergi kapsamında Polonya- Türkiye diplomatik ve kültürel ilişkilerinin 600. Yıldönümü kutlamaları dolayısıyla hazırlanan” Polonya Sanatında Oryantalizm” sergisine yönelik 4-6 yaş ve 7-14 yaş gruplarına atölye çalışmaları düzenliyor.

Çocuklarımıza sanat sevgisi kazandırabilmek çok önemli, SSM’de devam eden Joan Miro sergisinde, sanatçının eserleri kadar bende iz bırakan annesinin babasının elinden tutmuş çocukların heyecan dolu gözleriydi. Sergi alanında ellerinde küçücük kağıtlara resim yapan minikler beni çok mutlu etti.

Yarının Türkiye’sinin ışığı onlar, bugün ne ekersek yarın onu biçeceğiz.

Piramid Sanat, önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor. “Türk Çağdaş Sanatının Devrim Yılları 80’ler”. Hale Arpacıoğlu, Mevlüt Akyıldız, Aydın Ayan, Şenol Yorozlu, İsmet Doğan, Serhat Kiraz, Kemal Önsoy, Bünyamin Özgültekin, Mithat Şen, Yusuf Taktak ve Bedri Baykam gibi önemli ve değerli isimlerin olduğu bu seçki mutlaka görülmeli derim. 5Kasım 2014’te açılacak sergi 11 Ocak2015’e dek gezilebilir.

5 Kasım 2014 benim için önemli bir tarih, Nikol Galata’da yeni sergim “INDIGO” açılıyor. Galata’nın adından söz ettiren sanat ve tasarımın bir arada olduğu konsept mekanı, kişisel sergime ev sahipliği yapıyor. Yeni sergimde sürprizim tasarım çalışmalarım olacak. Aynı zamanda şaman ağacı serimin yeni eserleri ve kağıt işlerimde yer alacak. INDIGO’yu izlemeniz, gezmeniz dileğiyle. Sergi 30 Kasım tarihine kadar Serdar-ı Ekrem Caddesi no:9 Galata’da devam edecek.

Galeri Işık’ta "Lozan'dan Cumhuriyet'e İsmet İnönü Sergisi “FMV Galeri Işık'ta İnönü Vakfı tarafından Lozan Antlaşması'nın imzalanmasının 90. yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan "Lozan'dan Cumhuriyet'e İsmet İnönü Sergisi" ni gezdim. Çocuk atölye çalışmaları dâhil muazzam bir sergiydi. Bu cumhuriyet kolay kurulmadı, emperyalist güçlerin karşısında onurlu bir savaş veren Anadolu halklarının cesareti ve önderlerimizin büyük dehalarıyla bu güne geldik. Atatürk ve İnönü’nün çetin Lozan sınavını anlatan sergi çok anlamlıydı. Mevhibe İnönü’nün kıyafetleri, çalışmaları, sosyal başarıları beni çok etkiledi. Gerçek bir hanımefendi gerçek bir “First Leydi”.

Cumhuriyetimiz 91 yaşında, çok yaşa, bin yaşa, nice yıllara, özgürlük, barış ve demokrasi ile kutlanacak nice 29 Ekim’lere…


Nebahat KARYAĞDI
29.10.2014

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 













 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.