Anasayfam Yap | Künye | İletişim | Reklam

    Anasayfa

   Resim - Fotoğraf

    Sahne Sanatları
    Müzik - Konser
    Sinema - Tv
    Kültür - Edebiyat
    Tarih - Arkeoloji
    Tasarım - Mimari
    İnsan - Polemik
  ●  Bizden Haber
  ●  Yazarlar
  ●  Yasal Uyarı
  ●  Linkler

 

Bizi Facebook'tan Takip edin Bizi Twitter'den takip edin

 

Üye / Yazar Girişi

 Kullanıcı :

 Parola   :

  Kayıt Ol

 

 

Kuzgunun Rüyaları

ŞEHİR TİYATROLARI
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

  


 

 

 

 

 

 

HAYATA DAİR; YAŞAMASIN KÖTÜLÜK…

O kötü biriydi; bana söylemişlerdi yaptığı kötülükleri, biraz söz etmişlerdi kimlere neler yaptığından, ama ben önemsememiştim. ''Ön yargılı olmamak'' ön yargısına sahip olduğum için, söylenenler bir kulağımdan girmiş diğer kulağımdan çıkmıştı. Evet kulak kirliliği yapmadı değil ama, çok da önemsememiştim doğrusu. Ben, benimle yaşadıklarına bakarım demiştim. Meğer sadece O değil, onun etrafında ona alkış tutan herkes aynı kötülükteymiş. Bunu fark ettim de ne mi oldu ?
Birincisi, ''ön yargılı olmama'' ön yargımı biraz gözden geçirmeye ve kaç kişinin, ne hakkında, ne söylediğiyle ilgili olarak, sayıların gizemini de göz önünde bulundurmalıya karar verdim.
İkincisi, O ve onun gibilerden uzak durmaya karar verdim.
Üçüncüsü, benim o zamanlar ciddiye almadıklarımı, şimdilerde yaşayanlara, ya da yaşama olasılığı olanlara, üzülmekle üzülmemek arası duygular içine girdim. Herkes yaşayacağını yaşamalı ve hak ettiği dersi almalı diye düşünerek, akışı çok da değiştirmemek gerektiğine inandım.
Dördüncüsü, evet zaman kaybediyorum ama sanırım bazı şeyleri yaşamadan anlamak zor oluyor diye kendi adıma çok da önemsememeye karar verdim.
Beşincisi, o zamanlar beni anlamayanların şimdi hiç konuşmadan görüşmeden dahi, beni daha iyi anladıklarını hissetmeye başladım.
Altıncısı; kim iyi olursa olsun yine de sevmek zorunda değilsin, kim kötü olursa olsun yine de sevmene engel olamayabilirsin, dolayısıyla affedici özelliğimi, biraz daha dizginlemeye karar verdim.
Veee yedincisi, iyi yönlerimi daha da ön plana çıkartıp, kötü yönlerimi biraz daha eğitmem gerektiğini, biraz daha fark ettim, mükemmel olmak haddimiz değil ama, en azından özümüzle sözümüz çelişmiyor diye kendimi bir kez daha tebrik ettim...


İlknur ERŞAHİN ÇAKICI
19.09.2015

Facebook ta paylaş


Yazarın Tüm Yazıları...  -   Yazar'a mesaj yaz  -   Yorum Yaz 



 

Yorum Yaz

 

Tavsiye Et

Okuyucu Yorumları


 

SanatsalHaber Basın Konseyi üyesi olup Basın Meslek İlkelerine uymaya söz vermiştir. SanatsalHaber'de yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Sitede yayınlanan yazı ve fotoğrafların her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Copyright © 2008-2021 SanatsalHaber.com.